SOCIAL MEDIA

My style

5. novembra 2022

Štýl každého človeka sa počas rokov mení. Keď sa pozriem na ten svoj spätne, niekedy premýšľam, ako som si mohla niektoré veci obliecť. Kde som mala hlavu? Na druhej strane, móda rokov 2010 – 2015 bola skutočne všelijaká a dobre nevyzerala väčšina, nie iba ja. Trendy ako neón (ktorý sa, bohužiaľ, nedávno znova vrátil), americká vlajka, galaxy potlače a kombinácia všetkých možných farieb sú niečo, na čo by som rada zabudla a nechala to v minulosti. 

Výraznejšie zmeny v štýle u mňa nastali niekedy v roku 2014, kedy som začala viac blogovať. Móda bola pre mňa oveľa dôležitejšia, ako kedykoľvek predtým. Skúšala som nové veci, viac som experimentovala a dbala som na detaily, ako sú napríklad doplnky. Začala som viac chápať jednotlivé strihy a to, ako dokážu ovplyvniť moju postavu – či ju skrášlia a budú jej lichotiť, alebo sa stane presný opak a kúsok mi pridá niekoľko kíl navyše, skráti nohy a podobne.

Príklad môjho (už lepšieho) štýlu z roku 2016:

Kde sa však nachádza môj štýl práve teraz? Čo preferujem a na druhej strane, čo sa v mojom šatníku rozhodne nenachádza?

Môj aktuálny štýl by som opísala asi slovom “rôznorodý”. Milujem elegantnejšie veci, topánky na opätku, sukne, šaty a formálne nohavice. V šatníku mi nechýbajú blúzky, svetre ani elegantnejšie tričká. Občas však mám chuť obliecť sa športovo, do riflí, mikiny a masívnych “boots”.

Z farieb milujem skôr jednoduchšie a univerzálne farby, ako napríklad nude odtiene, čierna, biela, pastelová ružová a sivá. V mojom šatníku nemajú miesto neóny a príliš výrazné farby. Samozrejme, mám aj zopár kúskov v červenej, sýtomodrej alebo tyrkysovej, no tie tvoria maximálne 2 % celej mojej zbierky oblečenia. V outfite ich kombinujem vždy len s univerzálnymi kúskami, nie navzájom, aby sa príliš nebili a celok nevytváral chaos. 

Príklad môjho (športového) štýlu z roku 2022:

A príklad (elegantnejších) doplnkov z roku 2022:

Poďme však na samotné značky. Som osoba, ktorá má rada kvalitnú módu nehľadiac na značku. To znamená, že ak je kúsok skutočne kvalitný, nemusí byť vyrobený celosvetovo uznávaným návrhárom. Buďme však úprimní, kto sa nerád oblečie do kúsku, na ktorom sa nachádza logo alebo názov obľúbenej značky? A je úplne jedno, či si takýto kúsok radi oblečiete kvôli statusu, ktorý vám dá (pretože značky vám skutočne určitý status a postavenie v spoločnosti vedia vydobyť), alebo si ich zvolíte, pretože zopár kúskov od danej značky už vlastníte a máte ju radi.

Dobrou správou je, že v súčasnosti sú mnohé značky už oveľa dostupnejšie, ako v minulosti. Dnes si môže Levi's rifle alebo mäkkú mikinu od Hilfigera zaobstarať takmer každý. Mnohé obchody poskytujú tieto moderné a drahšie kúsky za skvelé ceny v akciách alebo v rámci rôznych kampaní, ako napríklad Zalando Lounge, odkiaľ som si zaobstarala (zatiaľ len) kabelku Steve Madden a krásnu prechodú bundu Tommy Jeans, o ktorej som si myslela, že bude tenšia a budem ju môcť využívať len na začiatku jesene, no v skutočnosti je dokonalá aj do chladnejšieho a sychravejšieho počasia.

Zalando Lounge má rôzne zaujímavé kampane s drahšími aj lacnejšími kvalitnými značkami, ktoré milujem. A viete, čo milujem ešte viac? Keď na nich môžem ušetriť. Ako napríklad na Tommy Jeans bunde, ktorá originálne stála 189,95 € a ja som ju ulovila za perfektných 83 €. To isté platí aj pri kabelke, ktorá ma vyšla namiesto 80 € len 36 €. V hľadáčiku mám aj ďalšie perfektné vychytávky rôznych značiek, ktorými si plánujem obohatiť šatník. Dôležité je však, aby ste pri kampaniach zbytočne neváhali, pretože trvajú len určitý čas. Na to myslite, aby sa náhodou nestalo, že vám kabelka, mikina alebo čokoľvek iné odrazu zmizne.

Štýl človeka sa pravidelne mení a je úplne bežné, ak sa vám v súčasnosti už nepáči to, čo sa vám páčilo pred piatimi rokmi. Dovoľte svojej osobnosti vyvíjať sa. Noste to, čo sa vám páči, v čom sa cítite dobre a zažiarte! :)

Zverejnenie komentára