SOCIAL MEDIA

self-love trend?

6. septembra 2018
Všade sa dnes prezentuje sebeláska a ženská sila. Môžeme to vidieť na instagrame, facebooku, v rôznych článkoch alebo v časopisoch. Pravidlo Cíť sa dobre vo svojom tele sa stalo akoby najdôležitejšou mantrou, ktorá sa neustále opakuje a ak vy nie ste v dave a náhodou nevyznávate tento štýl života, nie ste "IN". 
Nechápte ma zle. Ja nehovorím, že sebeláska a ženská sila je zlá. To, že majú ženy dnes omnoho lepšie postavenie v spoločnosti a pomaly sa vyrovnávajú mužom je naozaj skvelá správa, no v dnešnom svete máme tendenciu všetko akoby siliť. Dokonca aj to, čo ide prirodzene a samo.

To, že mnohí ľudia (a týka sa to najmä žien) trpia rôznymi poruchami príjmu potravy alebo nenávisťou k vlastnému telu je niečo strašné. Vo vnútri sa taký človek cíti naozaj veľmi zle (verte mi, viem o čom hovorím), a preto nejaký ten povzbudzujúci článok alebo príspevok na sociálnej sieti dokáže nejako to zmýšľanie posunúť ďalej.
Skvelým príkladom "self-love" je modelka Ashley Graham, ktorá ani zďaleka nenosí tú najmenšiu konfekčnú veľkosť, no aj napriek tomu sa stala jednou z najvyhľadávanejších modeliek, ktoré sa dnes objavujú na obálkach prestížnych magazínov.
Toto všetko je naozaj super a je to úplne úžasné, ale..
Existuje tu jedno ale. Rovnako ako so zdravým životným štýlom, tak aj so sebeláskou prichádzajú ruka v ruke reklamy a peniaze. Určite ste si aj vy všimli, že za veľmi krátku dobu sa v kníhkupectvách začalo objavovať čoraz viac a viac kníh zameraných na túto tému. Rovnako je to aj so stránkami, časopismi alebo e-shopmi, ktoré odrazu vyznávajú "self-love" trend v každom jednom príspevku. A odrazu je tej sebelásky všade nejako moc, nemyslíte?
Srandovné na tom všetkom je však to, že nič z tohto vám nepomôže, ak si vnútri vo svojej mysli nezmeníte svoj postoj sami k sebe. Môžete mať doma milión kníh a časopisov, môžete si kupovať nejaké veci, ktoré vám len podporia túto myšlienku, no aj tak z toho nič nebude, ak sa nezmeníte vy. Lenže to vám nepovie skoro nikto. Každý vám bude tlačiť do hlavy kaleráby, aké dôležité je milovať samých seba, no nikto vám nedá presný návod, ako na to, pretože presný návod jednoducho neexistuje.

Self-love a ženská sila sú dve veci, ktoré sú super. Je fajn vedieť, akú moc my ženy máme, ako sa dokážeme postarať samé o seba a ako dokážeme makať. Problém je však v tom, že dnes sa všetko veľmi "hrotí" a zo všetkého sa odrazu stáva trend a biznis. Nesleduješ tento trend aj ty? Tvoj problém, nie si dostatočne "cool" a "trendy". A práve v tom je problém. Pri tomto sa potom vytráca úplne všetko to pekné a prirodzené, čo by s tým malo ísť.
To je aj dôvod, prečo je dôležité počúvať samých seba. Je dobré nechať sa inšpirovať davom, ľuďmi na sociálnych sieťach a pritom vedieť, že nie ste sami, ktorí vyznávate tento spôsob života, no v hluku, kde počuť nespočetne veľa názorov je dobré ostať pri zemi a počúvať to, čo nám hovorí naše vnútro.

9 komentárov :

  1. Ano, souhlasím. Důležité je si to dokázat uspořádat ve své hlavě, bez toho to nejde. A jinak ta kabelka je nádherná. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěkná kabelka, má zajímavou mašli. Já kabelky nějak nenosím, ale viděla jsem už plno kabelek, co mě nějak zajaly, jako tato s tou mašlí :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ano, to je zajímavý pohled. Všichni teď pějí ódy, jakmile zazní slovo "sebeláska" nebo "síla ženy" a je fakt, že z toho může být taky slušný byznys (a je). Souhlasím, že ok vztah k sobě je fajn, ale musíme vidět i to ostatní.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zajímavý článek. Podle mě k tomu aby se měl člověk rád nic nepotřebuje - jen sám sebe. Jde přesně o to, co jsi psala, člověk musí začít u sebe. Navíc je to cesta a to pravděpodobně na celý život. Je vždy škoda, když se věci, které jsou v základě pozitivní, začnou stávat komerčními...

    Kout světa

    OdpovedaťOdstrániť