SOCIAL MEDIA

Croatia - Hvar

7. augusta 2017
Vtipné na všetkom je najmä to, že tento článok píšem na ceste do Chorvátska, no vyjde až niekoľko dní po príchode z oázy pokoja, oddychu a mora. Neskutočne rýchlo to prešlo. Veľmi sa teším, že vám ukážem aspoň zlomok toho, čo všetko sme na ostrove Hvar videli!
Okej, mohli by sme aj začať nie? Pri písaní článku mám síce čas, a to už len z toho dôvodu, že máme pred sebou viac ako tisíc kilomtreovú cestu, ktorá je naozaj dlhá a okrem desiatich častí The Originals nemám nič iné na práci. 


Cesta do Chorvátska je vždy niečo, na čo sa neskutočne teším. Počúvanie dobrej hudby, o ktorú sa vždy postarám ja a posťahujem na USB kľúč všetky hity leta, sledovanie cesty, ako ubieha a cestovanie v noci mi príde jednoducho magické. O to viac bola cesta magická, keď v tú noc, čo sme cestovali, padali hviezdy. Bola to noc v lete, kedy padne za hodinu najviac, približne 60 hviezd, za hodinu.
Aby som vám to vysvetlila, článok po malých etapách píšem aj počas doby, ako sme na Hvare a aj cestou domov. 

Počas celej dovolenky som si bola každé ráno zabehať. Túto rutinu som si vymyslela už minulý rok, keď sme bolli na ostrove Korčula a pokračovala som aj tento rok. Veľmi ma potešilo, že dvakrát sa pridal k rannému behu ocino, štyrikrát moja sestra a raz mamina 🙂 Dvakrát sme boli skoro ráno aj na vyhliadke pri kríži, kde sa išlo poriadne strmou cestou. Musím sa priznať, že prvýkrát mi to robilo fakt problém a skoro som to neudýchala! Fotky z vyhliadky vám sem hodím takisto.

Každý jeden deň bol NESKUTOČNE horúci. Doslova sme sa varili vo vlastnej šťave a pod 32 stupňov nám teplota neklesla. V noci sa preto neraz stalo, že sme nemohli dobre spať a budili sme sa poriadne spotení.


Zaujímavosťou boli pávy, ktoré sa v areáli hotela nachádzali. Tak blízko pri pávoch som asi nikdy ešte nebola. Skoro ráno som však nebola nikdy z nich nadšená, pretože poriadne kričali. A to doslova.
Na Chorvátsku milujem staré uličky, kamenné budovy a celkovo tú príjemnú atmosféru, ktorá je v každom jednom meste. A to môžem potvrdiť sama sebe, pretože v Chorvátsku som bola už viac ako desaťkrát.
Pripravte sa na dlhý článok! Pohodlne sa usaďte, pustite si dobrú hudbu a prezrite si fotografie, ktoré mapujú môj týždeň na Hvare :)







Podobné fotky ste mohli u mňa vidieť už aj v minulom článku o Chorvátsku z roku 2016. V tejto "reštaurácií" sa vždy zastavíme, je ich po ceste niekoľko a najeme sa tu. Vždy sa na to veľmi teším nielen ja, ale aj zvyšok nášho štvorčlenného osadenstva. Majú tu perfektné jedlo, dezerty a bagetky! :)








Nočné mesto bolo naozaj krásne a každý večer sme sa po ňom prechádzali. Prešli sme všetky uličky a samozrejme sme vyskúšali aj výbornú zmrzlinu, ako vždy :) Moja sestra dokonca vyskúšala aj vegánske zmrzlinky, ktoré vyzerali naozaj perfektne!


Dali sme si aj perfektné miešané drinky - Mojito a Sex on the beach. Musím povedať, že Mojito bolo na mňa príliš silné, ale Sex on the beach bol výborný! Okolie bolo krásne a jednoducho všetko chutilo nejako omnoho lepšie. Posledný drink bol znova Mojito ale nealkoholické :)




Ako som spomínala, veľmi rada som chodila aj behať. Dvakrát sme boli so sestrou a ocinom na vyhliadke pri tomto kríži. Nachádzala sa tu aj kaplnka, v ktorej bývajú niekoľkokrát do roka omše. Naozaj krásne miesto, kde vidíte celý Stari Grad ako na dlani. Ak náhodou do tohto mesta pôjdete, určite tam vyjdite. Síce je to poriadne strmá cesta, určite sa to oplatí.














 Každý deň cestou do mesta sme mali takýto krásny pohľad na rôzne jachty, lode alebo člny. K tomu ešte krásny výhľad aj na staré mesto. Behalo sa tu perfektne a nepotrebovala som ani žiadnu hudbu.
 Nedalo sa odolať. Síce nie som milovník mačiek, toto bolo niečo, na čo sa pozeral každý, kto išiel okolo :D

 Takýto krásny výhľad sme mali z vyhliadky pri kríži :)

Keďže mám rada krásne staré budovy, navštívili sme aj dva kostoly, ktoré majú niekoľko stoviek rokov. Síce u nás doma máme krásny kostol, tieto boli naozaj obrovské a nádherné.
 Milujem takéto uličky, v ktorých sa dá nafotiť milión fotiek a pritom bude každá úplne iná! Robili sa tu krásne portréty či len takéto fotky prázdnych cestičiek.



 Pri opaľovaní si vždy dávam pozor na to, aby som sa zbytočne nespálila. Hneď prvý deň, keď sme prišli som sa celá ponatierala, no zabudla som na chrbát. A keďže sme mali každý jeden deň okolo 35 stupňov, takto to dopadlo hneď po prvom dni. Našťastie som si to poriadne natrela a druhý deň som išla trochu skôr na izbu z pláže, takže ma nič príliš nebolelo.


 Výhodou bolo najmä to, že na pláži boli palmy, ktoré robili tieň a vôbec sme nemuseli mať slnečník. Voda bola nádherne modrá a teplá. Asi jedna z najteplejších, ktoré sme mali za posledné roky.

Na pláži mi okrem Dermacol opaľovacích krémov a krémov po opaľovaní, ktoré ma čakali na izbe, nesmela chýbať ani táto krásna taška, do ktorej sme zbalili úplne všetko! :)






Tá voda bola naozaj krásna modrá a priezračná! A takisto na fotke nesmie chýbať ani čajka :)








Pretože tých uličiek nie je nikdy dosť! :) A pár záberov Denisky :) Ďalšie, najmä portrétové fotky nájdete aj na mojej facebookovej stránke :)




Ak ste sa dokázali dostať až sem, gratulujem vám! Dúfam, že sa vám fotky páčili. Tento rok som článok nedala do dvoch častí, pretože síce fotiek je veľa, neviem či budem mať toľko priestoru na ne :) Okrem toho, možno sa tu zobrazia aj nejaké ešte Denisky, ktoré sme spolu fotili. Tie sa však určite objavia na facebookovej stránke :)

30 komentárov :

  1. Wonderful photos! Looks so amazing!

    Anika xo | anikamay.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné fotky, běhat na dovolené je super nápad, ale já se svou leností bych se k tomu asi nedokopala :D

    Lady Lenna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :) No, to som si myslela aj ja a nejako to išlo samé od seba :D

      Odstrániť
  3. Chorvatsko mám strašně ráda, naši jezdí pravidelně, já se občas přidám podle času. Letos mi to nevyšlo tak tu jen smutně koukám na tvoje fotky :D </3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, musím povedať, že aj ja som pred dvomi rokmi vynechala dovolenku a veľmi mi to chýbalo!

      Odstrániť
  4. Krásné fotky, staré uličky mi přijdou vždycky tak magické :) ! Ta vyhlídka po náročném běhu musela stát za to!

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Parádní fotky. U toho jídla slintám :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To jsou nádherné fotky! Hned bych se na Hvar vypravila :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ach tam je krasne, niekedy tam musime ist tiez na dovolenku :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
  8. These are such beautiful pictures, I love the palm trees.

    http://ohduckydarling.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Na Hvaru jsem byla jako děcko, ráda bych se tam vrátila, krásné fotky.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nádherné fotky, vypadá to opravdu skvěle, já byla v Chorvatsku jen jednou, ale zato na tři týdny. Taky jsem si to tam pořádně zamilovala a zrovna na Hvaru jsem taky byla! :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ooo tak na tri týždne by som tam hneď išla! :) Určite choď ak budeš mať niekedy možnosť :)

      Odstrániť
  11. Moc krásné fotky :) V Chorvatsku jsem byla jen jednou, ale moc se mi tam líbilo.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. There is something so nostalgic and happy about these pictures. Thnk you for making me happy.

    Jenny’s Bicycle-Indian Fashion Blog!!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. WOW Great post!
    follow or follow? let me know
    fashion-lovely-look.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Och, tak asi som sa rozhodla, kam pôjdem ked budem v Chorvátsku! :) nádherné fotky, vyžaruje z nich príjemná atmosféra a tie uličky sú parádne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne! :) Určite tam zájdi, je to očarujúce mesto :)

      Odstrániť
  15. Krásné fotky! V Chorvatsku jsem ještě nebyla. Tyto "bližší" země stále odkládám, ale jeddou se tam podívám :)
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Skvelý článok aj fotky! :) Tiež by som najradšej vypadla niekam k moru :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Tyjo, moc krásné fotky a celý článek je super :) strašně se mi líbí ty západy slunce, to je moje, ale všechny fotky jsou krásný :)
    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  18. milujem Chorvátsko :) tie pávy sú skvelé a pozerám, že tiež ako ja rada nosíš tú Dermacol plážovú tašku :D
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Tiež som sa nedávno vrátila z Chorvátska, mám to tam veľmi rada. Ticho ti závidím, že si išla behať každé ráno, ja som sa prekonala iba 2x ale cítila som sa úžasne, ale až po tom behaní, haha. Fotky sú nádherné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Je vidět, že jsi si dovolenou vážně užila :) Ty fotky jsou perfektní! V Chortvatsku jsem byla,ale už je to dávno a pamatuju si z toho hodně málo, musím se tam brzo jet podívat znova :)
    michelle-and-her-world.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť