SOCIAL MEDIA

live your life to the fullest

30. júna 2019
if it doesn't burn a little, then what's the point of playing with fire?
Žiť naplno. Píše sa to v mnohých motivačných článkoch. Na mnohých weboch. Hovorí sa to v televízií. V seriáloch. Vo filmoch.
Keď však porozmýšľate nad tým, čo to vlastne znamená, prišli ste na niečo? Pre každého je totižto "žiť naplno" niečo iné.
Pre niekoho je to cestovať a spoznávať nové miesta. Pre niekoho je to zamilovať sa a prežiť celý život s človekom, ktorého miluje. Pre niekoho je to zas byť v kruhu svojich priateľov.
Každý má iné predstavy o tom, ako žiť naplno.

Len jednu vec majú tieto predstavy spoločné. Riskovanie. Hovorí sa, že ak človek neriskuje a nevyjde zo svojej komfortnej zóny, nežije. Možno len prežíva v nejakom kruhu, v nejakej rutine, ktorá však nie je ničím zaujímavá.
Človek je od prírody pohodlný tvor. Dokáže sa prispôsobiť aj v podmienkach, v ktorých sa necíti dobre, len aby nemusel riskovať alebo pre niečo pracovať. Veď načo. A presne v takýchto prípadoch, keď aj ja mám chuť na všetko sa vykašľať, všetko nechať tak, si spomeniem na výrok, ktorý je na začiatku článku.
Ak kvôli nejakej veci jednoducho aspoň trochu netrpíme, tak aká je pointa toho, že riskujeme, snažíme sa o niečo a bojujeme o svoj lepší život? Nijaká. Pretože v tomto prípade človek nebojuje o nič.
Na konci sa však tá bolesť vyplatí a človek si uvedomí, že to stálo za to.

5 komentárov :