SOCIAL MEDIA

beauty tip: Gabriella Salvete I.

17. júla 2018
Recenzií na kozmetiku nájdete na tomto blogu naozaj požehnane. Rada vám ukazujem moje najnovšie vychytávky a to, čo som si kúpila alebo objednala. Mnohokrát ma niečo nadchne tak, že na to spievam neustále ódy v článkoch. Po dlhšom zvažovaní som sa však rozhodla, že by som vám sem mohla hodiť aj nejaký ten článok s líčením. Hneď na začiatok však musím povedať, že nie som profesionál a to, čo som sa naučila s kozmetikou viem vďaka niekoľkým rokom blogovania a pohybovania sa v tejto "sfére".
Na internetovom obchode ElNino.sk si vždy dokážem vybrať nejakú peknú paletku. V ich ponuke je toho naozaj neúrekom a najčastejšie mám od nich paletky Makeup Revolution. Tentokrát som však vyskúšala inú značku a to paletku Gabriella Salvete. Nebudeme si klamať, som niekedy až moc zaťažená na iné značky, a preto som od tejto mala doma len jeden jediný výrobok a to lak na nechty. Lak bol ako každý iný, klasický, vydržal niekoľko dní, mal peknú farbu, a preto som si hovorila, že keď má táto značka celkom dobré laky, mohla by mať aj paletky. A tak som do toho išla a rovno do dvoch. 
Najprv som chcela, že vám v jednom článku predstavím rovno obidve paletky, no článok by bol moc dlhý, plný mnohých informácií a nebol by až tak dobre priestor na úplne každú paletku zvlášť, a tak sa poďme na ne pozrieť po jednom. 

Dnes som si vybrala na predstavenie paletku Gabriella Salvete Palette 10 Shades odtieň 05 Violet, ktorá ma úprimne zaujala ešte viac, ako tá druhá, pretože aj napriek tomu, že mám veľmi veľa paletiek doma, paletku plnú krásnych fialových a sýtych farieb som doteraz ešte nemala. 
Hneď ako mi paletky prišli, som sa do nich zamilovala. Dôvod bol najmä ten, že nie sú príliš veľké. Je to sada desiatich očných tieňov, no aj napriek tomu, že ich je tam viac ako dosť, je paletka príjemnej veľkosti a veľmi dobre sa s ňou cestuje. V kozmetickej kabelke nikde nezavadzia a nezaberá veľa miesta. 
Veľkým plusom je pre mňa aj to, že všetkých desať farieb nie je od seba príliš odlišných, a preto sa dajú úplne všetky kombinovať a nestane sa, že by som z paletky nejakú farbu nevyužila. Toto sa mi totižto stáva dosť často, že používam nejakú paletku, z ktorej mi ostane jeden alebo dva tiene, ktoré už nedomíňam. Je to vždy potom škoda. Pri tejto paletke vám však nič také nehrozí. 

Na začiatku som sa jemne bála pigmentácie, s ktorou majú mnohé paletky problém. Ak si chcete kúpiť kvalitne pigmentovanú paletku, obvykle za ňu musíte dať vyše 20 eur. Pri tejto to však takto vôbec nebolo. Výhodou výrobkov od Gabriella Salvete, a najmä paletiek je nielen to, že nie sú príliš drahé, ale aj to, že sú kvalitné a krásne pigmentované. Úprimne poviem, že ma to príjemne prekvapilo, keď som jedenkrát prešla po farbe a hneď som mala na pokožke sýtu fialovú, červenú alebo bledšiu ružovú.
Aplikátor, ktorý sa dostáva k paletke je takisto kvalitný a dobre sa mi s ním pracovalo. Dostane sa aj do záhybu oka a takisto aj úplne dopredu, kde by som sa s hrubším alebo širším aplikátorom vôbec nedostala. Farbu drží skvelo a na oči sa aplikuje veľmi jednoducho. 

Na moje dnešné líčenie pre tento článok som si vybrala rovno tri farby a to jemne ružovú, tmavú bordovú a takisto tmavú červenú, ktorá je však jemnejšia. 
Do vnútornej časti oka som naniesla jemne ružovú farbu. Tú som naniesla do polovice viečka a jemne som ju rozotrela dostratena. Aj napriek tomu, že je farba jemná, vôbec nebolo potrebné dávať niekoľko vrstiev farby. Farba perfektne chytila na viečko a líčenie tak bolo omnoho rýchlejšie, ako s inými paletkami. 
Presunula som sa na druhú polovicu viečka, kde som naniesla tmavú, bordovú farbu (posledná farba v paletke napravo). Chcela som do líčenia zakomponovať červenú, pretože doma mám naozaj veľa paletiek, no všetky sú tmavšie, hnedé, fialové a nemám žiadnu paletku, v ktorej by bola červená alebo jemne oranžová farba. Práve to bol dôvod, prečo som chcela vyskúšať červenú a zistiť, či sa mi hodí. Na druhú polovicu viečka a do vonkajšej strany som teda aplikovala červenú, ktorá bola naozaj skvelo pigmentovaná. 
Určite si však viete predstaviť skok, ktorý nastal medzi dvomi farbami, z ktorých je jedna veľmi jemná a druhá naopak, veľmi sýta a tmavá. Na prechod medzi nimi som teda použila červenú farbu, ktorá je akoby zmesou s ružovou a je hneď vedľa bordovej (predposledná farba napravo). 
Celý mejkap som už len doplnila čiernou linkou, ktorá je u mňa stálicou.
A výsledok? 
Ako som na začiatku hovorila, nie je to žiadne profesionálne líčenie ani nič podobné, ale myslím, že na človeka, ktorý si líči každý deň maximálne linky je to celkom dobrý výsledok! :D
Čo je veľká výhoda na paletkách, že sa neprášia, takže pri nanášaní som nemala farebný prach okolo seba a na sebe a takisto po niekoľkých hodinách farba neopadala a to som nepoužila ani fixačný sprej. 
Už o pár dní sa môžete tešiť na druhé pokračovanie, kde vyskúšam ďalšiu paletku :) 

8 komentárov :

  1. Hezké líčení jsi s paletkou udělala. Mě bohužel paletka nezaujala, každopádně od Gabriella Salvete mám ráda laky na nehty!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Paletka sice vypadá krásně, ale barvičky z ní bych úplně nevyužila :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc pěkné líčení se ti povedlo vytvořit, paletka vypadá fakt moc pěkně krásné odstíny :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné stíny! Ale spíš si je dokážu představit třeba na přelom léta a podzimu :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  5. veľmi pekné líčenie, krásna si! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Paletka je nádherná, mám Gabrielu Salvete moc ráda :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť