SOCIAL MEDIA

the best cheesecake

23. februára 2019
Máte radi svieže a ľahké dezerty? Ja mám také najradšej, pretože sa po nich cítim lepšie, nie som úplne sýta a môžem si dať aj niekoľko kúskov! :D Okrem toho takéto ľahké dezerty sú väčšinou ovocné a na fotkách vyzerajú omnoho lepšie, ako tie klasické, ktoré bývajú také oničom - samozrejme na fotky, no s chuťou to nemá nič spoločné. Môžu chutiť dobre, no nedávam ich skoro nikde, pretože viete ako, instagram a ostatné sociálne siete sú najmä pre tie vzhľadné výtvory :D


Ja mám dnes pre vás veľmi chutný zákusok, ktorý vyzerá aj na fotke naozaj krásne. Je to jeden z mojich najobľúbenejších cheesecake-ov, ktorý sa pripravuje veľmi ľahko a chutí naozaj všetkým (dokonca aj mojej mamine, ktorá na cheesecaky moc nie je a skôr si dá bábovku).

Recept som našla niekde na internete, no trochu som si ho poupravila. Patrí medzi moje obľúbené najmä preto, lebo sa nemusí tvarohová plnka piecť. Mnohokrát sa mi stáva, že keď pečiem tvarohovú plnku, popraská sa mi alebo mi trochu "prihorí" a nie je to na koláči pekné.

Ingrediencie: 

Korpus:
  • 150 g maslových sušienok
  • 90 g masla
Plnka:
  • 200 g ovocia (lesná zmes)
  • 2 PL škrobu
  • 250 ml sladkej smotany
  • 400 g mascarpone
  • 40 g vanilkového cukru
Ozdobenie:
  • Ovocie 

Postup: 

Maslové sušienky si rozdrvte a zmiešajte s rozpusteným maslom. Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie a naspodok natlačte sušienkovú zmes. 
V druhej miske si vyšľahajte smotanu a jemne do nej zamiešajte na nízkych otáčkach mascarpone. Pridajte vanilkový cukor. 
V hrnčeku si ohrejte ovocie (najlepšie zmrznutá lesná zmes). Keď je ovocie rozvarené a pustilo šťavu, pridajte škrob a poriadne premiešajte. Dajte dolu z tepla a neustále miešajte až kým nebude ovocie úplne studené. Vďaka škrobu z ovocia budete mať takú pudingovú hmotu. Keď bude chladná, zmiešajte ovocie s ostatnou plnkou (mascarpone so smotanou). Túto plnku navrstvite navrch torty a dajte chaldnúť aspoň na dve hodiny. 
Neskôr, pre podávaním cheesecake ozdobte ovocím podľa chuti. 

14 komentárov :

  1. Mňaaaaam! Ja už asi týždeň fňukám, že mám obrovskú chuť na cheesecake a keďže tie od profi cukrárov či pekárov pre mňa už akosi stratili atraktivitu, keďže sa predávajú v každom podniku, rozhodla som sa, že si skúsim spraviť svoj domáci, takže ďakujem za inšpiráciu :) ♥

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňam, vyzerá na zahryznutie :) Rada by som ho skúsila, možno sa cez víkend pustím do prípravy. Vďaka za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wow this looks so delicious!!!

    trulyfionaa.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak teď jsi mi udělala chutě, vypadá krásně! :) a to ovoce mňam :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Musím říct, že cheesecake vypadá skvěle :) já jednou jeden dělala a skončil v koši, vůbec se mi nepovedl :D tenhle tvůj recept rozhodně vyzkouším, úplně jsi mi na to udělala chuť :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já moc nejsem na tuhle kupu ovoce. Vypadá to fakt pěkně, ale nechutná mi to :D Když už dortík, tak pořádný čokoládový atd. :D

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak ten vyzerá naozaj luxusne <3 Taktiež mám rada takéto ľahkosti a áno, je to aj preto, že si potom môžem dopriať viac :D Recept si hneď zapisujem :)
    NORALIC

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tento recept vyzerá veľmi podobne ako ten, čo sme doma zvykli robiť :D Skvelou alternatívou bolo aj nahradenie mascarpone a šľahačky obyčajným tvarohom – a cheesecake bol stále rovnako ľahký a vynikajúci ❤
    BEE A CHANGE // Facebook Page // READ ABOUT "HOW TO RECYCLE"

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vypadá opravdu hodně dobře, asi ho někdy udělám! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tak ten je ♥ Za chvíli bude mít přítel narozeniny, tak bych ho mohla vyzkoušet :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mňam to vyzerá dobre, určite to niekedy vyskúšam :)
    www.lifeinpicturesbylu.com

    OdpovedaťOdstrániť