SOCIAL MEDIA

beauty tips for contouring

14. januára 2019
Po dlhšej dobe mám pre vás znova článok s trojicou výrobkov, ktoré by ste mali určite vyskúšať aj vy, pretože sú skvelé a dobre sa s nimi pracuje.
Dnes budú tieto výrobky patriť do kategórie dekoratívnej kozmetiky a presnejšie sa zameriame na kontúrovanie. S čím si teda pravidelne pleť kontúrujem, ktoré výrobky sú podľa mňa najlepšie a ktoré dobre vydržia? Dnes vám na tieto otázky odpoviem :)
makeup
(zdroj: WeHeartIt)
Pleť som si začala kontúrovať len nedávno. Dôvod, prečo až teraz bol ten, že som dovtedy nejako nad tým celkovo neuvažovala a ani mi to nechýbalo. Keď sa však ku mne dostala jedna paletka na kontúrovanie, a to celkom čistou náhodou, vyskúšala som a bola som úplne nadšená! Pleť vyzerá omnoho lepšie a samozrejme aj trochu "chudšie".  Kúzlo kontúrovania opantalo mierne aj mňa.
Aj napriek skvelému výsledku si však pleť nekontúrujem každý deň alebo vždy, keď sa maľujem. Niekedy na to nie je čas, inokedy zas nemám chuť byť "toľko" nalíčená a dám si na tvár maximálne mejkap.

Keď si pleť kontúrujem, okrem "farby" na kontúrovanie používam aj rozjasňovač. Takáto kombinácia je veľmi pekná a dobre na pleti vyzerá. Plus, som milovníčkou rozjasňovačov! :)
A ktoré sú teda moje obľúbené produkty?
dermacol
Ako prvá je maličká paletka od značky Dermacol, ktorú som nedávno objavila na Notino.sk, kde inak teraz nájdete 15% zľavu na vlasovú kozmetiku a takisto pokračujú aj novoročné zľavy, až do 70%! :) (To určite využijem aj ja, keďže doma mi zas chýbajú masky na vlasy).
 Samozrejme, možno si niekto povie: "Ale veď to nie je paletka na kontúrovanie!" Presne tak, nie je, no čím viac rôznej kozmetiky skúšam, tým viac zisťujem, že výrobky, ktoré sú určené na niečo iné, sú vhodné na úplne niečo iné. Vysvetlím, ako to myslím.
Tento bronzer od značky Dermacol ma zaujal hneď ako som ho držala v ruke poprvýkrát. Problém však nastal hneď v dvoch veciach. Prvou bolo to, že bronzery moc nepoužívam. Tou druhou vecou bolo hneď to, že bola farba dosť tmavá na to, aby som si ju vôbec na tvár len tak dala. A tak som teda začala uvažovať. Čo s tým spravím?
Práve v tom momente som sa maľovala, a tak som si povedala, že vyskúšam teda s touto malou paletkou niečo vykontúrovať. Podarilo sa? Áno! Bola som nadšená? Áno!
Farba je krásna, prirodzená a perfektne zvýrazní všetky črty na tvári. To znamená, že ako výrobok, ktorý má kontúrovať, funguje naozaj perfektne. Rovnako musím povedať, že výdrž bola takisto perfektná a pri nanášaní výrobok nijako neprášil. Ja som tak využila aj výrobok, ktorý by som inak možno ani nevyužila :)
rimmel
Druhým produktom, ktorý používam na kontúrovanie je obojstranná kontúrovacia tyčinka od značky Rimmel, ktorá ma zaujala najmä kvôli tomu, že je trochu iná, ako to, čo pravidelne používam. Pravidelne totižto používam púdrové paletky, ktoré si nanesiem na štetec a jednoducho kontúrujem. A tak som vyskúšala aj túto tyčinku, ktorá vyzerala skvelo a na internete som videla dobré recenzie.
Pravdou je, že ma výrobok mierne sklamal. Mala som dosť veľké očakávania, a preto by som ho zaradila medzi takú zlatú strednú cestu, keď chcete kontúrovať tvár ale nechcete ju mať "moc". Tyčinka je trochu menej pigmentovaná ako som zvyknutá (a to najmä jej bledšia časť na rozjasnenie), a preto jej musím použiť na tvár o niečo viac. Tyčinka však kontúruje prirodzene a dá sa zakomponovať aj do každodenného mejkapu. To je aj dôvod, prečo som ju zaradila medzi celkom obľúbené kozmetické kúsky, ku ktorým sa vraciam.
Ak teda chcete vyskúšať niečo iné ako púdrové kontúrovacie paletky alebo používate tento typ kontúrovania a tyčinku ste ešte nemali, za vyskúšanie rozhodne stojí :).
štetec
Posledným výrobkom ani tak nie je kontúrovacia paletka alebo kontúrovacia tyčinka, ale štetec  Royal and Langnickel Moda na púder alebo rozjasňovač, ktorý používam práve popri kontúrovaní. Ako som totižto spomínala, pri kontúrovaní používam na niektoré časti aj rozjasňovač, aby som rozjasnila niektoré časti tváre.
Tento štetec som si zamilovala hneď kvôli niekoľkým veciam. Tá prvá je, že sa perfektne drží a jednoducho sa ním nanáša produkt. Perfektne drží aj farbu, takže nič z neho neopadáva.
Ďalej je výhodou aj to, že je veľmi jemný, vďaka čomu je príjemný na tvár a štetinky nevypadávajú, takže vydrží naozaj dlho. Ja ho mám doma už nejakú tú dobu a môžem vám povedať, že sa s ním pracuje naozaj skvelo.

To by bolo k dnešnému článku snáď všetko :). Čo vy a kontúrovanie?

8 komentárov :

  1. Nice products you are using! Love this post, waiting for a new one, xx

    ASTADEK blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já konturování pleti nedělám, ale musím uznat, že to vypadá lépe. Jinak se mi líbí ten štětec.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Amazing tips!
    xx

    http://www.mybeautrip.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já se nekonturuji, ale jendou bych to chtěla hezky umět :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Amazing products babe Thanks for the review xoxo Cris
    https://photosbycris.blogspot.com/2019/01/my-holiday-style-with-rosegal.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. S žádným z produktů, které ukazuješ ve článku zkušenosti nemám. Líbí se mi ty make-upy, naopak ten štětec na mě nepůsobí kvalitním dojmem. Ale možná je to pouze můj osobní pocit.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť