SOCIAL MEDIA

motivačný diár

24. septembra 2019
Nedávno som vám priniesla recenziu na krásny diár Srdce ženy. Jeho predchádzajúca verzia ma sprevádzala celým týmto rokom (a ešte aj sprevádza) a ja nemôžem povedať jedinú zlú alebo negatívnu vec. Je to diár, ktorý je dostatočne veľký, má dostatočne veľa miesta na písanie atď.
Do školy si však najradšej beriem niečo menšie, čo nie je tak ťažké a zmestí sa aj do menšej tašky. Počas minulých semestrov som si často diár so sebou nebrala práve kvôli tomu, že som ho nemala kam dať.
No a teraz, teraz prišlo to najlepšie, čo sa mohlo stať. Motivačný diár na rok 2020, ktorý vyzerá NÁDHERNE, je menších rozmerov, no za to poriadne hrubý a ja sa naň neviem prestať vynadívať. A tak som sa rozhodla. Veľký diár na doma, malý na cesty so mnou do školy. Jednoduché.

Minulý rok som motivačný diár venovala mojej mamči, ktorá sa mi už niekoľko rokov sťažovala, ako má problém nájsť poriadny diár, ktorý by jej dobre sadol, mala miesto pri písaní poznámok na úplne všetko a nemusela ťahať so sebou obrovský diár, ktorý nie je kam dať. Jej dilemu som vyriešila jednoducho a rýchlo. Bola nadšená a po roku používania si iný nevie predstaviť. Keď mi prišiel tento, hneď jej zasvietili oči a sľúbila, že najbližšie si ho pôjde rovno kúpiť.

No, a na diár som nenabláznila iba moju mamču, ale taktiež aj svoje blízke okolie. Všetky kamošky zisťujú aké diáre to používam, lebo som tak trochu majster plánovania. A ja im len s úsmevom ukazujem diáre a posielam na facebook alebo iMessage správy s linkom na daný produkt.

Poďme si však povedať, čo je vo vnútri tohto diára a vďaka čomu je (aspoň pre mňa) tak výnimočný. Možno navnadím aj vás tu!
Rozmery
Aby ste sa v tomto, už teraz dlhšom článku, vedeli zorientovať, budem používať menšie podnadpisy. Ako som už vyššie spomínala, rozmery sú tým najlepším, čo diár ponúka. Nie je príliš veľký, nie je príliš malý, ale je úplne presne taký, aký má byť. Aby ste si ho vedeli predstaviť, je menší ako A5 rozmer ale nie je to A6 (ak sa teda nemýlim, tieto rozmery zošitov ma obchádzajú už zopár rokov, odkedy som si začala na strednej písať poznámky výlučne do iPadu alebo notebooku).
Vďaka tomu, že je takýto šikovný, sa skvelo zmestí naozaj všade. A vy tak máte svoje poznámky stále pri sebe.

Viac miesta na písanie!
Ak si dobre pamätám, minulý rok bol jeden týždeň na jednej dvojstrane. Dnes máte týždeň na štyroch stranách, z ktorých na prvej nájdete týždenné ciele, ktoré si zadáte. Na druhej nájdete pondelok a utorok, na tretej štredu, štvrtok, a na poslednej piatok, sobotu a nedeľu. Sobota a nedeľa majú menej miesta na písanie, no ja osobne v tieto dni vždy menej plánujem a snažím sa ich mať oddychové.

Pri každom dni máte miesto na najdôležitejšiu úlohu dňa, taktiež si môžete napísať to, za čo ďakujete a odškrtnúť si zvyk, ktorý si zadáte na začiatok dňa. Je to skvelé, pretože ja osobne som si takýmito maličkosťami vytvorila zvyky, ktoré praktikujem už dlhšie. Napríklad, vždy som zabúdala brať doplnky stravy, ktoré sú však dôležité. Keďže to ale neboli žiadne predpísané lieky, ktoré človek musí užívať, nejako som na ne stále zabúdala. Následne som si to napísala ako zvyk, ktorý som si odškrtávala každý deň a dnes nezabudnem vynechať ani jeden deň. Človeka jednoducho baví odškrtávať si povinnosti.
Krásny dizajn
Ja neviem, či sa to zdá len mne, ale tie diáre sú každým rokom krajšie a krajšie. A každým rokom som z nich nadšená viac a viac. Kým minuloročný diár bol odetý do hnedej, tento má nádherný modrý dizajn (je to však akoby taká morská modrá) so zlatými detailami, ktoré sa krásne lesknú.

Inak nesmiem zabudnúť na dve záložky, ktoré sú v modrej a zlatožltej farbe. A taktiež ani na gumičku, ktorá dáva pozor na to, aby vám z diára nič nevypadlo. Ja osobne si do diára totižto zakladám rôzne papieriky, nálepky alebo aj dôležité poznámky, ktoré si rýchlo len tak napíšem na papier. Nedávno som si tak jeden diár nezagumičkovala a všetky tieto papieriky sa mi vysypali v taške.
Vnútro diára
Vo vnútri sa nachádza, pre mňa celkom novinka, obsah. Vďaka tomu môžete vidieť, čo v diári je a následne si tam môžete odškrtávať aj jednotlivé mesačné cvičenia, ktoré máte na každý mesiac nachystané. Táto časť ma naozaj potešila.

Pre začiatočníkov nechýba ani dvojstránka s návodom, ako diár používať.

Keď si diárik kúpite, nezabudnite na zrhnutie minulého roka. Obzrite sa späť a zistite, čo všetko ste dosiahli. Taktiež nezabúdajte na veci, ktoré sále odkladáte a spravte ich už tento rok.
Vyplňte si aj kruh života, aby ste na konci roku 2020 videli, v čom ste sa zlepšili.

Stránku, ktorú milujem najviac, je 101 cieľov. Je to teda niekoľko stránok, v ktorých máte možnosť napísať si väčšie aj menšie ciele. Ja som si ich takto dokonca napísala tento rok aj do diára Srdce ženy a pomaly si ich odškrtávam.
Máte tak vďaka cieľom prehľad, čo ste už spravili a čo by ste ešte spraviť chceli.

Nechýba prehľad školských prázdnin a ročný plánovač. Taktiež si môžete pozrieť kalendár ženských a mužských mien. Pomocou dvojstránky s narodeninami už nikdy nezabudnete na narodeniny svojich blízkych. Dokonca ani na tých, ktorí nie sú na facebooku :)
A následne môžete začať plánovať! Najprv máte miesto na mesačné plány, mesačný plánovač, týždenné plány a môžete pekne začať! Na konci mesiaca ho nezabudnite zhodnotiť.

No a na konci diára nájdete poznámky - najprv linajky a následne aj prázdne strany. Miesto na citáty, nápady, moje najlepšie ja a dôležité dátumy.

Nielen pre ľudí, ktorí hľadajú motiváciu
Motivačné diáre sú najmä pre ľudí, ktorí chcú byť namotivovaní nonstop. Stále hľadajú niečo, čo ich posunie dopredu a ukáže im cestu. Chcú aby hneď ako pozrú do diára vedeli, čo urobiť ďalej alebo aby sa aspoň usmiali pri čítaní nejakých splnených cieľov, ktoré urobili.
Tento diár však nie je len pre ľudí, ktorí hľadajú motiváciu. Má skvelé rozloženie stránok a rozdelenie do mesiacov, týždňov a jednotlivých dní. Máte v ňom miesto na úplne všetko.
Nedávno sa ma totižto pýtala kamarátka, aký to mám diár. Hovorila som jej, že je Motivačný diár. Na to mi ona hovorila, že sa jej veľmi páči, ale ona moc na motivačné veci nie je.
Na to som jej ukázala diár, ktorý sa jej ako zvonku, tak aj zvnútra veľmi páčil a povedala som jej, že keď nechce, mesačné úlohy môže preskakovať a jednoducho si do diára plánovať veci ako do bežného diára. Moja mamča, ktorá moc nestíha motivačné úlohy, si do diára taktiež plánovala len svoje veci. A diár jej perfektne fungoval.

Motivačný diár je jednoducho pre úplne každého a je na vás ako ho budete používať :)

A čo vy a diár na rok 2020. Už ste pripravení? :)

4 komentáre :

  1. Dva roky po sobě jsem si ho kupovala, ale tentokrát jsem udělala změnu a na příští rok už mám koupený jiný. Ale byla jsem s ním spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Diář vypadá krásné, já jsem si zamilovala Mocer a zůstanu mu věrná i nadále :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já motivační diář ještě neměla :) Tento vypadá dobře.
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten vypadá nádherně, ať ti slouží! :))

    OdpovedaťOdstrániť