SOCIAL MEDIA

beauty tip: creams & mask

10. marca 2021

 Ahojte! Tí, ktorí ma poznajú vedia, že veľmi rada skúšam novú kozmetiku. Kým v minulosti som inklinovala viac k tej dekoratívnej, dnes je pre mňa najdôležitejšia tá, ktorá sa orientuje na starostlivosť o pleť. Práve preto ma potešilo, keď mi pred približne dvomi týždňami prišli produkty z internetového obchodu ObchodČínskéMedicíny.cz. Presnejšie mi prišli tri produkty a to denný a nočný krém, a maska na vlasy. Všetky som posledné dni testovala a dnes prichádzam s výsledkom. Ako mi sadli/nesadli? 

kozmetika

Začnime prvým produktom, ktorým je Denný krém pre suchú a citlivú pleť, ktorý môžete zakúpiť tu. A síce citlivú pleť nemám, mám ju veľmi suchú. Na tento problém sa sťažujem asi v každom článku. Len máloktoré krémy mi totižto poskytnú správnu starostlivosť a hydratáciu. 

Krém má veľmi praktický aplikátor - pumpu. Tá vám dávkuje presne toľko produktu, koľko práve potrebujete. Nič nie je špinavé ani mastné. Aróma krému nie je žiadna špecifická. Ja túto vôňu nazývam "prírodná". Mne osobne vyhovuje. Ak ste však zvyknutí na silne aromatické krémy, môže vám to pri tomto produkte chýbať. Nie je to však žiadny mínus, ktorý by ovplyvňoval kvalitu produktu. 

Hustota krému je stredná. Veľmi jednoducho sa na pokožku natiera a ešte rýchlejšie sa vstrebáva. Nerobí nepríjemný mastný filter, s ktorým sa pri niektorých hydratačných produktoch stretám (krémy sa snažia tak hydratovať, že sú len mastné a zostanú na povrchu). 

Vhodný je tak ako vrstva pod mejkap. Síce sa teraz nelíčim pravidelne, je skvelou alternatívou, keď sa všetko vráti do "normálu". A ako je tam tom hydratácia? Viac ako skvele. Z výsledkov som bola veľmi príjemne prekvapená. Pokožka bola hladká a hydratovaná až do večera, kedy som si išla aplikovať nočný krém. To, čo považujem za veľkú výhodu je najmä fakt, že aj napriek celodennej hydratácie bol produkt ľahký. Na pokožke som ho vôbec necítila. 

Ak teda premýšľate nad skvelým hydratačným produktom, mali by ste siahnuť po tomto kréme. U mňa sa zaradil k obľúbencom, ktorých sa len tak nevzdám. 

Prejdime ďalej na Nočný krém pre suchú a citlivú pleť, ktorý môžete zakúpiť tu. Povedala som si, že keď už mám denný krém, siahnem aj po nočnom. Takéto "sady" spolu veľmi dobre pracujú a poskytujú ešte lepšie výsledky. 

Osobne som si nevšimla rozdiel medzi denným a nočným - a tým myslím v konzistencii, aróme alebo celkovo pri používaní. Nočný krém sa rýchlo vstrebal. Nezašpinila som si tak celý vankúš. Skvelo hydratoval a pokožka bola ráno ako "znovuzrodená". Už dávno som nezažila pocit, kedy som sa zobudila a pokožka nebola napnutá alebo príliš suchá. 

Krém sa taktiež veľmi jednoducho nanášal. Praktický aplikátor potešil aj v tomto prípade. Produkt sa ľahko nanáša a ešte ľahšie vstrebáva. Myslím, že poskytuje skvelé výsledky aj pri používaní osamote. Ak však chcete to najlepšie a potrebujete vidieť zmenu hneď, určite by som spolu s ním odporúčala používať aj denný typ. 

Tretím produktom bola maska na vlasy. Doma mám niekoľko masiek. Od tých lacnejších až k drahým a luxusnejším kúskom. Spravidla sa mi však osvedčilo, že tie, ktoré sa nachádzajú v zlatej strednej kategórií sú najlepšie. Poskytujú dobré vlastnosti, sú dostupné a ich výsledky vidno už po prvom alebo druhom používaní. O vlasy sa snažím starať, ale nie som ten typ, ktorý by si dával masku každé jedno alebo dve umývania. Myslím si, že to vlasom skôr škodí, ako pomáha. 

Masku na vlasy, ktorú môžete kúpiť tu, som použila štyrikrát. Zmenu na vlasoch som si všimla už po druhom používaní. Dopredu musím povedať, že nemám zničené vlasy. Nežehlím si ich (keď som mala krátke vlasy - bob - žehlila som ich pravidelne, ale vtedy boli aj pravidelne strihané a používala som ako ochranné prostriedky, tak aj masky a oleje), nenatáčam a ani nijako tepelne neupravujem. Vlasy mám prirodzene rovné, takže s nimi nemám nijaký problém. Dokonca, som veľmi prekvapená, že nemám ani zničené končeky, pretože sa podstrihujem len sama doma (úlohu kadeřnice preberá Bejka) približne každé 4 mesiace (inak povedané, ako si spomeniem). 

Ale ako každé vlasy, aj tie moje si zaslúžia trochu hydratácie a nejakého híčkania. Práve preto sa snažím masky aplikovať aspoň 2x do mesiaca, prípadne používať olej. Pri testovaní tejto masky som sa však hecla a používala som ju 2x do týždňa. 

Maska vlasy hydratovala a poskytla im krásny lesk. Umývala sa z nich veľmi jednoducho. Nemastila a nezanechávala nepríjemný povlak. Nebolo potrebné, aby som po nej vlasy niekoľkrát umývala šampónom. Postup používania masky bol pomerne jednoduchý. Do vlhkých, uterákom vysušených vlasov som naniesla primerané množstvo, nechala približne 10 minút pôsobiť a následne zmyla. Po použití sa odporúča použiť kondicionér. Ja kondicionéry nepoužívam, doma asi ani žiaden nemám, takže som po maske nepoužila už žiadny iný produkt.

Výhodou je, že masky nemusíte dať do vlasov príliš veľa. Ja mám stredne dlhé, no husté vlasy. Aj napriek tomu si myslím, že maska pri pravidelnom používaní (minimálne jedenkrát za týždeň) vydrží niekoľko mesiacov. 

Hlavné účinky masky na vlasy sú: 

  • viditeľne obnovuje pevnosť a lesk vlasov 
  • podporuje zdravý stav pokožky 
  • má omladzujúci účinok 
  • pomáha regenerovať 

Výhodou všetkých produktov je to, že na e-shope ObchodCinskeMediciny.cz máte presný postup, ako ich používať. Nechýba ani podrobné zloženie. Podrobnosti o všetkých lieivých účinkoch Reishi môžete nájsť tu. Na tomto linku objavíte aj ďalšie informácie, ktoré by vás mohli, v spojitosti s produktom, zaujímať.

To, čo sa mi na výrobkoch páči, je skvelé zloženie. Zložky sú prírodné, vďaka čomu majú na pokožku skvelé účinky. Krémy obsahujú zložky, ako napríklad mandľový olej, včelí vosk, bambucké maslo, extrakt z dubu a Reishi či kokosový olej. Ak máte radi prírodné produkty, určite si ponuku prezrite. Nebudete ľutovať :) 

A čo vy a prírodná kozmetika? Aké produkty sú vaše obľúbené? :) 

7 komentárov :

  1. Ja s prírodnou kozmetikou nemám najlepšie skúsenosti, ale zas tak veľa som ich neskúšala. Na túto značku som počula samé dobré recenzie a mala by som dať prírodnej kozmetike druhú šancu. Najviac ma zaujala práve ich maska na vlasy.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. It is always nice when natural products work well. The hair mask sounds really fantastic!
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Přírodní kosmetiku na vlasy jsem nikdy nezkoušela, ale nebráním se tomu. Tahle značka vypadá moc dobře a je super, že jsi s ní spokojená. :) Mě bohužel vyhovuje opravdu málokterý produkt na vlasy. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mně přírodní produkty na vlasy zatím nikdy nevyhovovaly. Od této značky jsem měla možnost vyzkoušet jejich pleťovou péči.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Také jsem měla možnost některé produkty vyzkoušet a byla jsem moc spokojená :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Prírodnú kozmetiku milujem a neskutočne obdivujem ľudí ktorí dokážu o nej tak veľa napísať... ja kozmetiku rada skúšam ale neviem si predstaviť napísať recenziu dlhšoiu než pár viet... vďaka bohu že sú ľudia čo to vedia :)

    OdpovedaťOdstrániť