SOCIAL MEDIA

White Chocolate Lotus Cheesecake

10. mája 2020
Ahojte,

dnes som si pre Vás pripravila veľmi chutný, nepečený recept. Síce som už jeden recept na Lotus cheesecake dávala, ale tentokrát som ho vylepšila.


Cheesecake s krémom a sušienkami Lotus a bielou čokoládou si určite zamilujete.
Do plnky som pridala bielu čokoládu, ktorá dodala krému jemnú a zaujímavejšiu chuť. A karamelizované sušienky s mierne korenenou príchuťou sú pre mňa vždy jasnou voľbou.

Suroviny:

- na korpus: 250g sušienky Lotus
                    150g maslo
- na plnku: 450g mascarpone
                  350ml smotana na šľahanie
                  200g biela čokoláda
                  75g práškový cukor
                  1ks stužovač do šľahačky
                  150g Lotus nátierka
- na ozdobu: 10ks sušienky Lotus
                     100g Lotus nátierka
                     100ml smotana na šľahanie





Postup:

Sušienky pomelieme alebo rozdrvíme. Maslo rozpustíme a pridáme k sušienkam a premiešame. Vysypeme na dno tortovej formy a zatlačíme. Sušienky budú mokré, ale budú dobre držať pokope a veľmi pekne sa bude cheesecake krájať.

Bielu čokoládu nalámeme a podlejeme trochou smotany. Necháme v mikrovlnke za občasného miešania rozpustiť. Mascarpone mixujeme na najnižšom stupni s cukrom.
Čokoládu necháme vychladnúť a zatiaľ si vyšľaháme zvyšnú smotanu so stužovačom. Čokoládu nalejeme k mascarpone a pomaly šľaháme. Nakoniec pridáme pripravenú šľahačku a už iba ručne spolu všetko zmiešame.

Na pripravený sušienkový korpus nanesieme polovicu krému a lyžičkou naň uložíme kopčeky nátierky. Môžte do kruhu alebo rôzne naniesť. A pridáme zvyšný krém.

Necháme stuhnúť najlepšie cez noc.

Ozdobiť môžete rôzne. Ja som si rozpustila Lotus nátierku a poliala ňou cheesecake a nechala aj stiecť po okrajoch. Potom som si vyšľahala šľahačku a preniesla ju do cukrárenského vrecka a vytvorila také ozdobné kopčeky. A medzi ne poukladala Lotus sušienky.



Ja verím, že ak vyskúšate tento recept, tak Vám bude chutiť. Ja som si veľmi obľúbila nepečené cheesecake a robím ich radšej ako tie pečené.
Budem veľmi rada, ak mi napíšete do komentárov Vaše obľúbené cheesecake a teším sa pri ďalšom recepte!

8 komentárov :

  1. Wau, tak to by som si hned dala. Tento cheesecake som už viackrat videla a chutila si nan, ale ešte nikdy som ho nerobila. Budem musiet fakt skusit :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No díky moc :D Nejen, že poslední dva týdny absolutně nemám motivaci se hýbat, ale mám taky extrémní chuť na sladký a Lotusky přímo miluju :D Máš ho naprosto úžasnej <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. this looks delicious!


    www.blossomikebana.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá to fakt super, musím si uložit na krušné chvíle. XD

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bože mňam, už jen vzhled dortu je naprosto dokonalý! :))

    OdpovedaťOdstrániť