SOCIAL MEDIA

školský motivačný diár 2023/2024

24. septembra 2023

Ahojte!

Škola už síce začala, no ja s miernym omeškaním prichádzam s recenziou na Školský motivačný diár 2023/2024, ktorý patrí medzi moje veľmi obľúbené. Dôvod oneskorenia recenzie je pomerne jednoduchý – od konca augusta do polovice septembra som bola odcestovaná. To ma však v tom, aby som recenziu vypublikovala nijako nelimituje. Práve naopak. Poznám množstvo študentov, ktorí doteraz nemajú žiaden diár a rozmýšľajú, do čoho by zainvestovali. Ak teda patríte medzi nich, ste na správnom mieste.

Školský motivačný diár používam už niekoľko rokov. Prvýkrát som ho otestovala na strednej škole, kde mi perfektne pomohol plánovať všetky povinnosti spojené s písomkami, domácimi úlohami a voľnočasovými aktivitami. Neskôr, keď som prešla na vysokú školu, som si ho obľúbila najmä kvôli tomu, že predstavuje perfektné miesto, kam si písať všetky informácie o predmetoch, skúšach a ďalších detailoch spojených so semestrom.

Školský motivačný diár od I Can Academy používam spravidla len na školské veci a dopĺňam ho ďalším diárom. Zvyčajne ide o diár Srdce ženy. Na ten si tento rok taktiež brúsim zuby.

Poďme sa však pozrieť na tohtoročný diár. Jeho dizajn je veľmi pekný. Má bielo-hnedo-béžové sfarbenie a mäkký prebal, ktorý sa ľahko používa. Veľkosť je rovnaká ako po minulé roky. To znamená veľmi praktická. Zmestí sa aj do menšej kabelky alebo vaku. Môžete ho tak mať neustále pri sebe.

Hneď po otvorení diár poskytuje dva rozvrhy. Ak by vám to nestačilo, v zadnej časti nájdete ďalšie dva. Môžete si tak napísať nielen svoj rozvrh, ale aj rozvrh svojich známych. Nechýba ani miesto na poznámky, kde si môžete napísať napríklad to, kde sa nejaká hodina vyučuje. Nikdy sa tak nestane, že by ste nevedeli, kam ísť.

Keď prejdete ďalej, nezabudnite si vypísať svoje údaje. Ak by sa vám náhodou stalo, že diár stratíte, môže sa vám veľmi jednoducho vrátiť.

To, čo sa mi na diári veľmi páči je strana s obsahom. Nájdete tu všetky mesačné cvičenia (ide o také menšie výzvy, ktorým vás diár podrobí) a taktiež iné informácie, kde sa aká vec nachádza. Nechýba predslov a návod, ako diár používať. Ak ste teda začiatočník, nemusíte sa báť. Diár je jednoduchý, intuitívny a pomocou návodu budete vedieť, čo a ako si doň zapisovať.

Samozrejmosťou je aj nástenka snov, cieľov a vízií, kde si môžete nakresliť alebo nalepiť veci, ktoré chcete počas roka dosiahnuť. Ak by ste sa teda cítili demotivovaní, kedykoľvek sa k nej môžete vrátiť a spomenúť si, na čom pracujete.

Samozrejmosťou sú aj ďalšie stránky, ako napríklad:
  • dvojstránka so školskými prázdninami 
  • ročný plánovač 
  • mesačný plánovač 
  • týždenný plánovač
Následne nechýbajú ani motivačné citáty, vďaka ktorým budete na sebe pracovať každý deň najlepšie ako viete.

Plánovanie je v diári rozdelené na mesačné a týždenné. V rámci mesačného máte okienka na každý jeden deň, v rámci týždenného zas hodnotenie dňa pomocou hviezdičiek, miesto na písanie a plánovanie jednotlivých vecí a riadok, kde napíšete, za čo ste vďační.

Ku koncu každého týždňa si môžete napísať aj tri veci, ktoré vám urobili radosť, ktoré sa vám podarili či ktoré vás príjemne prekvapili. Každý týždeň sa témy troch vecí menia.



V zadnej časti diára nájdete ďalšie praktické stránky, ako napríklad:
  • poznámky,
  • moje najlepšie ja,
  • násobilka,
  • moji spolužiaci,
  • štáty a hlavné mestá Európy a veľa ďalšieho.
Tento školský motivačný diár je jeden z najlepších diárov, aké som kedy mala. Poskytuje dostatok miesta na písanie všetkých poznámok a vecí spojených so štúdiom. Ak teda ešte žiaden nemáte, ide o výbornú voľbu, ktorú rozhodne nebudete ľutovať.

Zverejnenie komentára