SOCIAL MEDIA

my tattoos

6. októbra 2019
A zdá sa, že po letenkách do New Yorku sa mi tento rok plní ešte jedna vec, ktorú som chcela už neskutočne dlho. Tetovanie. Minimalistické. Pre mňa s nejakým významom. Ako som vždy chcela.

Dávnejšie som na instagram (presnejšie na prelome júla/augusta) pridávala fotku s mojím novým tetovaním. Následne, len pred niekoľkými dňami, som zas pridávala fotku na instastories s mojím ďalším tetovaním.

Tetovanie je taká vec.. nie každému sa páči, nie každý si príde na svoje, keď vidí na tele človeka nejaké čiary alebo motívy. Chápem. A preto často nikomu nevysvetľujem, prečo som si tetovanie dala. a aký má význam. Význam má pre mňa, rovnako ako je len pre mňa to, že ho budem do konca života nosiť.

Tetovanie som chcela veľmi dlho. Svojim rodičom som stále opakovala, že na tetovanie pôjdem, a že to nebude nič veľké. Niečo minimalistické a jemné.
Moji rodičia totižto za tetovanie, tak ako väčšina rodičov, moc nie sú. S mnohými vecami so mnou súhlasia, na mnoho vecí som im pomohla zmeniť názor, no vec ako je tetovanie, je pre nich jednoducho niečo, čo je celkom veľká vec. Musím však povedať, že po mojich dvoch tetovaniach to berú už úplne normálne. Ako bežnú vec.

Ako som spomenula vyššie, každý sme iný. Niekomu sa tetovanie páči, niekomu nie. Mne sa však vždy páčilo, a preto som sa veľmi dlho rozhodovala, čo si dám.
Pri prvom tetovaní som chcela niečo menšie na ruku. Niečo, čo nebude príliš veľké, bude to jemné, minimalistické a nebude to len nejaký nápis bez významu.

O tetovaní som snívala dlho, no to, že si ho dám reálne vytetovať, som začala riešiť nejako na začiatku tohto roku (presnejšie asi tak v marci). Dovtedy to bolo len také: "raz si tetovanie dám, no neviem ešte kedy."
Spolu s mojou vysokoškolskou parťáčkou sme začali hľadať človeka, ktorý vie dobre tetovať a riešiť, čo by sme si dali.
Nakoniec sme sa však k tetovaniu do konca letného semestra nedostali, parťáčka odišla na východ domov a tetovanie sa posunulo. Povedali sme si, že si ho dáme počas leta spolu, keď príde za mnou.
Človek mieni, život mení. Bia mi poslala svoju "kérku" ako prekvapenie s tým, že to bol darček od jej brata a tak šla sama. Sľúbila mi však, že pôjde so mnou a dá si tiež niečo vytetovať, keď sa stretneme.
Na tomto sme stále dohodnuté, aj keď zas život zaúradoval a ja, pri dohadovaní termínu v jednom tatérskom štúdiu, som dostala termín veľmi rýchlo, jednoducho a už na 31. júla. Mali však jeden jediný, a tak som sa vydala na svoje prvé tetovanie sama. Teda presnejšie s mojou Deniskou, ktorá to v ten deň všetko prežívala so mnou.

Ono pravdou bolo, že ja som nemala vôbec stres z toho, že mi niekto ide zaboriť ihlu hlboko do kože a navždy mi vytetovať to, čo som si vymyslela. Skôr som mala jemne stres z ľudí naokolo. Nikdy som totižto v takomto štúdiu nebola, nevedela som, ako to chodí a celkovo som stresovala aj s tým, ako to bude prebiehať.
Keď som však do štúdia v stredu poobede vošla, stres zo mňa úplne opadol. Chalani, ktorí tam boli, boli úplne milí a príjemní, žartovali a od začiatku nám obom hneď tykali. Ja som sa zložila, ukázala som motív a išlo sa na to.
Hotová som bola už o približne 10 minút a spolu s mojou sestrou sme vychádzali nadšené zo štúdia smerom domov.
Vec, ktorú sa ma pýtali ľudia, ktorí v mojom okolí nemajú tetovanie bolo, či to bolelo. Nebudem hovoriť, že som nič necítila, pretože som cítila. Ja by som ten pocit prirovnala trochu k depilovaniu nôh :D Zo začiatku som cítila akoby jemnú takú ostrejšiu bolesť, no následne som necítila už skoro nič a vôbec by mi nevadilo, ak by bolo tetovanie väčšie a tetovalo by sa dlhšie.

Druhé tetovanie som si dala krátko po tom, ako prvé. Bolo to v polovici septembra. Chcela som niečo minimalistické, jednoduchšie, ale väčšie. Na miesto nad lakeť z vnútornej strany. Tetovanie nakoniec dopadlo presne tak ako som si predstavovala (dokonca ešte lepšie!) a som neskutočne spokojná. Tetovanie taktiež nebolelo, maximálne tak časť z vnútornej strany, kde je pokožka jemnejšia. To bolelo trochu viac, ale nebolo to nič hrozné.
Milujem takéto minimalistické tetovania a rozhodne mi ešte nejaké pribudnú.

A čo vy a tetovanie? :)

7 komentárov :

  1. Já na tetování moc nejsem, ale je to každého věc. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc se mi tvoje tetování líbí! ♥ Podobně jako ty, i já chci tetování už dlouho, ale pořád nemůžu sebrat tu odvahu.. každopádně motiv, místo a snad už i tetovací salon mám vybraný, už jen sebrat odvahu a domluvit se na termínu :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc se mi líbí hlavně to první :)
    Já mám dvě malá tetování a mají pro mě velký význam, přemýšlím, že bych šla ještě na jedno, už ho mám v hlavě delší dobu, tak snad brzy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Máš krásné tetování, vypadají vkusně a nic přeplácaného :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Máš veľmi krásne tetovania. Mne sa páči ak má niekto tetovanie ale tiež to musí byť nejaké to pekné menšie a minimalistické. Ja osobne by som si v budúcnosti tetovanie dať chcela ale ešte stále sa neviem rozhodnúť. Uvidíme ako sa to vyvinie. ;) :D

    Prajem ti pekný deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tetování máš krásné, já sama mám jedno a i když ho mám už pomalu 10 let, stále se lidi ptají jestli bolelo či ne. :) Podle mě pokud tetoávání je jemné a symbolizuje něco, co ti vydrží celý život je fajn. :) Ale záleží na každým jak to celé pojme a co si nechá vytetovat, či jestli vůbec do toho půjde.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť