SOCIAL MEDIA

beauty tip: eyeliner

14. novembra 2019
A tento týždeň prichádza v poradí druhý kozmetický článok. Som nesmierne rada, že vám môžem posunúť ďalší perfektný produkt, z ktorého mám veľkú a nesmiernu radosť!

Tí, ktorí ma poznajú alebo sledujú dlhšie dobre vedia, že som celkom závislá na očných linkách. Začala som ich nosiť už na strednej škole, keď som mala nejakých 17-18. V tom čase to však boli menšie linky, ktoré skvelo dopĺňali oko. Raz za čas som ich nosila, no nejako som to s nimi nepreháňala. Bola som však s nimi spokojná.
Neskôr sa mi linky zmenili. Čím som bola staršia, tým viac som ich predlžovala a hrala sa s ich tvarom. Pre mňa to bola vždy zábava a hra, nikdy som nebrala linky ako niečo, pri čom sa mi triasli ruky a bála som sa, že ich pokazím. Tak pokazím a čo? Odmaľujem a idem znova.
Líčenie s tekutou očnou linkou

Dnes moje linky vyzerajú diametrálne odlišne od tých, čo som niekedy nosila. To však nie je vôbec zle. Zmenil sa ako môj štýl obliekania, tak aj štýl toho, ako sa maľujem a nosím linky. Linky sú takým mojím poznávacím znamením a dnes mi trvá namaľovať si oči približne sedem minút. Obe. Niekedy aj kratšie, ak nestíham a meškám na autobus 😅.

To, čo som sa však pri linkách musela naučiť je nielen len daný trik, ako nakresliť perfektnú linku, ale taktiež to, že oči nie sú dvojičky. Naše oči sú súrodenci - odlišujú sa od seba, a preto ani linky nemusia byť na vlas rovnaké. A keď som pochopila toto, odrazu sa mi akoby "ľahšie dýchalo". Teraz už nejako nesledujem linky či sú rovnaké. Stačí mi pozrieť do zrkadla, a keď tvár vyzerá súmerne a dobre, linky sú v poriadku.

Počas celej "linkovej éry" som vyskúšala fakt veľmi veľa výrobkov. Dokonca som pri jednej linke ostala naozaj veľmi dlho. Nechápem, čo sa však stalo, pretože po niekoľkých mesiacoch nosenia sa odrazu linky začali rozmazávať a nedali sa nosiť. Tak som teda hľadala nástupcu. A našla som. Aj napriek tomu však hľadám stále nové výrobky, ktoré by som mohla skúšať a nosiť.
Tekutá očná linka L'Oreál
Medzi najnovšie, ktoré som vyskúšala sú linky L'Oreal Ultra Precision. Linky od tejto značky som ešte nikdy nemala, a preto som sa tešila na ich vyskúšanie.
Ako prvé vždy hodnotím farbu a jej sýtosť. Často sa mi totižto stáva, že linky sú síce fajn, no ich farba nie je tak sýta a neprekrýva mi viečko dostatočne. Farba tejto linky je sýta a naozaj krásna.
Farba nie je úplne matná. Je jemne lesklá, no veľmi prirodzene a na viečku vyzerá naozaj perfektne. Nie som zástancom úplne matných liniek, pretože tie často vyzerajú až umelo. Taktiež príliš lesklé linky nevyzerajú práve najkrajšie.

Druhou vecou, pre mňa veľmi dôležitou je aplikátor. Kým v minulosti mi vyhovoval skôr kratší a hrubší, teraz som radšej za tenký a precízny aplikátor, ktorým vykúzlim linky presne také, aké mám rada. Pomocou tohto aplikátoru sa môžem s linkou hrať a mať ju "pod kontrolou". Linka od L'Oreal je presne týmto typom linky. Aplikátor je precízny a veľmi jednoducho sa s ním manipuluje. Skvelo drží farbu a jednoducho sa ním nanáša.
Okrem toho, aplikátor je príjemne mäkký a skvelo sa prispôsobuje pokožke :)
Výdrž je treťou podmienkou, ktorú musí linka splniť. Od pondelka do stredy mávam školu. Pondelky sú najdlhšie, čo je dôvod, prečo potrebujem linku, ktorá naozaj vydrží celý deň. Či už je vonku teplo a spotím sa alebo je vonku zima, potrebujem linku, ktorá sa nerozmaže. Táto linka sa mi osvedčila aj počas dlhých dní. Nepoužívam fixačný sprej a spolieham sa na kvalitu výrobku. Tento výrobok sa mi skutočne osvedčil. Dokonca sa mi stalo, že som si prstom po linke prešla a linka vydržala. Nebola rozmazaná a na očiach držala naozaj veľmi dlho.
Nesmiem ešte zabudnúť povedať, že linku mám z ElNino.sk, kde nájdete naozaj obrovské množstvo týchto výrobkov a to najmä za skvelé ceny. Ja som tu našla túto linku omnoho lacnejšie ako v bežnej drogérií. To je aj dôvod, prečo už roky v drogérkach nenakupujem (teda, maximálne vtedy, keď niečo súrne potrebujem alebo som na cestách).

Ja som si tak našla ďalšieho favorita, s ktorým sa mi robia linky perfektne. A čo vy a linky? Aké používate? :)

6 komentárov :

  1. The applicator is definitely really important when it comes to precise lines! Such a good post.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja linky úplne zbožňujem! :) Najradšej mám tie od Catrice :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já jsem linky kdysi zkoušela, ale moc se mi na mně nelíbí, tak je nepoužívám. Ale tobě to s nimi sluší.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty linky jsou super! :) Sama si je dělám, ale tedy menší, do práce by tohle bylo trochu moc.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Linky se ti vážně povedly! Já mám vždy problém udělat takhle pěkný tvar :D

    OdpovedaťOdstrániť