SOCIAL MEDIA

K-beauty

21. januára 2019
Ahojte!
Dnes by som vám rada povedala niečo na tému K-beauty, ktorá dnes celkom hýbe celým kozmetickým priemyslom. Úprimne, tento kozmetický trend sa ku mne dostal celkom neskoro, pretože keď som si nejaké články o ňom čítala, mnohí ľudia v tomto smere boli už zbehlí.
Nevadí, radšej neskoro ako nikdy, že?
Na začiatok vám rada poviem, čo to vlastne tá K-beauty je. Ak ste náhodou na tom, ako som bola ja, určite to oceníte.
Možno aj vás po tom, ako ste počuli názov K-beauty napadlo, že by to mohla byť kozmetika, ktorá má niečo spoločné so známym klanom Kardashian. Aj napriek tomu, že nie som veľkým fanúšikom tejto rodiny, napadlo ma to pri tomto názve.
K-beauty je skratka pre kórejskú kozmetiku alebo presnejšie pre spôsob, akým sa starať o svoju pokožku. Každý totižto vie, že ženy, ktoré pochádzajú z Kórey vyzerajú neskutočne dobre a neustále mladistvo.
Dôvodom toho, že všetky ženy z krajín ako je Japonsko, Kórea či dokonca aj Čína, vyzerajú tak skvelo je to, že sa na krásu pozerajú trochu inak. Nepozerajú sa len na estetickú krásu, ale najmä na zdravie a hydratáciu, ktoré sú pre našu pokožku najdôležitejšie.
Aj napriek tomu, že v mojom veku sa ešte o nejaké tie vrásky starať nemusím, snažím sa o svoju pleť starať dobre a tak, aby vyzerala sviežo. Práve preto som sa rozhodla, že K-beauty vyskúšam aj ja.
Výhodou K-beauty je to, že nemusíte mať nejaké špecifické výrobky od jednej danej značky. Stačí, ak máte aj vy kvalitnú kozmetiku, ktorá dokáže každý jeden krok splniť správne. Ja som si pre tento spôsob starostlivosti o pleť vybrala značku Ziaja, keďže ju používam pravidelne a sadla mi skvelo.

1. Niečo sa vyčistenie 
Prvý krok je ten úplne základný. Na začiatok budete potrebovať niečo, čo vám pomôže vyčistiť pleť. Musíte si však vybrať výrobok, ktorý vám pleť naozaj vyčistí do hĺbky a zbavíte sa všetkých nečistôt. Či už je to mejkap alebo len nečistoty, ktoré ste počas dňa "nazbierali" na tvári.
Pravidelne, už niekoľko mesiacov, používam Ziaja čistiaci olej Olive Leaf. Tento olej obsahuje výťažky z olivových listov, vďaka čomu pri čistení pokožku aj hydratuje. Je to pre mňa skvelé, pretože mám pokožku suchú a pri každom čistení nejakým produktom som mávala pleť veľmi vysušenú. Často som si musela na ňu dávať niekoľko vrstiev krému. Pri tomto oleji sa mi to však nestáva, keďže mi pleť hydratuje.
Výhodou oleja je, že je vhodný na použitie nielen na pleť, ale takisto aj na celé telo alebo do kúpeľa.
Prvý bod K-beauty je tak splnený.

2. Niečo na hydratáciu
Prípravkom, ktorý som používala na hydratáciu je Ziaja Ultraľahký hydratačno-energizujúci krém ktorý má UVA a UVB filter. Po vyčistení by ste si na pleť mali dať nejaký hydratačný krém, ktorý bude pokožku hydratovať ešte nejaký čas. Tento krém naozaj perfektne hydratuje (môžete mi veriť, moju suchú pokožku skvelo hydratoval celý čas) a hlavným bodom sú filtre UVA a UVB. Určite viete, že ženy z Kórey majú bledú pokožku, ktorú musia chrániť pred slnkom. Nielen však ony by si mali chrániť pokožku. Rovnako by ste to mali robiť aj vy, pretože slnečné lúče sú aj počas iných období ako leto veľmi nebezpečné.
Krém má jemnú konzistenciu, rýchlo sa vstrebáva a na pokožke nezanecháva mastný filter. Je vhodný takisto aj pod mejkap, takže sa môžete pokojne po jeho použití aj namaľovať.

Do tejto kategórie by som však pokojne zaradila aj Ziaja Pleťový krém s výťažkami z listov aloe vera, ktorý perfektne hydratuje pokožku, skvelo sa vstrebáva do pokožky a hydratuje ju. Naozaj nááádherne vonia, čo ma až prekvapilo, pretože som takú krásnu vôňu vôbec nečakala.
Keďže sa veľmi rýchlo vstrebáva do pokožky, je vhodný aj na aplikáciu pred samotným maľovaním. Používam ho tesne predtým, ako si dám mejkap a s celkovým vzhľadom vôbec nespraví nič :)
Ak hľadáte kvalitný a univerzálny krém na pleť, určite vyskúšajte aj vy tento.
Aloe vera je veľmi známa svojimi skvelými výsledkami, a preto sa ani nečudujem, že krém má také skvelé hydratačné vlastnosti.
Jeho konzistencia nie je príliš hustá, je redšia, a preto sa s krémom pracuje perfektne. Tuhšie krémy sa totižto ťažšie na pokožku aplikujú a takisto sa ťažšie vstrebávajú. Tento krém nič takéto však nemá.
3. Sérum
Tretím krokom je použitie nejakého séra. Skvelým prípravkom, ktorý tento bod perfektne vystihuje, je Ziaja Multihydratačné sérum Gdan Skin, ktoré má rovno dva spôsoby použitia. Môžete ho použiť ako samotný prípravok alebo ako booster denného a nočného krému.
Ja som ho niekedy použila ako booster klasického krému, čiže som zmiešala predchádzajúci krém jemne s týmto sérom a následne ho dala na pokožku, inokedy som sérum použila na jemné časti pleti, ako napríklad pod oči.
Dôvod, prečo je potrebné alebo dobré používam sérum je najmä to, že sérum preniká hlboko do pokožky a hydratuje ju až tam.

4. Maska na pleť
Raz za čas by ste takisto mali použiť aj masku na pleť, ktorá ju bude perfektne hydratovať, otvorí vám póry, aby sa všetky nečistoty dostali von a vyčistí vám ju. Presnú masku pre vás nemám, pretože používam rôzne, a keď doma nejakú máte, kľudne použite tú. Nezabudnite však, že by ste mali masky na tvár používať aspoň raz do týždňa.

5. Očný krém
Úprimne, očný krém som nikdy nepoužívala, pretože som si myslela, že ho nejako nepotrebujem. Naše oči však potrebujú dostatok starostlivosti aj zvonka, a preto je dôležité starať sa aj o jemné očné okolie.

6. SPF
Šiesty bod zlučujem spolu s druhým, pretože spomínaný krém má SPF 15 a tým pádom chráni moju pokožku počas celého dňa. Mnohé moje krémy, ktoré som používala, tento faktor nemali, a preto moja pokožka nebola dostatočne chránená.
Vlasy
Z K-beauty krokov alebo bodov, ktoré by ste mali dodržiavať by to bolo všetko, no prečo sa zastaviť len pri pleti? Myslím si, že vlasy potrebujú našu pozornosť tiež. Ak sa totižto o ne dobre staráme, vidno to na nich. Máme tu dva produkty, ktoré som si zamilovala hneď po prvom použití.
Prvým je Ziaja morský šampón, ktorý vlasy hydratuje. Úprimne, moje vlasy si toho preskákali naozaj dosť. Okrem toho, že som mala blond, ku ktorej som sa dostala postupným zosvetľovaním (v profesionálnom kaderníctve, samozrejme), som sa po nejakom čase znova vrátila ku svojej tmavej farbe. Tú si však musím pravidelne upravovať, keďže sa vymýva. Pravidelné farbenie vlasy oslabuje a takisto aj vysušuje. Keď k tomu pridáme nejaké to žehlenie alebo natáčanie, je to naozaj dosť.
Moje vlasy sú však naozaj v perfektnej kondícií. Sú zdravé, kvalitné a lesklé. Všetko je to však len vďaka tomu, že používam kvalitnú vlasovú kozmetiku a starám sa o ne.
Nedávno som začala používať iný šampón, ako ten, ktorý som mala doteraz, no problém bol, že aj keď boli moje vlasy hydratované, robil mi lupiny. Práve preto som ho musela vysadiť a nevedela som, ktorý šampón vyskúšať.
Presne tým správnym bol tento šampón, ktorý sa mi dostal do rúk. Okrem toho, že naozaj perfektne vonia, má skvelú hustú gélovú konzistenciu, na vlasoch dobre pení a obsahuje minerály, ktoré sú pre vlasy dôležité. Šampón dôkladne vlasy hydratuje a vyhladzuje, vďaka čomu sú vlasy kvalitné a vyzerajú naozaj krásne. Tento šampón je tak mojím obľúbencom, ktorý len tak z rúk nedám.

Nie vždy, no pravidelne, niekoľkokrát za mesiac si dávam na vlasy aj kondicionér a masky. Viem o tom, že mnohí si kondicionér dávajú po každom umývaní. Ja som tak bola dlho zvyknutá, no neskôr som prestala. Roky som totižto mávala veľmi dlhé vlasy, ktoré sa horko-ťažko umývali. Keď ste na to dávali ešte kondicionér, ktorý ide často z vlasov horšie ako šampón, prestane vás to baviť :D. Moje vlasy sú veľmi husté, a preto ich umývanie je zdĺhavé aj teraz, keď ich mám krátke.
To, že som vyhodila zo svojej rutiny kondicionér, moje vlasy nijako neovplyvnilo. Stále vyzerali rovnako. Stála som si teda za názorom, že kondicionér toho tak veľa na vlasoch neurobí.
A je to pravda. Vlasy totižto potrebujú správnu starostlivosť nielen zvonku, ale takisto aj zvnútra. Musíte sa správne stravovať a svojmu telu dávať všetko, čo potrebuje (áno, raz za čas aj to nezdravé jedlo) a až vtedy, budú vyzerať vlasy dobre.
Kondicionér som začala používať len nedávno, keď sa u mňa nejakých pár zhromaždilo. Vlasy zbytočne nechcem zaťažovať používaním miliónov výrobkov, čo je aj dôvod, prečo používam väčšinou dlhší čas rovnaký šampón a nemením ich. V kombinácií so šampónom, ktorý som vám spomínala vyššie som začala raz do týždňa používať aj Ziaja Morský kondicionér na vlasy, ktorý vonia takisto ako aj šampón, naozaj perfektne. Som z neho nadšená aj vďaka tomu, že na vlasy nemusíte dať obrovské množstvo a ide dolu veľmi jednoducho. Vlasy pekne hydratuje.
Dokonca sa mi zdá, že keď kondicionéry nepoužívam tak často, vidno ich výsledok omnoho lepšie, ako pri pravidelnom používaní, kedy si vlasy možno na všetko aj zvykli. To je však, samozrejme, len môj osobný názor :)

19 komentárov :

  1. Já zrovna testuji celou sadu na vlasy šampon, masku a sérum, tak sama jsem zvědavá jaké to bude. :)
    Soutěžíme o balíček

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Joooj Ziaju milujem a ďakujem ti za tip na ten čistiaci olej! Mám podobný problém s pleťou a zistila som, že nemôžem používať čistiace gély lebo mojej zmiešanej pleti sa to vôbec nepozdáva :D

    Inak celkovo K-beauty, koncept je určite skvelý a má hlavu aj pätu ale čo som počula tak tie baby majú takú dokonalú pleť aj kvôli original kórejským produktom. Tie totiž obsahujú vraj naozaj účinné látky ako retinoidy, všelijaké vitamíny a pod. a to skoro v každej jednej veci, u nás na slovensku ale tieto zložky dobre nakombinované nájdeš až vo vyšších cenových kategóriách. Toto som ale len počula od jednej baby na Instagrame, ktorá si tú kozmetiku necháva dovážať odvtedy čo tam bola a vyskúšala to :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jee som rada, že som ti s niečím poradila :)
      A hej, môže to byť pravda. U nás kvalitná kozmetika je buď neskutočne predražená alebo ak je aj kvalitná a lacnejšia, mnohokrát je podceňovaná.

      Odstrániť
  3. o K-beauty už počúvam nejakú tú dobu. Je to super ale jediné čo am na tom desí je to kvantum produktov, ktoré niektoré takéto sady obsahujú :D
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, niečo na tom bude, že je potreba nakúpiť si viacero produktov, ale na druhej strane, mnohé veci človek má aj doma, ako napríklad masky, niečo na vyčistenie a podobne :)

      Odstrániť
  4. Od tejto značky som mala myslím len krém na ruky, inak pleťovku ani inú radu som od nich neskúšala. Ďakujem za inšpiráciu :)

    Accessories for beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  5. These look like great products.

    http://www.henatayeb.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ziaja kosmetiku znám a je úplně skvělá :) O K-beauty jsem ale ještě neslyšela :D Díky za rozšíření obzorů :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som o nej tiež dlho nepočula až nedávno, keď mi to spomínala kamarátka :)
      Ziaja je naozaj skvelá :)

      Odstrániť
  7. Už som čosi o K-beauty počula, ale tento článok mi všetko objasnil. Úžasný, ďakujem! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jsem asi poslední, kdo o k-beauty ještě neslyšel. Ale děkuji za vysvětlení. Ziaja je skvělá kosmetika, taky ji ráda používám.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neboj, určite nie si posledná, keď som vydala článok, niektoré kamarátky mi písali, že o nej takisto nič ešte nepočuli :) Som rada, že som aspoň nejaké informácie priniesla :)

      Odstrániť
  9. Měla jsem také kondicionér na vlasy, ale z kakaové řady. Byl celkem fajn, ale mě si pořád Ziaja nezískala :-( takže od té doby jsem jiný produkt nezkoušela a to už pár let bude.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť