Máte radi musli tyčinky ? Ja ich zbožňujem, ale to zloženie je fakt nič moc.. Samé cukry a nijaká poriadna výživová hodnota. A tak som hľadala nejaký poriadny recept na dobré tyčinky, ktoré by som si mohla urobiť. A našla som.
***
Do you like musli bars ? I love them, but their ingredients are not good. Only sugar and no nutritional value. So, I was finding some good recipe and I found!
Arašidové alebo mandľové ? Som dosť zvláštna v tom, že orechy samé
nejem, neobľubujem ich, ale orieškové maslá u mňa teda vedú. Zatiaľ som
nenarazila na nejaké 100% maslo, ktoré by mi nechutilo. Ak sa
rozhodujete, ktoré maslo kúpiť, poradím vám, kúpte obe. Síce je mandľové
o niečo drahšie, ale neoľutujete. A zo stránky Môj protein už vôbec
nie. Majú tam kvalitné výrobky a výberom u nich nič nepokazíte :)
A teraz už na sľubovaný recept.
***
But
before recipe I tell you the main idea of the whole post. Do you try
almond butter ? I had chance try 100% peanut butter and this butter is
great ! When I eat peanut butter for first time, I don´t like it. But
after few weeks, I fell in love! I love smooth version. Today, I try
100% almond butter. It is my new love ! Try this butter with me !
Ingrediencie :
1 šálka datlí (vykôstkovaných) / 1 cup dates
1/4 šálky medu / 1/4 cup honey (or maple syrup...)
1/4 šálky mandľového masla - najlepšie mandľové maslo jedine ODTIAĽTO / 1/4 cup almond butter
3/4 šálky orechov / 3/4 cup nuts
1 a 1/2 šálky ovsených vločiek / 1 & 1/2 cup oats
1/4 šálky čokoládových hobliniek / 1/4 cup chocolate chips
Postup :
Datle si nakrájajte na menšie kúsky a rozmixujte ich mixérom - vôbec nebude vadiť, ak ostanú kúsky. Musí vám z toho však vzniknúť lepivá hmota. Pridajte vločky, čokoládové hoblinky, oriešky a všetko zmiešajte tak, aby datle neboli v jednej guči, ale aby boli rovnomerne zmiešané s ostatnými surovinami. Zohrejte si med a mandľové maslo. Touto zmesou prelejte suché ingrediencie v mise. Poriadne premiešajte. Prichystajte si menší plech, ktorý si vysteliete papierom na pečenie. Zmes si dajte do plechu a rukami rozotrite. Pôjde to ťažšie, ale teplom rúk sa to poddá. Poradím vám : namočte si trochu ruky do vody, potom sa zmes nebude lepiť na prsty. Dajte na 10-15 minút do mrazničky.
***
Place dates in a food processor and mix until small bits remain and they
form a ball. Transfer to a large mixing bowl and add oats, nuts, and
chocolate chips. Stir with a wooden spoon, breaking down the dates so
they disperse fairly evenly throughout the ingredients. Warm honey and almond butter in a small saucepan and pour over dry
ingredients. Stir quickly to evenly coat. The chocolate chips will get a
little melty - that's fine and even desirable.Transfer to a shallow pan (such as 8x8 or loaf pan) lined with parchment
or plastic wrap and top with another piece of plastic wrap and use your
hands to form the mixture into a tight square (keeping in mind you want
them about 1/2 thick and you'll cut them into 10-12 bars) with a
uniformly flat top. This will take a little work but the warmth of your
hands will work well to shape them. Still covered, pop them into the freezer to set for 15 minutes. Remove
and cut into 10 bars. Store in an airtight container or bag in the
fridge to keep fresh, or in the freezer for longer term storage.
Recept vypadá krásně, musli sušenky nebo tyčinky ale přenechám radši výrobcům. Já radši dělám třeba cheesecake nebo brownies :D
OdpovedaťOdstrániťNARA // czech fashion blog
www.natalieklara.blogspot.cz
myslím, že aj do cheesecaku alebo brownies sa dá výborne zakomponovať mandľové maslo ! :)
OdstrániťWhat is this.? Look so deliciois.Would you like to follow each other?
OdpovedaťOdstrániťLet me know if you follow me.
I will follow you back after it.
Thanks.
Www.tomntins.com
Holka moja, snad všechna ořechová másla jsou luxusní :3 Taky jsem si na nich vypěstovala závislost! Arašídové, kešu, mandlové.. :) Jedla bych je pořád, na kaši, v tvarohu, s jogurtem..jen tak na lžičku! (nejlépe naběračku :D )
OdpovedaťOdstrániťA müsli tyčinky mám taky moc ráda, jen nerada čtu jejich složení :/ takže dík za super tip a recept, tohoto složení se opravdu nebojím a vypadají skvěle! :)
worldaroundmissnothing.blogspot.cz
Great post! Looks delicious!
OdpovedaťOdstrániťJordina ♡
—> Fashion Blog: THE SILVER FELINE
Práve premýšlam nad tým, že by som ich urobila v nedelu keď k nám príde rodina zo Švajčiarska a oni majú radi takéto veci, len neviem čim by som nahradila to maslo :/ Myslíš že by to šlo aj bez neho? Alebo žeby som dala kokosový olej? Akurát to tomu robí asi tú dobrú chuť však? Ja tie maslá nekupujem a vždy mám problém s receptami kde sú lebo ich neviem nahradiť :D
OdpovedaťOdstrániťNekupuješ ani arašidové maslo ? :) nemusí byť 100% :) to ma prekvapili u teba! :D a jasné podľa mňa tam môžeš dať kokosový olej a rozphriať ho s medom :) musí tam byť niečo čo to spojí :) a práveže chuť to ani moc nezmení pretože to maslo tam bolo cítiť fakt len máličko :) nabudúce ho tam musím dať viac ! :D
Odstrániť