SOCIAL MEDIA

pure truth

1. februára 2018
A dnes krásnu sukňu z e-shopu Rosegal.com a pár slov pre vás. A rovnako aj krásne kúsky z kategórie "valentine gifts".

Pravda. Tá mnohokrát bolí. A to až tak, že si ju nechceme priznať a radšej si nahovárame niečo, čo v skutočnosti ani pravdou nie je. Ja som si ju priznala. Po dlhých týždňoch a mesiacoch som si ju konečne priznala. Pozrela som sa jej priamo do očí a to rovno v jeden (pre mňa) veľký deň, ktorý bol len nedávno.

skirt - Rosegal.com

Viete, nejedenkrát som vám sem písala rôzne úprimné články, ktoré mali veľmi peknú odozvu a práve vďaka tomu som si povedala, prečo nie? Prečo znova nenapísať úprimný článok o svojich pocitoch, citoch, náladách, vzťahoch.. ? Som veľmi úprimný človek, a preto pravdu veľmi často hovorím, aj keď som sa jej dlho bála.
Každý máme zlé obdobia v živote, ktoré nás vedia perfektne posilniť, niečo nové naučiť a ukázať nám, kto v našom živote má a kto nemá byť. Úprimne, posledných pár mesiacov sa v mojom živote nachádzalo pár ľudí, ktorí v ňom nemali byť. Nejako som si to uvedomovala, no aj tak som ich tam mala, pretože som ich mala rada. Problém však nastáva vtedy, keď si uvedomíte, že vás daná osoba alebo osoby, doslova vyčerpávajú, ste z nich smutní a necítite sa dobre.
Predo mnou je rok plný zmien. Koniec strednej školy, vysoká škola, noví ľudia, nové prostredie.. Je toho veľa, a práve preto je dôležité vedieť, ktorí ľudia sú do môjho života vhodní. Ktorí ľudia ma naozaj podporia, majú ma naozaj radi a nájdu si čas na to, aby sme prebrali nejaké veci. Či už spolu zašli na kávu, niekam von, zatelefonovali si alebo len jednoducho komunikovali.

Nedávno som bola dosť na dne. Práve v tomto období sa ukázali ľudia, ktorí ma dokázali podržať. Nebolo ich nespočetne veľa, bolo to pár pravých ľudí, ktorých v živote chcem. V tomto období som si však uvedomila aj to, že zle som sa cítila kvôli niektorým iným ľuďom, kvôli situáciám, do ktorých som sa dostala práve kvôli nim a zistila som, že by som ľudí vo svojom živote mala pretriediť.
V živote som sa začala riadiť pravidlom: "Nobody is too busy. It's just a matter of priorities."
Nebudem hovoriť, že som prežila už niekoľko rokov, vďaka čomu som sa naučila toho mnoho, no vec, ktorú som sa naučila je tá, že ak sa človek o vás zaujíma a chce byť vo vašom živote, stanete sa nejakou jeho prioritou. Dá o sebe vedieť, bude s vami zdieľať svoj život. Netreba, aby ste boli v kontakte neustále, no dá si tú námahu, aby ste v nejakom kontakte raz za čas boli. A vy musíte urobiť to isté ak vám na danej osobe záleží.
Vďaka tomuto "pravidlu" som sa dokázala vo svojom živote akoby zorientovať. Dokázala som sa pozrieť na svoj život z inej perspektívy a pochopiť, že nie všetci, ktorých počas svojho života stretneme sú nám súdení. Nie všetci, ktorí do nášho života vstúpia, majú ostať navždy. Niektorí nás jednoducho musia zraniť, aby sme niečo pochopili.

Ja som sa konečne nejako pozviechala, dala sa dokopy a pochopila, kto je v mojom živote dôležitý. Uvidela som toho mnoho, keď som si dala dolu "ružové okuliare" a pozrela sa na celú situáciu realisticky. Ľudí viac vo svojom živote nedržím. Tí, ktorí sú pre mňa tí praví vedia, že v mojom živote ostali a ostanú ešte veľmi dlho (niektorí aj navždy). A pre tých, ktorí už do môjho života nepatria, sa pomaly vytratím a zmiznem.
A vďaka tomuto rozhodnutiu som konečne znova voľná a šťastná, aj keď to je niekedy ťažké.

9 komentárov :

  1. Krásný a upřímný článek :) Také jsem se už naučila nedržet ve svém životě lidi, kteří do něj buď patřit nechtějí, nebo naopak já vím, že je v něm vlastně ani moc nechci.. Je osvobozující udělat si v lidech ve svém životě pořádek :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :) Presne, ako hovoríš. Je to perfektný oslobodzujúci pocit :)

      Odstrániť
  2. Sukně na fotce se mi celkem líbí, ale sama bych si ji asi nekoupila.. :) Nicméně se mi vždy líbí oblečení na nějakých slečnách na fotkách, ale pro mě by to nakonec nebylo :) S těmi lidmi je to někdy složité a těžké..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sukňa ma zaujala kvôli nášivkám, tak som ju vyskúšala a hneď ma zaujala! :)

      Odstrániť
  3. Sukně není úplně můj styl, ale jinak s tebou souhlasím :) člověk si někdy v životě drží zbytečně až moc lidí, které tam ani nepotřebuje. Taky jsem kolem sebe měla docela velké množství lidí, kteří mě ani rádi neměli a já se pořád trápila tím, proč to tak je a proč se jim nemůžu zavděčit. Naštěstí jsem po nějaké době pochopila, že mi za to tihle lidé skutečně nestojí a už se s nimi víceméně nestýkám. A ano, jsem mnohem spokojenější. Pěkně a upřímně napsané :)

    LENN

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za krásny komentár! Presne ako hovoríš, niekedy máme v živote veľa ľudí, ktorí tam ani už nemajú byť :)

      Odstrániť
  4. Fakt krásny článok. :) Mne keď je ťažko,začnem písať, aj keď len na zdrap papiera, a hneď je mi ľahšie. A áno, ľudia v našom živote sú veľmi dôležitý pre náš budúci rast. Či už to ovplyvnia pozitívne alebo negatívne. Ja som mala okolo seba množstvo toxických ľudí a spravila som jedno radikálne rozhodnutie, ktoré ma priam oslobodilo a vďaka nemu som sa posunula oveľa ďalej. :) Ja dúfam, že najdeš tých správnych, lepších ľudí, ktorý na navedú na správnu cestu a budeš sa vždy na nich tešiť. To je dar. :)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Chápu, že máš ty lidi nějakým způsobem ráda, ale časem si uvědomíš, že ti je bez nich líp... čas je to nejvzácnější, co můžeš někomu darovat a nemá cenu ho darovat někomu, kdo tě takhle vyčerpává. Přátelé nejsou od toho, aby nás stresovali, naopak, aby nás z něj dostávali. Čtvrťák je svým způsobem psychicky nejnáročnější, protože si i uvědomuješ všechny ty životní změny, na které ani nevíš, jestli jsi připravená. Zůstaň silná a buď štastná! :)
    S láskou Janička ♡

    OdpovedaťOdstrániť