SOCIAL MEDIA

boxing

16. januára 2019
Na začiatku tohto semestra sme dostali na angličtine úlohu, vymyslieť si tému, na ktorú spravíme prezentáciu a následne ju odprezentujeme pred svojimi spolužiačkami. Poviem vám, v hlave mi ostalo odrazu prázdno a nevedela som, čo si vybrať. Týždne odchádzali a ja som to stále nechávala na neskorší dátum, pretože aj pri dlhšom uvažovaní som nevedela, čo si vybrať. Ak by som totižto tému dostala, jednoducho by som ju spracovala, odprezentovala a bolo by. Práve výber bol pre mňa veľmi ťažký.
A tak som uvažovala, až prišiel koniec semestra, predo mnou posledná prednáška angličtiny a ja som už niečo vymyslieť musela.
A tak som stavila na tému, v ktorej sa cítim dobre, som si ňou istá a je to súčasť môjho života.
Box.

Hneď na začiatok ozrejmím, že ja osobne box nerobím. Chcela som, ale kvôli viacerým okolnostiam, ktoré v tomto prípade nie sú vôbec dôležité som sa k tomu nedostala. Box robila moja sestra, vďaka ktorej sa stal tento šport súčasťou nielen môjho života, ale takisto života celej mojej rodiny.
Len málokto vie, že inklinujem k tomuto športu, je mi blízky, zaujímam sa oň a kvôli niektorým zápasom vstávam aj o tretej ráno, aby som ich videla (časový posun je v niektorých prípadoch menším problémom) a mnohokrát ľudí s mojím názorom alebo touto informáciou prekvapím. Úprimne, ani sa im nečudujem. Práve preto som veľmi rada, keď sa niekto o túto tému zaujíma, pýta sa ma nejaké informácie a zisťuje o tom viac, pretože je to vždy zaujímavá konverzácia a ja vždy veľmi rada takúto konverzáciu vediem ďalej.
Moja sestra bola v tomto športe naozaj šampiónkou a tou najlepšou vo svojej kategórií. Ono, vec je tá, že najlepším boxerom "sveta" nemôžete byť. Tento šport je rozdelený do mnohých kategórií (podľa výšky, váhy, veku či pohlavia) a vždy môžete byť najlepším len v tej svojej kategórií. A ona bola. A my sme vždy boli a aj stále sme hrdí na jej úspechy a na to všetko, čo dosiahla, aj napriek tomu, že sa dnes tomuto športu nevenuje. Niekedy sú totižto v živote aj dôležitejšie veci, ktoré sa musia položiť pred šport alebo nejakú obľúbenú aktivitu.
A tak dnes len tak pasívne pozeráme spolu zápasy, riešime všetky novinky okolo toho a žijeme tým stále, len ak trochu inak :) Ale doma boxerské rukavice či vrece občas utŕžia zopár úderov stále.

5 komentárov :

  1. Nikdy bych neřekla, že budeš až takový fanda do boxu :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. That is great, dear.

    https://jehanmohammad.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. s boxom som začala, ale kvôli chorobe sa mu teraz nemôžem venovať no už sa teším keď sa k nemu vrátim :) boxerske rukavice mám doma takisto :)
    leekralovaa

    OdpovedaťOdstrániť