SOCIAL MEDIA

perfect to me

18. novembra 2018
Speváčku Anne Marie mám veľmi rada. Páčia sa mi jej piesne a vďaka tomu, že jej niekoľko tých piesní napísal aj Ed Sheeran sú tie texty naozaj krásne. Nedávno som si všimla pieseň Perfect To Me, ktorá ma hneď zaujala. Zaujala ma aj vďaka tomu, že hovorí o tom, čo je na človeku perfektné a čo vlastne krása je.
Veľmi rada počúvam aj piesne od Jessie J. Táto speváčka má naozaj krásny hlas a jej pieseň Queen má takisto "nádych" toho, že prezentuje ženskosť a krásu aj s nejakými tými nedokonalosťami.
Rita Ora nedávno takisto v spolupráci s Cardi B, Bebe Rhexa a Charli CXC vydala pieseň Girls, ktorá hlása ženskú silu, tzv. "girl power".
Nesmieme zabudnúť ani na Hailee Steinfeld, ktorá rozvírila už dávnejšie hladiny hudby so svojou pesničkou Most Girls, ktorá tak ako ostatné pred ňou spomínané, hovoria o ženskosti a o tom, že človek je perfektný taký, aký je.
A čo tak ešte pesničky ako Beyonce s Run The World (Girls), Demi Lovato s jej Confident, Alessia Cara - Scars To Your Beautiful, Demi Lovato - Sorry Not Sorry a mnoho iných piesní, ktoré vyznávajú ženskú silu, často hovoria o tom, ako ženy nepotrebujú chlapov, pretože sú sebestačné, a ktoré ukazujú, že krása je niečo, čo neprichádza s mejkapom, ale s pocitom, ktorý máte vo vnútri seba.

Ani ste si to možno ani neuvedomili, koľko takýchto piesní je, že? A to mnohí hovoria, že piesne sú len o láske. Samozrejme, aj v týchto je niečo podobné, no predsa len, zameriava sa to na inú tému. Neviem ako vy, ale ja som si hľadala sama k sebe cestu dosť dlho. Na túto tému, o ženskej sile a podobných veciach som už článok jeden písala, no nedalo mi zareagovať znova. Načo toľko reklamy, piesní a všetkého možného kvôli tomu, aby sa ženy cítili dobre?

Neviem, či si spomínate, no prednedávnom som vám priniesla článok, v ktorom som spomínala trend "without bra". Okrem svojho názoru som sa pýtala aj na názor iných ľudí, a keďže článok mal úspech a bolo to naozaj zaujímavé, zbierať informácie, rozhodla som sa, že pre tento článok zistím od svojich kamarátok, kamarátov a blízkych ľudí, čo pre nich vlastne krása, tá ľudská, vlastne znamená. Každý má predsa len trochu iný, odlišný názor. Myslím, že to takisto nie je otázka, na ktorú by ste len tak rýchlo odpovedali. Ja som si sama musela nechať túto otázku prejsť hlavou a až neskôr som dospela k odpovedi, ktorá znie:
Krása, tá ľudská, je to, keď sa človek cíti dobre aj napriek tomu, že ho raz za čas trápi pár kíl navyše, nejaká tá vráska na čele, väčší nos, menšie pery alebo zelené oči namiesto hnedých. Je to niečo, čo si musíme sami uvedomiť a to aj bez veľkého nánosu šminiek. Je to niečo, vďaka čomu nás milujú naši blízki či priatelia. Krása jednoducho vychádza z nášho vnútra a nie z nášho zovňajšku. A kým si to my sami nejako neuvedomíme, budeme sa trápiť vecami, ktoré sú úplne nepodstatné. 
A takýto názor mali dve moje úžasné kamarátky:


Pre mňa znamená krása - ĽUDSKOSŤ - keď sú ľudia k sebe dobrí, vedia si pomôcť, dať kompliment jeden druhému, podporiť ho a nebyť závistliví. To pre mna znamená krása - taká ľudská. A čo sa týka zovňajšku tak každý vníma krásu inak . Niekto vyhľadáva umelú krásu a bez umelých mihalnic ani nevyjde na ulicu, nie to ešte bez make upu. Ja vnímam za krásu, keď sa žena/ dievča vie pekne upraviť jemným líčením alebo byť prirodzená. Žijeme vo svete kde na sociálnych sieťach sa naše idoly upravujú vo photoshopoch a my si myslíme, že je niekto takto dokonalý aj naozaj . Áno je pár výnimiek, ale drvivá väčšina sa upravuje. Napríkad také strie. Ktorá celebrita sa s tým ukazuje na verejnosti ? Myslím, že každá si to upraví , len aby vyzerali dokonalo. Ja si myslím, že strie je úplne normálne, ženské a hlavne prirodzené. Áno žiadna z nás to nechce mať, ale je to súčasť nás a ja si myslím, že by sme sa za to hanbiť nemali tak ako aj za iné veci. Mali by sme to prijať a vtedy keď to prijmeme a zmierime sa s tým, tak si môžeme povedať, áno sme pekné, také aké sme. A to je podľa mňa to najdôležitejšie. Aby sme boli spokojné samé so sebou." - Saška ❤️



"Ide o to, ako to vlastne vnímaš. Či je to psychická alebo fyzická vlastnosť. Pre každého má krása úplne iné hodnoty. Zo psychického hľadiska môže ísť o "charizmu" alebo o správanie. Jednoducho to, čo z človeka vyžaruje. A ohľadom tej fyzickej krásy, mnohí sa snažili zistiť, aký je vlastne ten ideál. Čo to vlastne pre ľudí znamená, ale myslím si, že každý človek má úplne iné hodnoty, zameriava sa na niečo iné.. A aj napriek tomu, že sa dlhšie snažím, nejako prísť na to, čo to je, neviem presnú odpoveď. Možno to, keď sa človek cíti dobre a je so sebou spokojný. Napríklad, keď to mám popísať na iných ľuďoch, už ani tak nepozerám tak na fyzickú krásu. Samozrejme, občas aj áno, z určitého hľadiska, no ide o to, čo z toho človeka vyžaruje a aký ja mám z neho pocit. Inak povedané, je potrebné, aby bol človek v pohode, musí byť tak nejak zmierený sám so sebou. Krása je nemerateľná a každý človek má inak stanovené to, čo je preňho krásne. No, zas som to nejako zhrnula do témy Self Confidence, no myslím, že to ide ruka v ruke spolu :)" - Lola ❤️
Myslím si, že krása by sa jednoducho nemala posudzovať podľa toho, ako človek vyzerá, ale najmä podľa toho, ako sa cíti a aký je zvnútra. V dobe, kedy sa na nás hrnie zo všetkých strán to, ako máme byť okej a šťastné, pretože sme krásne ženy, je úplne normálne, keď sa raz za čas tak necítite. Pretože každý má nárok na to necítiť sa práve najlepšie, byť smutnými alebo nespokojnými sami so sebou.

3 komentáre :

  1. Mega zaujímavý námet na článok, celkovo ten nápad s opýtaním sa známych na túto otázku :) Ešte som na blogu na podobný nápad nenarazila, zaujalo ma to :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný článek, moc hezky jsi to napsala :) k těm podporujícím písním musím zmínit Little Mix a jejich novinku Strip, obecně ony mají úžasné písně, které podporují ženy :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť