SOCIAL MEDIA

5 years ago

17. marca 2018
Pozerala som svoje staré články na blogu a našla som tam jeden, v ktorom som písala o téme, čo by som odkázala svojmu minulému ja, ak by som sa vrátila do minulosti. Síce som o tom písala, no presne to, čo by som odkázala svojmu minulému ja, som tam nenapísala. A preto ma napadlo, že po viac, ako roku, by som mohla napísať, čo by som svojmu mladšiemu ja odkázala.

Na začiatok by sme si asi mohli upresniť, aké mladé ja by to malo byť. Myslím, že netreba ísť moc do minulosti, stačí, ak by sme sa vrátili späť v čase o päť rokov. Tesne predtým, ako som nastúpila na strednú školu, pretože práve toto obdobie bolo jedno z najzlomovejších v mojom živote a zmenilo ma. Veľmi.

Čo by som teda odkázala svojmu, o päť rokov, mladšiemu ja? 

Nebolo by toho veľa, pretože to hlavné, čo by som mu chcela povedať, by som zhrnula do krátkeho preslovu. Myslím, že aj tak by som sama seba nepočúvala a popálila by som sa. Pretože každá chyba, každé rozhodnutie, ktoré som spravila, som spraviť musela, aby som sa dostala presne tam, kde som teraz. Fascinujúce, no nie?
A tak sama sebe by som odkázala niečo takéto:

"Ahoj moje minulé ja. Prišla som z budúcnosti a chcem ti povedať len pár slov. Nebudem ti teraz predpovedať budúcnosť, pretože dobre viem, ako zásadne si proti horoskopom a vešteniu. Práve preto ti poviem len to, aby si sa nestrachovala. Nestrachuj sa a hlavne, netráp sa maličkosťami. Ži a to naplno. Nemysli na to, čo sa môže stať, pretože viaceré z vecí, ktorých si sa bála, sa vôbec nestali. Mysli len na to pekné, čo sa má stať a ver, že život má pre teba tú správnu cestu. Aj keď na začiatku nebudeš rozumieť, prečo sa to všetko deje, nevzdávaj sa a ver, že bude lepšie. Nepoddaj sa a bojuj. Bojuj všetkými svojimi silami a uvidíš, že všetkým, čím si prejdeš, ťa dostanú na perfektné miesto. 
Počas svojho života na strednej škole stretneš perfektných ľudí a nazbieraš perfektné spomienky na celý život. Stretneš naozaj zaujímavých ľudí. Niektorí ti zlomia srdce a budeš kvôli nim plakať, no to nevadí, pretože to patrí k životu. Stretneš aj tých, ktorí pri tebe ostanú celý život. Stretneš aj tých, ktorí ťa zmenia a ukážu ti, kto v skutočnosti si. Dokonca stretneš aj takých ľudí, s ktorými si myslíš, že máš byť, no nakoniec to tak vôbec nebude. Nakoniec však pochopíš prečo to tak všetko je.
Smej sa, plač, rob všetko, čo chceš, len mi sľúb jedno: Vychutnáš si to všetko plnými dúškami. Pretože o tom je život. Každá jedna situácia je neopakovateľná a ty si ju musíš užiť naplno. 
Miluj, smej sa, plač, bav sa a hlavne, ŽI. 
S láskou tvoje budúce ja :)"



A čo by ste odkázali vy, svojmu budúcemu ja?

5 komentárov :

  1. Krásny článok a veľmi povzbudivý. Určite si tým nepovzbudila len tvoje minulé ja ale aj mňa. :)
    PS.: Šaty sú krásne. :)

    Ann´s Life

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, co bych svému já chtěla vzkázat, ale asi by to bylo něco jako: Neboj se, najdeš lásku svého života a budeš cestovat. Již brzo se dostaneš ze spáru střední a povede se ti maturita. Pak buď šťastná a přijmi nové výzvy :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne si to napísala, fakt klobúk dolu. ♥

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť