SOCIAL MEDIA

book wishlist

9. júla 2018
Neviem ako vy, ale ja knihy milujem. Čítam ich neustále a síce som poslednou dobou nemala moc času a môj počet kníh za rok sa výrazne zredukoval, vždy sa snažím nájsť si aspoň trochu času na pár stránok z dobrej knihy. Dokážem sa pri nej zrelaxovať, nejako si utriediť myšlienky a takisto sa dokážem dostať do deja. Predtým, ako si pozriem nejakú sfilmovanú knihu vo forme filmu, radšej si prečítam knihu. Dnes mám pre vás štyri knihy, ktoré by som si chcela kúpiť a možno tým inšpirujem aj vás :)
O kniha Kým prišla búrka som doteraz vôbec nevedela. Videla som nedávno trailer na film "Adrift", ktorý je nakrútený práve podľa tejto knihy a veľmi ma zaujal. Film si plánujem určite pozrieť, no najprv si chcem prečítať knihu. Dej vyzerá naozaj dobre a pridávam vám sem aj krátky popis:


Tami Oldhamová a jej snúbenec Richard Sharp boli mladí a zaľúbení, život mali pred sebou. Keď vyrazili na jachte Hazana z Tahiti, obloha bola belasá, slnko žiarivé. Ich cieľom bolo San Diego. Po dvoch týždňoch plavby ich postretla pohroma. Hoci sa všemožne usilovali vyhnúť blížiacemu sa hurikánu, ocitli sa v pasci na rozbúrenom mori, s vlnami vysokými ako mrakodrapy a vetrom fučiacim rýchlosťou 140 uzlov. Richard sa pripútal a zostal na palube, Tami poslal do podpalubia. Poslednou Taminou spomienkou bol Richardov výkrik. Potom nastala tma. Keď sa Tami po niekoľkých hodinách prebrala a vyšla na palubu, zistila, že Richardov bezpečnostný popruh sa utrhol. 
Kniha Kým prišla búrka je príbeh o tom, ako sa Tami zázračne podarilo po štyridsaťjeden dňoch doplávať do bezpečného prístavu, hoci jej nefungoval motor a nemala sťažne. Je to nezabudnuteľný príbeh o láske, strate a prežití na rozbúrenom mori a o tom, že ani v tých najtemnejších chvíľach nie sme sami.

Druhá kniha je od slovenskej spisovateľky a má názov Správa od mŕtveho chlapca. Nedávno som videla jednu reláciu, kde spisovateľka hovorila o svojej knihe a dej ma veľmi zaujal. Možno znie na prvý pohľad ako kniha s veľmi citlivou témou, no aj napriek tomu je kniha veľmi zaujímavá a jej dej ma určite pohltí. Ak by ste chceli vedieť o nej niečo viac, pridávam takisto kratší popis: 
Myslela si, že jeho smrťou sa to skončí. Ale potom znova zavibroval telefón.
Nina sa presťahuje do horského mestečka Canossa s nádejou na lepší život. Ale vzťah s manželom chladne a ona často prepadá depresiám. Nastúpi na miesto učiteľky do prominentnej internátnej školy, kde podľahne problémovému tínedžerovi Damianovi Ostrowitzovi. V snahe pomôcť mu sa čoraz viac zamotáva v klamstvách aj pocitoch viny. Všetko sa zmení, keď jej manžel oznámi, že chlapec za nejasných okolností zomiera. Kolotoč nečakaných udalostí sa však v tomto bode len začína roztáčať...
Ďalšie dve knihy, ktoré tu pre vás mám sú z iného súdku. Prvá kniha Tetovač z Auschwitzu ma zaujala najmä preto, že je z obdobia druhej svetovej vojny. Toto obdobie a celkovo všetko ohľadom druhej svetovej vojny ma veľmi zaujíma. Prečítala som už veľmi veľa kníh ohľadom tejto témy a táto kniha ma teda hneď dostala. Niečo krátko o nej:
Tetovač z Auschwitzu je román vychádzajúci zo skutočného príbehu Laleho a Gity Sokolovovcov, dvoch slovenských Židov, ktorí prežili koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau a po vojne si našli nový domov v Austrálii. 
Lale v tábore dostal prácu tetovača. Jeho povinnosťou bolo číslovať väzňov, ktorých nacisti po selekcii nechali nažive, teda vpichávať im do predlaktí čísla s neodstrániteľným atramentom – jeden z najsilnejších symbolov holokaustu. Minimálnu slobodu pohybu, ktorú mu umožňovala táto funkcia, využíval na získavanie potravín výmenou za šperky a peniaze po zavraždených Židoch, čím nejedného spoluväzňa zachránil pred vyhladovaním. Jemu hrozila za túto činnosť smrť, mnohí iní jej vďačili za prežitie. 
Jedného dňa sa v rade na tetovanie vyskytlo vystrašené a roztrasené mladé dievča… Pre Laleho – fičúra, frajera a trochu aj dobrodruha – to bola láska na prvý pohľad. Zaumienil si, že popri vlastnom prežití urobí všetko pre to, aby prežila aj Gita.
Druhá kniha je zas zo série detektívok Samuela Bjorka. Knihu Cestuje sama som prečítala na jedno posedenie, a preto som si povedala, že si kúpim aj knihu Sova. Nejako som sa k nej však ani po roku stále nedostala. Práve preto mi skončila vo wishliste hneď, ako som si hľadala nejaké nové knižky. 
Niečo krátko o nej: 
Tri mesiace nezvestnú tínedžerku Camillu Greenovú našli v lese. Niekto ju rituálnym spôsobom zavraždil, možno aj týral a mučil. Opatrne ju položil na lôžko z vtáčích pier a okolo tela umiestnil sviečky v tvare pentagramu. Vrah po sebe nezanechal žiadne stopy.
Vyšetrovaním prípadu je poverený skúsený kriminalistický veterán Holger Munch a jeho geniálna, hoci trochu labilná kolegyňa Mia Krügerová. Ani oni, ani nikto z ich tímu však nie je pripravený na zlo, ktorému budú musieť čeliť pri pátraní. Čo je to za šialenca, kto sa to komu a za čo mstí? Spočiatku nenachádzajú nič, žiadne dôkazy, nemajú sa čoho zachytiť. Zapracuje však mladý hacker a... náhoda. Kruh sa pomaly uzatvára a všetko nasvedčuje tomu, že medzi vraždou a udalosťami, ktoré sa odohrali pred mnohými rokmi, by mohla existovať nejaká súvislosť.

A ktoré knihy máte vy vo svojom wishliste? :) 

15 komentárov :

  1. Na knihu Kým príšla búrka som videla trailer filmu. Prišiel mi dosť zaujímaví a kniha môže byť ešte lepšia! ;) Áno a o knihe tetovač z Auschwitzu som už tiež počula a rada by som si to prečítala. ;) Na blogu mám aj článok o tom, že som navštívila práve tieto koncentračné tábory tak sa môžeš ísť pozrieť. ;)

    Prajem krásny pondelok! ;)
    Blog of Sunflower

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Knihy vypadají zajímavě asi bych si je i ráda přečetla :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
  3. These books seem interesting! Enjoy reading!
    Have a lovely week! xoxo

    Inspiring beach outfits

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tyhle knížky mě taky moc zaujaly, hrozně by mě zajímal i film Než přišla bouře, mám ráda příběhy podle skutečné události :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ani o jedné jsem ještě neslyšela, ale vypadají zajímavě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Amazing post, dear! A big hello from Germany!
    Hugs ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Thanks a lot :D

    super interesting choices my friend :)

    NEW DECOR POST | 5 TIPS TO ORGANIZE A SMALL CLOSET :O
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mám teď právě rozečtenou knihu V lese visí anděl, což je ten první díl Sovy a je také skvělý :-) kriminálky mám celkově nejraději!
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ani jednu z těchto knih neznám a dokonce se na ně nechystám, ale doufám, že budeš spokojená s výběrem :)

    Gabux

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Čtení naprosto miluji, z tvého výběru mě zaujaly dvě, a to právě jedna díky období IIWW a celkově název už od pohledu. A druhá byla od té slovenské spisovatelky, děj by mohl být rozhodně dost zajímavý, tu bych si snad i někdy pořídila. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. These are such great book suggestions! I need a few more books to get me through summer!

    xx,
    Meredith
    LATEST POST | INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ani jednu knížku neznám :) momentálně nemám žádný book wishlist, ale plánuju jít jen tak do knihkupectví a po něčem se poohlídnout :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Než přišla bouře bych chtěla vidět, moc na knihy, které jsou zfilmované nejsem. Ale knihu, kterou bych si přečetla je ta třetí s tím tetovačem z Auschwitzu. :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  14. moc hezký článek :) diky za tvoje tipy

    OdpovedaťOdstrániť
  15. I have some books to read at the moment :) Unfortunately, I haven't got enough time for now.

    Kisses from
    Sara's City

    OdpovedaťOdstrániť