SOCIAL MEDIA

motivation

4. júna 2020
Citáty, motivačné knihy alebo nejaké motivačné články. Neviem ako vy, ale poslednou dobou som si všimla nespočetné množstvo podobných vecí či už v obchodoch s knihami, na weboch alebo na sociálnych sieťach. Všade na vás vyskakujú citáty ako byť úspešný, čo pre to robiť a ako zvíťaziť (v určitej veci).
Nikdy som podobnú motivačnú knihu nečítala, ale musím povedať, že k článkom a citátom som sa už dostala. Po prečítaní som sa však necítila inak ako pred pár minútami, keď som obsah článku nepoznala. Taktiež som nemala viac motivácie niečo urobiť alebo zmeniť od základov svoj život.
Nedávno som o motivácií čítala trochu viac, aby som pochopila zadanie, ktoré som mala spracovať v rámci článku. Motivácia vraj pochádza zvnútra a na to, aby človek mohol byť namotivovaný, potrebuje nejaký vnútorný stimul. To znamená, že vy sami si v hlave musíte nejako uvedomiť, čo potrebujete.

U mňa je motivácia založená presne na tomto princípe. Vo všedných dňoch si ju nejako neuvedomujem a fungujem "normálne". Inokedy však motiváciu potrebujem akoby viac. Som neproduktívna a rozmýšľam, čo by mi pomohlo. VO väčšine prípadov to nie je nič. Nepomôže mi prečítať si knihu alebo citát.
Tieto dni, väčšinou je to jeden alebo dva dni, musia prejsť samé od seba. A väčšinou práve po takýchto dňoch som omnoho viac namotivovaná, aby som niečo robila. Aby som sa posúvala ďalej a vyskúšala niečo nové.

Dnes len takto krátko. Možno niekedy k motivácií dopíšem aj niečo viac. Len by ma zaujímal aj váš názor a to, čo si o mozivačných knihách vlastne myslíte. Pretože na mňa vplyv a účinok, rovnako ako motivačné citáty či články, nemajú.

A ku koncu zľavový kódik na 15 % dole z objednávky: Q2cerna

4 komentáre :

  1. I think it really depends on the day and on the person. Last night, I was struggling to motivate myself to do much of anything. Then I read a couple of chapters of a motivational book and it inspired me to set goals and work hard to achieve them. Other days, motivation is really an internal thing!
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Motivačních knih za sebou moc nemám, každopádně určitě takové čtení není na škodu. Někdy člověk potřebuje sebrat nějakou tu motivaci. Nic se ale nemá přehánět...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám třeba ráda motivační citáty, jsou krásné.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Motivačné knihy či citáty sú fajn, avšak osobne mám celkom problém dnes nájsť nejaké naozaj hlboké a múdre, pretože strašná hromada z nich na mňa pôsobí ako klišé.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť