SOCIAL MEDIA

healthy food

19. februára 2015

Dnes mám pre vás pár tipov na zdravé potraviny, ktoré mám veľmi rada, a keď sa mi pošťastí, tak budú aj nejaké recepty :)
Banány
Je to jedno z môjho obľúbeného ovocia. Zasýtia a sú veľmi dobrou rýchlo energiou či už pred alebo po cvičení.
Voda s citrónom
V teplých letných mesiacoch ju milujem vychladenú s ľadom, a v zime si iba naplním vodou z kohútika pohár, vytlačím tam citrón, vhodím tam koliečka citróna, limetky, pomaranč alebo iné ovocie a "limonádu" mám hotovú. Ak vám nechutí čistá voda z vodovodu, tak si tam pridajte nejaké ovocie alebo si ho tam vyšťavte a hneď vám to bude chutiť viac. A mne to chutí viac ako sladené nápoje :)
Zelený čaj
 Okrem vody mám veľmi rada aj čaje. Jeden z mojich najobľúbenejších je zelený čaj. Zdetoxikuje vám telo a vyplaví všetky toxíny. Najlepší je večer po namáhavom dni, kedy vás upokojí alebo v zime vás zahreje.
Jogurt
Alebo tvaroh. Ale teraz tým nemyslím tie cukrové bomby ako sú activia "pre štíhlu líniu" alebo podobné "vody". Predsa to sa dá aj piť. U mňa vedú domáce jogurty, ktoré si urobím v jogurtovači doma alebo Hollandia jogurt. Ak vám nechutia biele jogurty, pridajte si tam domáci džem a nakrájajte si tam ovocie. Aspoň budete vedieť čo naozaj jete. Alebo taký tvaroh. Milujem tvaroh vo vaničke s ovocím. A ak mám chuť na sladké, dám si tam trochu medu alebo agávového sirupu.
Horká čokoláda
Ak sa neviete vzdať sladkého, nevzdávajte sa ho. Samozrejme môžete si dať aj normálnu čokoládu alebo keksík, ale všetko s mierou. Ale ak nechcete "prázdne cukry" a ste proti tomu, veľmi zdravá je horká čokoláda, ktorú mám veľmi rada. Ale veľmi rada mám aj takú Milku Oreo. Výhoda takýchto sladkých čokolád je v tom, že už po dvoch kockách mám takú vysokú hladinu cukru, že viac nechcem :D
 Ovsená kaša
Myslím, že väčšina z nás miluje ovsené kaše. Ovsená kaša je jedna z mojich najobľúbenejších variant raňajok. S arašidovým maslom, banánom a škoricou sú to ideálne raňajky ♥
Arašidové maslo
Dlho mi trvalo kým som sa odhodlala ho kúpiť. Musím sa priznať, že láska na prvé ochutnanie to nebola, ale keď som si ho dala druhý, tretíkrát, už to bola láska naveky ! A s banánom a škoricou na teplý toast ? To je foodporn.


2 komentáre :

  1. Great tips dear. All of these look delicious.
    Have a beautiful day.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ááá, taky tak miluju burákový máslo, ale já to měla tak, že jsem věděla, že mi bude chutnat. Všichni z rodiny si stěžujou, jak to smrdí a já nad tím slintám a jsem schopná to jíst jen tak po lžičkách. A já miluju ovesný kaše do zavařovačky přes noc se skořicí a agáve sirupem :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť