SOCIAL MEDIA

beauty tip: contouring palette

29. novembra 2018
Osobne som sa kontúrovaniu tváre dlhý čas vyhýbala. Neviem sama ani z akého dôvodu, možno som sa trochu bála. Už dávnejšie som si raz kúpila paletku od značky Sleek, s ktorou sa mi kontúrovalo naozaj skvelo, a preto som si hovorila, že by som chcela posunúť svoje kontúrovanie na iný level. Mesiac november by som u mňa mohla nazvať aj mesiacom nových produktov práve tohto druhu, pretože sa u mňa objavili asi štyri produkty, ktorými by ste mali docieliť pekné kontúrovanie. Len jeden bol však naozaj taký, ktorý ma ohúril a ten vám v dnešnej recenzií predstavím.

Základom každého môjho líčenia je nejaký mejkap. Väčšinou používam BB cream a na mejkapy nejaké špeciálne požiadavky nemám. Dôvod je ten, že zakrývať u mňa nie je ani tak čo. Jediný problém s pleťou u mňa je to, že je suchá, a to vždy vyriešim nejakým krémom, ktorý dobre hydratuje a nerobí mastný filter, takže sa naň dá dať aj krém. Problém s nejakými pupáčikmi alebo akné, chvalabohu, nemám.
Druhým dôvodom, prečo používam nejaký mejkap je najmä ten, že na tvár potrebujem nejaký "základ", keď chcem ísť ďalej. Či už farbiť obočie, kontúrovať tvár a podobne. A práve o kontúrovaní je dnešný článok.
Doma mám niekoľko paletiek, no jedna jediná mi vyhovovala roky. Moc často si tvár nekontúrujem, a keď už, tak to nijako nepreháňam. Práve to je dôvod, prečo mi paletka vydržala celkom dlho. Teoreticky, stále drží, pretože ju ešte mám, no chcela som v tejto sfére vyskúšať aj niečo iné, pretože občas som kontúrovala dokonca aj tmavším bronzerom alebo tmavou lícenkou, ktorej farba bola dohneda.
No a vďaka mojej zvedavosti a skúšaniu nových vecí u mňa pristála aj paletka Makeup Revolution Ultra Contour, do ktorej som vkladala naozaj veľké nádeje, pretože všetky paletky, ktoré od tejto značky mám, ma nikdy nesklamali.
Mám pre vás aj taký menší tip: Ak si chcete nejakú takúto paletku objednať alebo hocijaký iný výrobok, určite by ste mali mrknúť na ElNino.sk, kde som našla skoro väčšinu produktov, ktoré bežne kupujem inde, omnoho lacnejšie. Ušetríte a potešíte seba takým darčekom "od seba, pre seba". Alebo ušetríte na darčekoch pre blízkych. Ja plánujem pár vecičiek určite objednávať, a preto sa môžete tešiť aj na taký môj "gift guide".

Hneď po otvorení paletky na mňa vybehlo niekoľko odtieňov vhodných nielen na kontúrovanie, ale takisto aj pár rozjasňovačov, ktoré ma dostali svojou krásou. To, čo sa mi na paletkách tejto značky páči snáď naviac je asi to, aký minimalistický dizajn majú.
No, ale viete ako to niekedy chodí. Dizajn môže byť pekný a rovnako pekne môžu vyzerať aj farby, no čo ak nebudú dobré? A tak som išla rovno na testovanie.
Prvá vec, ktorej som sa trochu bála bola tá, aby som náhodou štetcom neprešla z jednej farby do druhej alebo aby som "nenaprášila" z jednej do druhej. Nič také sa nestalo. Štetec na kontúrovanie nikdy nie je tak veľký, aby nejako zachytil aj druhú farbu (ak náhodou máte väčší, len si dáte trochu pozor) a po prášení ani stopy. Trochu farby ostali po okrajoch, ale to je úplne normálna vec, keďže farba je v takejto tuhej konzistencií a nie je to gél či niečo iné.
Druhá vec bola pigmentácia. Ako na tom bude táto paletka? Predtým, ako mi prišla, som nečítala žiadne recenzie, ani nič podobné. Nerobím to moc často, pretože si chcem na ten výrobok urobiť sama názor. A tak som začala farbu nanášať. Bola som naozaj a úprimne prekvapená, pretože som nečakala takúto vysokú pigmentáciu. Dokonca bola ešte lepšia, ako na tej mojej úplne prvej, s ktorou som bola 100% spokojná. Kontúrovanie vyzeralo prirodzene, s farbou sa dalo skvelo pracovať, čiže vám nespravila jednu čiaru na líci a bol to koniec, a celý look vyzeral veľmi prirodzene.

Ja osobne som bola veľmi milo prekvapená, pretože som takýto výsledok nečakala. Následne som vyskúšala aj bledšie farby, ktoré mne skôr evokujú jemný rozjasňovač. Nanášala som si na tvár aj tie. Sú veľmi príjemné, rozjasnia časti tváre okolo kontúrovanej časti a doplnia prirodzený efekt.

No a to, čo ma prekvapilo najviac bolo, keď som sa ráno nalíčila okolo piatej (nepríjemné vstávanie v stredu na rannú prednášku) a večer, keď som sa vrátila z mesta po nepríjemnom počasí, niekoľkých kávičkách, stretnutiach s priateľmi a rozpustených vlasoch, ktoré sa mi stále dotýkali tváre, bolo kontúrovanie úplne totožné a takmer rovnaké ako keď som pred viac ako desiatimi hodinami opúšťala dom. A to som nepoužila žiaden fixačný sprej, ktorý mimochodom nepoužívam skoro vôbec (ako ste na tom vy?).
Myslím, že toto všetko len hovorí o tom, že ak máte radi kontúrovanie a ak doma paletku od značky Makeup Revolution ešte nemáte, mali by ste o nej určite popremýšľať, pretože jej pigmentácia, výdrž a narábanie s ňou sú naozaj veľmi praktické a perfektné.

9 komentárov :

  1. Nádherná paletka! Konturování jsem přišla na chuť teprve nedávno, stejně tak miluji rozjasňovače :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Waau čosii, tou výdržou si ma dostala :O Akože už na pohľad vyzerá tá paletka parádne ale nečakala by som, že toľko vydrží aj na tvári :O
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Love this palette and your makeup is incredible xoxo Cris

    https://photosbycris.blogspot.com/2018/11/tiosebon-shoes-that-fit-my-lifestyle.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. That palette looks so perfect!

    xx Leah / www.leahbehr.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tahle paletka vypadá super, taky bych se chtěla začít naučit konturovat a více používat podobné paletky :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Paletka je nádherná a výdrž je super. Mám teď taky jeden výrobek na konturování, ale teprve se to učím. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  7. paletky od make up revolution mám rada paletky od nich sú super aj cenovo dostupné táto vyzerá megaa
    leekralovaa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Na tuhle se chystám :)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť