Najlepšie sú čerstvé, teplé, poliate medom. Robila som ich tento rok prvýkrát. Večer som si urobila cesto a na ďalší deň ráno som ich hneď upiekla. Nie je nič lepšie, ako teplý judáš na raňajky. Tá vôňa všetkých vytiahla z postele. Bála som sa, aby cesto neprekyslo cez noc, ale mala som ho v chlade, a tak sa s ním nič nestalo (len bolo dosť tuhé). Spravila som ich trochu väčšie, ale nabudúce ich urobím také menšie ako majú byť. Či sú však veľké alebo malé, chuťovo boli výborné a viem, že som ich nerobila tento rok poslednýkrát.
Potrebujete :
300 ml mlieka
1/2 kocky droždia
120 g masla
80 g medu
2 žĺtky
500 g hladkej múky
štipka soli
med na potretie
Postup :
Klasicky si pripravte kvások. Maslo, med a žĺtky si vyšľahajte mixérom dohladka a po častiach pridávajte múku. Prilejte kvások a štipku soli. Vypracujte si cesto, ktoré nechajte vykysnúť (cca 30 min). Z cesta si vytvarujte tvar judášov, potrite vajíčkom a dajte piecť na 180 °C na 25 minút. Keď ich vyberiete z rúry, ešte horúce ich potrite medom.
1/2 kocky droždia
120 g masla
80 g medu
2 žĺtky
500 g hladkej múky
štipka soli
med na potretie
Postup :
Klasicky si pripravte kvások. Maslo, med a žĺtky si vyšľahajte mixérom dohladka a po častiach pridávajte múku. Prilejte kvások a štipku soli. Vypracujte si cesto, ktoré nechajte vykysnúť (cca 30 min). Z cesta si vytvarujte tvar judášov, potrite vajíčkom a dajte piecť na 180 °C na 25 minút. Keď ich vyberiete z rúry, ešte horúce ich potrite medom.
WOW!!!
OdpovedaťOdstrániťIt looks delicious!!!!
Have a lovely day, sweetheart!
♥ ❤ ❥
This looks yummy!
OdpovedaťOdstrániťOmnivogues
i always adore reading your blog :)) have a lovely day!!
OdpovedaťOdstrániťmfashionfreak♥blog
Gosh, you're making me so hungry now! xoxo
OdpovedaťOdstrániťMňam, to vyzerá super! Nikdy som o tom nepočula ani neskúšala, ale skúsim to spraviť :)
OdpovedaťOdstrániť