SOCIAL MEDIA

my year 2018

31. decembra 2018
Tento článok som začala písať presne 1. apríla tohto roku. Možno sa pýtate, prečo tak skoro. Dôvod bol najmä ten, že som si veľmi dobre pamätala, ako "ťažko" sa mi písalo zhrnutie za rok 2017. Pamätať si na nejaké drobnosti z predchádzajúceho roku a čo sa stalo, aby som spomenula úplne všetko v článku, čo by som chcela, bola naozaj fuška.  Nakoniec som ho však dopísala len nedávno, pretože som naň trochu zabudla.

Rok 2018 bol ťažký. Pre mňa, človeka, ktorý ťažko znáša zmeny a všetko pociťuje tak akoby viac, bol extrémne náročný. Po piatich rokoch som skončila strednú školu. Môj denný režim sa od septembra úplne prehodil a dostala som sa do úplne iného prostredia s inými ľuďmi, ako som bola zvyknutá. Mnohých ľudí som stratila. Počítala som s tým a vedela som, že sa to stane. Naopak som však mnohých ľudí získala.
Začala som študovať žurnalistiku, môj vysnený odbor, na ktorý som plánovala ísť už dlhšiu dobu.  Mám pred sebou ďalších päť rokov na vysokej škole a som zvedavá, čo mi prinesú. Ako sa pohnem ďalej, kam sa dostanem. Každý deň je teraz pre mňa niečím novým a menšou zmenou.
Rok 2018 bol však aj krásny, plný perfektných dní, ktoré si budem pamätať navždy. Bola to jednoducho taká zmes všetkého.

Ak by som mala zhodnotiť môj rok 2018 v jednej vete: "Čas naozaj všetko vyrieši, aj keď si myslíte, že je to otrepaná fráza."

Január
Tento mesiac sa mi zdá, akoby bol pred niekoľkými rokmi a nie len pred pár mesiacmi. Január bol pre mňa veľmi dôležitý mesiac. Hneď po skončení vianočných prázdnin som sa pustila do vybavovania mojej praktickej maturity. Tá bola v polovici januára a hneď o týždeň na to som mala svoju vlastnú stužkovú. Bol to krásny mesiac, plný perfektných dní s mojimi priateľmi a ľuďmi, na ktorých mi veľmi záleží.
V tomto mesiaci som získala aj jednu dôležitú osobu do môjho života, ktorá mi pomohla dostať sa z jedného z najhorších období v mojom živote. Vďaka tomuto obdobiu, ktoré som prežívala nielen ja, ale aj ona, sme sa dali do kontaktu a práve vďaka tomu som získala perfektného človeka na celý život.
Január prešiel neskutočne rýchlo a ani som si to neuvedomila a už bol február.
Február
V tomto mesiaci sa neudialo nič "prevratné", ako v januári, ktorý bol naozaj veľmi hektický. Samé kávičkovanie, dozvuky, posedenie s kamarátmi a príprava na maturitu, ktorá sa približovala naozaj veľkými krokmi.
Okrem toho som vo februári vyskúšala desiatky nových kozmetických výrobkov, ako napríklad perfektnú kvetinovú vôňu Dermacol, ktorú som používala celú jar a leto, nové sprchovacie gély od Yves Rocher, ktoré už dávno zívajú prázdnotou, pretože som ich minula okamžite alebo krásny highliter, ktorý som kúpila aj kamarátke, pretože sme po ňom obe neskutočne túžili!
Marec
V tomto mesiaci som oslávila svoje dvadsiate narodeniny! Neskutočne to letí a ja sama stále neverím, že mám 20. Ja? Cítim sa omnoho mladšie. Keď som bola menšia, myslela som si, že keď budem mať 20, budem dospelá žena s rodinou a prácou (a to nežartujem!). Stále som však študentkou a budem ňou ešte niekoľko rokov, zavesená rodičom na krku :D.
V marci som dostala krásne darčeky, prekvapenie od mojich dvoch (dnes už bývalých) spolužiakov, ktoré som naozaj nečakala a krásne blahopriania od všetkých priateľov.
Okrem toho som v marci maturovala a to zo slovenčiny a angličtiny. To, ako som si mesiac predtým myslela, že budem stresovať, sa absolútne nenaplnilo. Necítila som žiaden stres a myslím, že nakoniec som to napísala ešte lepšie, ako som očakávala.
Nesmiem zabudnúť ani na Escape room, ktorú sme s mojimi babami navštívili poprvýkrát a bolo to perfektné! Ak ste ešte v takejto únikovej hre neboli, určite by ste to mali vyskúšať, pretože to stojí za to. Tým by som asi uzavrela marec a prešla na ďalší mesiac, apríl :)
Apríl
Apríl bol takým, akoby hluchým mesiacom. Všetci sme pomaly čakali na koniec nášho posledného, maturitného ročníka a na ústnu maturitu. Rovnako som do svojej "zbierky" získala nový výrobok od značky The Balm, vyskúšala som novinky od značky Yves Rocher a nejaké tie nové výrobky od Nivei.

Máj
Bol mojím posledným mesiacom v škole, ktorý som si s mojimi kamarátmi a spolužiakmi naozaj užila. Maturita dopadla nad moje očakávania, na čisté jednotky, a uzavrela som tak ďalšiu kapitolu môjho života, ktorá trvala neuveriteľných päť rokov. Nádherných päť rokov.
Koniec mája však bol aj o menšom oddychu. S babami sme sa boli kúpať u jednej z nich a neskôr som s jednou kamarátkou vybehla na menšie nákupy do Bratislavy. Mala som to najdlhšie leto pred sebou a pomaly som si robila plány, čo by som mohla počas neho robiť.
Na blogu ste si mohli prečítať hneď na začiatku mesiaca článok o mojich obľúbených knihách, takisto aj o farebných šošovkách, ktoré pravidelne nosím (plánujem aj ďalší článok o nich, takže ak vás táto téma zaujíma, môžete si zatiaľ prečítať ten predtým a tešiť sa na ďalší), v posledný deň školy sme sa s ňou aj lúčili a hneď následne na to som išla robiť menší photoshooting mojej veľmi dobrej kamarátke - pár z fotiek nájdete aj v článku random photos, no a nakoniec pár kozmetických noviniek, medzi ktoré patrila napríklad značka Ecocera, ktorú som vyskúšala po prvýkrát a bola som s ňou veľmi spokojná alebo aj Soaphoria, ktorá patrí medzi moje obľúbené značky.
LETO
Tri letné mesiace spojím dokopy, pretože boli plné slnka, mora, vody, tepla, šťastia, výletov, priateľov, dobrej nálady a rodiny. Aj napriek tomu, že to bolo najdlhšie leto, ktoré som kedy mala, bolo aj poriadne rýchle. Ani som si neuvedomila a bol koniec septembra a ja som nastúpila do školy.
Leto je pre mňa obdobím pohody a voľna. Počas tohto krásneho obdobia, ktoré mám veľmi rada, som vyskúšala aj viacero kozmetických vychytávok, ako napríklad Notino Summer Box, ktorý bol plný perfektných výrobkov, takisto aj Dermacol výrobky, ktoré boli ako stvorené na leto a nesmiem zabudnúť na obrovský balík plný nielen kozmetiky, ale aj ovocia, od značky Nivea.
Nechýbal ani motivačný diár na školský rok 2018/2019, ktorý používam pravidelne aj napriek tomu, že môj školský rok teraz vyzerá trochu inak, ako ten klasický na základnej či strednej škole. No a na začiatku júla som bola s rodinou na dovolenke na Hvare, ktorú sme si neuveriteľne užili.
V auguste si moja sestra povedala, že začne uverejňovať na mojom blogu aj ona svoje články. Síce má teraz menšiu pauzu, no ja dúfam, že sa znova vráti a oživí to tu napríklad nejakým dobrým receptom na tortu.
A ak sa náhodou chcete inšpirovať nejakým dobrým playlistom pesničiek, ktoré som počúvala v lete, pár tipov nájdete napríklad v tomto článku.
VYSOKÁ ŠKOLA
Po dlhom lete prišla na konci septembra realita v podobe vysokej školy, ktorej som sa trochu obávala. Keď teraz článok dopisujem, je polovica decembra, predo mnou tri skúšky počas troch dní a len sa usmievam. Nejaké tie obavy, aj tie najmenšie, boli celkom zbytočné. Na vysokej škole som si prekvapivo rýchlo, už po pár dňoch, zvykla a našla som si tam dobrých priateľov. Teda presnejšie, kamarátky, pretože sme v odbore samé baby :D.
Posledné mesiace roku 2018 boli neskutočne rýchle. A keď hovorím rýchle, tak nemyslím len tak rýchle, ale myslím totálne rýchle :D Ešte mi len začal zimný semester, už mi aj skončil a predo mnou je prvé skúškové obdobie.
Medzi také highlighty na blogu patrili napríklad články without bra trend, článok o mojich nových blond vlasoch, článok s obľúbencami alebo ten, ktorý dal hrubú čiaru za celým letom.
Nechýbal ani recept na perfektný karamelový lotus cheesecake, ktorý robila moja sestra, Nivea adventný kalendár, ktorý mi robil radosť počas celého decembra alebo článok o tom, čo je vlastne perfektné.

ZÁVER
No a konečne sme sa dostali k záveru.. Rok 2018 bol veľmi, veľmi rýchly. Ak som o nejakom roku predtým povedala, že bol rýchly, nezažila som tento. Zdá sa mi to, akoby to bolo len včera, keď som začínala piaty, posledný ročník na strednej škole a už je to viac ako rok.. Pritom sa mi toto obdobie však zdá aj veľmi vzdialené, pretože som bola úplne iným človekom, ako som dnes. Moje priority, hodnoty a celkovo aj život sa veľmi zmenili a zmenili sa aj moje názory a reakcie na jednotlivé situácie.
Rok 2018 nebol len o šťastí, úsmeve a radosti. Bolo v ňom aj dosť bolesti, sĺz, sklamaní a strachu, no bol to presne ten mix, ktorý je správny. Zo všetkého v tomto roku bolo niečo. Vďaka všetkému, čo som posledný rok a pol prežila, som si začala uvedomovať neskutočne veľa vecí, no najmä to, že každý jeden okamih v živote je neopakovateľný, a preto si všetko užívam plnými dúškami, najviac ako to ide a som za všetko, aj za tie najmenšie veci a maličkosti vďačná. 

ĎAKUJEM však aj vám za podporu, a to, že čítate moje články. Každý jeden čitateľ tohto blogu je pre mňa veľmi dôležitý, vážim si ho a snažím sa písať články najlepšie ako viem o témach, ktoré majú aj nejaké posoltvo. A ak nejaký môj článok aspoň sčasti nejako pomohol, aj keď len jednému človeku, som za to neskutočne šťastná a hrdá.
V roku 2019 s blogovaním samozrejme pokračovať chcem a mám už teraz nejaké tipy na zaujímavé články :)
Som zvedavá čo nielen mne, ale takisto aj vám rok 2019 prinesie.
Krásny Nový rok! :)

3 komentáre :

  1. I agree that time resolves nearly everything!
    Happy New Year!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Měla jsi krásné šaty na stužkové!! Úplná princezna :-)


    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť