SOCIAL MEDIA

books

4. augusta 2019
O knihách píšem celkom často. Je to najmä z toho dôvodu, že ich milujem. Milujem ich čítať, aj keď mám na ne omnoho menej času, ako niekedy inokedy. Našla som si však alternatívu, ako sa k nim dostať častejšie.
U mňa platí, že ak mám knihu v mobile, v notebooku alebo na ipade, dostanem sa k nej omnoho častejšie, ako keď ju mám v "klasickom" papierovom prevedení. Viem, že to nie je úplne ten istý pocit, keď knihu držíte, no po ceste do alebo zo školy môžem knihu kedykoľvek otvoriť a čítať. Rovnako ju môžem otvoriť napríklad keď niekde čakám alebo keď mám prestávku medzi prácou. Prečítam si pár strán a pokračujem. Viem totižto, že ak by som knihu mala papierovú, neotvorila by som ju.
Dnes vám dám niekoľko tipov na knihy, ktorým by ste rozhodne mali dať šancu aj vy!

Nesmrteľní - Chloe Benjamin

Nad knihou som uvažovala neskutočne dlho. A to myslím naozaj vážne. Asi dlhšie ako pri hocijakých iných knihách. Dôvod bol ten, že dej sa mi zapáčil hneď. Ten sa odvíja od myšlienky, čo by ste robili, ak by ste vedeli, kedy zomriete? Štyria súrodenci, z ktorých mal najstarší maximálne dvanásť rokov (nie som si úplne istá), išli k veštici, ktorá im vyveštila ich dátum smrti. Následne sa dej prenesie do času, kedy sú súrodenci starší. Jemne sa odcudzili a žijú si svoje životy. Kniha tak zachytáva životy troch ľudí, ktorí sú ovplyvnení jedným a celkom dôležitým dátumom.
Dej ma naozaj oslovil a plus bolo, že sa odohrával v New Yorku, miesto, ktoré je pre mňa jednoducho vysnívanou časťou zeme. Problém bol, že kniha mala celkom zlé recenzie. Alebo .. ani nie zlé, no recenzie sa celkom opakovali a vravelo to isté - nápad dobrý, no autorka ho nedotiahla do konca.
Knihu som nakoniec, po dlhom uvažovaní kúpila (ako e-knihu) a nemohla som urobiť lepšie.
Pre mňa osobne to bola krásna kniha s ešte krajším dejom a príbehom, ktorý v sebe ukrývala. Ak máte na podobný príbeh chuť, neváhajte a kupujte.

Požierači neba
V čase písania tohto článku som knihu Požierači neba ešte prečítanú nemala, no bola som už niekde v polovici. Dej je zasadený do úplne odlišného mesta ako New York. Je to malé mestečko v Taliansku, čo ma na začiatku mierne odradilo, no nakoniec som knihe predsa len dala šancu. Dej je plný vášne, mladej lásky, zaujímavých zvratov a najmä tepla, ktoré sála z letných dní v malom prímorskom mestečku.
Kniha je veľmi zaujímavá a celkovo neviem, čo by som vám k nej úplne povedala. Najlepšie bude, ak by ste si prečítali obsah knihy a následne sa rozhodli. Ja som však už po pár stranách vedela, že to je kniha, ktorá stojí za to.

Sun and her flowers - Rupi Kaur

Rupi Kaur ma so svojimi básňami dostala už pri knihe Milk and honey. Hneď ako som ju dočítala som vedela, že si budem musieť kúpiť aj pokračovanie. To som však hľadala v takejto zaujímavej väzbe, ktorá vyzerá ako "staré" knihy, ktoré mala niekedy moja mamča v detstve. Kniha je krásna, plná nádherných básní, ktoré chytia za srdce, a v ktorých sa nájde úplne každý. Či už ste z niečoho v živote smutní, šťastní alebo sa neviete rozhodnúť čo chcete, vďaka tejto knihe pochopíte, že je dobré cítiť sa tak. Že je potrebné cítiť všetky tieto emócie na to, aby ste sa mohli posunúť ďalej.


4 komentáre :

  1. Thanks for introducing these titles Have a lovely weekend xoxo Cris
    https://photosbycris.blogspot.com/2019/08/lilacoco-power-of-being-you.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. These books sound really interesting. I am always looking for book recommendations! Thank you!
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Z těchto mě nejvíce zaujala první kniha, snad se k ní také dostanu :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jee to je perfektní! Moc děkuju za tipy:) Zrovna čtu knížku "Říkala si o to" a přemýšlím, po čem sáhnout dál:)

    OdpovedaťOdstrániť