SOCIAL MEDIA

čo čítam ?

14. marca 2015
Milujem knihy a myslím, že to je láska na celý život. Síce sa niekedy stáva (napríklad momentálne teraz), že nie je moc času, vyhradiť si na knihu nejakú tú hodinku alebo viac, ale cestu domov autobusom si vždy krátim čítaním. Nie je to práve najľahšie nosiť hrubšie knihy so sebou, ale čítačku kníh by som nechcela, pretože pocit, že držím v ruke knihu je pre mňa neopísateľný. Mnohokrát sa hovorí, že nesúď knihu podľa obalu, ale ak sa mám priznať, knihy, ktoré mám doma majú krásne obaly. No neboli to knihy nakúpené podľa obalu, ale hlavne podľa recenzií, alebo obsahu, ktorý sa mi páčil.Keď som si prerábala izbu, vyhradila som si miesto na tie moje najobľúbenejšie knihy, ktoré mám doma a zistila som, že väčšina je v čiernej farbe. A nie, nekupovala som ich naschvál v čiernom alebo tmavom, bola to taká zhoda náhod.


Práve teraz mám rozčítanú knihu Stratené dievča (Gone girl). Počula som, alebo presnejšie čítala som dobré komentáre na film, a tak som si kúpila knihu. Vždy si najprv prečítam knihu a až potom sa pustím do filmov. Zatiaľ som len vo štvrtine, ale páči sa mi to a veľmi ! Teším sa potom aj na film. Práve táto knižka mi teraz robí spoločníka v autobuse cestou do a zo školy.

Myslím, že Zostaň so mnou (If I Stay) poznajú mnohí aj vďaka filmu. Knihu som mala prečítanú za necelý týždeň, ale k filmu som sa ešte nedostala. Plánujem si ho však pozrieť v blízkej dobe. Kto nečítal knihu, určite si ju prečítajte. Zistila som, že je aj pokračovanie, no zatiaľ som ho ešte nikde nevidela v slovenčine. Druhú knihu určite plánujem kúpiť !

Hry o život (Hunger Games) som tu už niekoľkokrát spomínala a spievala na túto trilógiu ódy. Je to jedna z tých naj kníh, ktoré som čítala. Kúpila som si knihu 3v1, ktorá má krásny 3D obal. Áno, tu som sa rozhodla, hlavne kvôli obalu !
Na vine sú hviezdy (The Fault in Our Stars). Takisto film, ktorý som si ešte nestihla pozrieť, ale knihu som prečítala rovnako rýchlo ako If I Stay. Tieto dve knižky som si kúpila naraz a boli hneď aj prečítané. Kniha sa mi veľmi páčila, a preto ľutujem, že som ešte nevidela film. Aspoň budem mať čo robiť, keď nebudem vedieť čo pozerať. Vždy je zaujímavé pozerať na maličkosti, ktoré sú v knihe iné ako vo filme.

Harry Potter je klasika, ktorá nikdy neomrzí. Niekedy si prajem, aby som tie knihy mohla odznova čítať bez toho, aby som vedela, čo sa tam stalo. A keď som uvidela knižku o Harrym Potterovi, ako sa robil film, fotky zo zákulisia a dostávala sa k nej napríklad Záškodnícka mapka ?! No tak to som musela mať aj napriek dosť vysokej cene. Predsa mať vlastnú pozvánku na študovanie do školy alebo na zimný bál som ja, ako veľká fanúšička Harryho musela mať !

Hostiteľ (The Host) patrí ku knihám, ktoré som čítala trochu dlhšie (predsa okolo 700 strán je viac ako dosť!), ale tým viac som si ju užila a prežívala ten príbeh. Myslím, že mám radšej knihy ako filmy, pretože tento film som takisto ešte nevidela. Je to asi tým, že som si ho aj stiahla, ale nejako som naň zabudla. Bola to veľmi zaujímavá kniha.

9 komentárov :

  1. Love that phone case!

    Check out my new post Here!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš dost podobný vkus jako já, všechno až na Gone Girl a If I Stay jsem četla. Takže si je rozhodně musím přečíst! If I Stay už na mě čeká, takže asi kouknu i po té Gone Girl a HP je prostě klasika! A film Hostitel moc doporučuju! :) Pěkný článek! :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na Zustan se mnou se chystam hned po docteni Muzu, kteri nenavidi zeny, kterou s sebou taky vsude taham, i kdyz ma pres 500 stranek a za ctecku bych ji nevymenila :-) Knihy mam moc rada, i kdyz sama si je nekupuji, jen pujcuji, ale to kouzlo, kdyz cte nekdo knihu poprve je proste nepopsatelne. Vzdycky zavidim tu nevedomost, kdyz nekdo teprve zacina cist knihu, kterou mam uz prectenou a patri mezi me oblibene. Co bych za to dala, precist si HP a nevedet, co se stane :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super tipy!:) mám moc ráda knížky, ale přitom mi dost často chybí inspirace. více je hromadím kolem sebe než čtu, takže mám pak rozečtených klidně i 5 knih najednou :d
    momentálně se chystám dočíst "resty" :)
    něco do školy čtu i v pdf a máš pravdu, není nad to, držet tu knihu v rukou, ta vůně! :D ještě pokud je úplně nová nebo hodně stará

    OdpovedaťOdstrániť
  5. super tipy!:) mám moc ráda knížky, ale přitom mi dost často chybí inspirace. více je hromadím kolem sebe než čtu, takže mám pak rozečtených klidně i 5 knih najednou :d
    momentálně se chystám dočíst "resty" :)
    něco do školy čtu i v pdf a máš pravdu, není nad to, držet tu knihu v rukou, ta vůně! :D ještě pokud je úplně nová nebo hodně stará

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Harryho milujem tiež, hry o život tiež a potom som ešte čítala Hostiteľa, a to bolo také zvláštne, nie moja šálka kávy asi, ale čítala som už aj horšie :D ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť