SOCIAL MEDIA

wonderful motivation book

9. januára 2019
Ak by som mala zhrnúť, koľkokrát som písala dlhšiu recenziu (pod pojmom dlhšia myslím viac ako 2-3 riadky na Martinuse v znení: Knihu odporúčam, je skvelá.) na knihu, ktorú som prečítala, moja odpoveď by bola, jedna. A nachádzala sa presne tu na blogu. Ak budete kopať trochu hlbšie, myslím, že rok 2017, určite ju aj nájdete.
Poviem vám, bola to naozaj fuška, napísať zaujímavé veci o knihe, no pritom neprezradiť dej. Práve to bol aj dôvod, prečo sa tu nejaká väčšia recenzia na knihu odvtedy neobjavila. 
Po viac ako roku teda prichádzam s novou recenziou, no nie len na nejakú knihu, ale na prekrásnu knihu, ktorá vo mne zanechala neskutočne nádherné pocity a hlavne myšlienku, že všetky nápady, a hlavne ten jeden najdôležitejší z tých všetkých, by som mala určite uskutočniť, aj keď znie všelijako. 

O akú knihu sa teda jedná? O knihu Čo urobiť s nápadom?, ktorú môžete nájsť na internetovom obchode Vesele-veci.sk . Inak povedané, aj táto krásna kniha sa radí medzi mnohé motivačné kúsky, ktoré vám tu ukazujem od I Can Academy. 

Keď mi kniha prišla medzi sviatkami domov, veľmi som sa potešila. Dôvod bol ten, že ja som na rôzne motivačné veci naozaj blázon a najbližšie si brúsim zuby aj na nejaké ďalšie výrobky, ktoré som na e-shope objavila. Teraz sa však vráťme ku knihe. V nej totižto nájdete nádherné ilustrácie, ktoré potešia nielen malé deti, ale takisto aj dospelých. 
A o čom kniha vlastne je? 
Táto nádherne ilustrovaná kniha je o tom, ako každý nápad, ktorý máte je dobrý a hodný toho, aby ste ho zhmotnili a uskutočnili. Mnohokrát sa v našom svete stretávame s nepochopením a odsudzovaním. To je aj dôvod, prečo sa niekedy ľudia nechcú jednoducho s ostatnými deliť o svoje názory, nápady alebo o to, čím si prešli a čo zažili. 
Ak sa však niekto odhodlá a nakoniec sa k svojmu nápadu prizná, okrem pochopenia zo strany priateľov či blízkych ľudí, sa môže človek stretnúť aj s odsúdením. Niektorí to urobia len preto, že vás nemajú radi, iní zas preto lebo sa boja, že by ste vďaka tomu nápadu mohli byť lepší ako oni a niektorí len tak, pretože si myslia, že to nedokážete. 
Táto kniha však hovorí o tom, prečo by ste svoj nápad mali vziať oboma rukami a zhmotniť ho. Ukáže vám, že ak sa nebudete báť ísť nejaký čas aj sami po ceste životom, dostanete sa na to miesto, kde ste vždy chceli byť. A o tom, že by ste išli dlho sami sa nemusíte báť. Po ceste totižto stretnete presne takých ľudí, ktorých potrebujete. Presne tých, ktorí vás podporia. 
Osobne si myslím, že táto kniha je pre každého, nehľadiac na vek. Dieťa v nej nájde príjemný príbeh, dospelý v nej zas nájde mnoho inšpirácie, ktorá ho dokope k tomu, aby sa svojho sna nevzdal. A to, čo sa mi stalo pri tejto knihe, sa mi stalo len pri pár knihách, ktoré som v živote čítala. Bolo to to, že keď som si ju prečítala druhýkrát, našla som v nej zas niečo iné. A keď som si ju prečítala tretíkrát, tak zas niečo ďalšie. Akoby niektoré myšlienky v knihe pribúdali :)
Z dnešnej recenzie je to všetko, dúfam, že som knihu pre vás dostatočne opísala a možno vám aj dala tip na darček či už pre niekoho alebo pre samých seba :) 

5 komentárov :

  1. Tá kniha bude perfektný darček pre moju kamošku, zbožňuje podobné motivačné a zároveň trochu detské a fantazijné knihy :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kniha vypadá docela zajímavě. Možná by mě taky bavila, ještě jsem žádnou knihu nepřečetla víc, jak jednou. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť