SOCIAL MEDIA

new things

22. júla 2020
Niekde som čítala, čo vlastne znamená pojem "nostalgia". Skutočný význam a najmä nejaké "korene" toho slova. Odkiaľ pochádza a čo vlastne v skutočnosti znamená. Často sa totižto stáva, že používame slová, ktoré sú pre nás úplne bežné a ničím nezaujímavé, no nevieme o nich skoro nič. Hodia sa do vety, vystihnú myšlienku, tak ich použijem.

Slovo nostalgia má naozaj krásny význam. Pochádza z gréčtiny a jej doslovný preklad je "bolesť zo starých rán". Je to pocit v našom srdci, ktorý je na pár sekúnd tak silný a zosobňuje hneď niekoľko pocitov v nás. Nie je to len pocit osamelosti, ale takisto aj miernej bolesti, smútku a spomienok.
Keď človek spomína a cíti sa nostalgicky, nie vždy to je príjemné. Predsa len, spomíname na staré časy, počas ktorých boli (aspoň z tohto uhla pohľadu) veci lepšie a krajšie a často si myslíme, že už také nebudú. Že v minulosti bolo všetko akoby lepšie.
Neviem, kde presne som článok čítala, ale viem, že to bol nejaký výskum, ktorý spomínal jeden fakt o našom mozgu. Ten vravel, že ľudský mozog si často z minulosti filtruje niektoré veci, ktoré neboli až také pekné, možno nás boleli a často na ne zabúdame. Ku koncu si tak spomíname skôr na tie pekné veci, ktoré nás potešili, zahriali pri srdci, a na ktoré nechceme zabudnúť.
A preto, najbližšie, ak sa budete cítiť nostalgicky, budete vedieť úplne presne, čo toto slovo a tento pocit znamená :)

4 komentáre :

  1. Krásné oblečení a skvělý nápad na vysvětlení slova nostalgie.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na mě jsou tríča asi moc dlouhá, ale kdyby to byla croptop verze :D! Hrozně se mi líbí styl Trasher triček, ačkoliv bych si to nikdy nekoupila, protože tuhle kulturu nechci podporovat. Ale text, kterej hoří? Něco pro mě😁!

    Verča ze Ztracena v Praze | PROCHÁZKA PO NÁPLAVKÁCH | FOTOÚVAHA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nostalgii pociťuji čím jsem starší, tím častěji, a je fakt, že někdy mi chybí i věci, které jsem v tu dobu chtěla změnit, ale zpětně se na to člověk prostě dívá jinak.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. All of these pieces look really fantastic! I hope you have a great weekend.
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť