SOCIAL MEDIA

am I afraid?

9. augusta 2017

Sedím a uvažujem, čo by som mohla napísať. Chcem toho povedať toľko a zároveň vôbec nič. Niekedy sa cítim ako rozpolená osobnosť, ktorá nevie, čo naozaj chce. Úprimne však musím povedať, že nakoniec sa vždy nejako rozhodnem. Ako aj teraz. Nakoniec niečo predsa len napíšem.
Niektoré moje články sú oddychové. Zväčša to bývajú nejaké recenzie, príbehy z môjho života alebo len nejaké recenzie. Inokedy, keď mám potrebu vyrozprávať sa, články sú trochu ťažšie, človek sa nad nimi musí pozastaviť a porozmýšľať. Dnes je jeden z tých ťažších článkov, ktoré sú aj dlhšie, a preto, ak máte čas, budem rada, keď ho budete venovať mne.

Svoj osobný život nerada pretriasam na verejnosti. Nespomínam ho ani moc na blogu, takže nie každý vie, kde sa práve teraz nachádzam. Dnes to však trochu poruším, pretože mám v spojitosti s tým niečo, o čom chcem písať.
Čaká ma posledný rok na strednej škole. Je to niečo neskutočné, pretože sa mi zdá, že čím som staršia, tým ten čas ide nejako rýchlejšie. Pamätám si, že päť rokov na základnej škole mi pripadalo, ako nekonečný čas. Na strednej škole to ušlo nejako moc rýchlo. Až príliš rýchlo.
Nebudeme si klamať. Okrem toho, že sa bojím maturity, bojím sa aj iných vecí, ktoré prichádzajú s tým. Samozrejme, vysoká škola je výzva, ktorá prichádza a trochu sa jej desím, no viac ma desia vzťahy, ktoré mám teraz. Veľmi dobre viem, ako to chodí s priateľstvom. Kvôli strednej škole sa mi niekoľko starších priateľstiev skončilo. Nehovorím, že je to niečo, čo som nečakala, alebo by som kvôli tomu plakala doma v posteli, pretože to bolo niečo, čo mi pomohlo otvoriť oči a nájsť si svojich nových priateľov. Niekto odišiel, niekto nový prišiel. Jedno sa však zmenilo. Keď som bola na základnej škole, nebola som ešte taká vyspelá, ako som si myslela, že som bola. Bože, veď som mala len pätnásť! Všetko bolo úplne iné. Teraz som však úplne iná. Nehovorím, že som sa zmenila nejako moc, ale pochopila som nejaké veci.
Hej, teraz možno zniem ako nejaký dospelák, ktorým ešte ani zďaleka nie som, no pochopila som milión vecí a zistila som tisíc ďalších. Čo vlastne od života chcem, kam sa chcem posunúť... Lenže o svoje doterajšie vzťahy nechcem prísť. Kamarátstvo, ktoré sa utvorilo len pred pár rokmi, no je každým dňom, každou hodinou a minútou silnejšie, je pre mňa dôležité.
Čas, kedy sa každý rozlezieme do iných škôl či do iných kútov zeme je za chvíľku tu a ja som preto odhodlaná užiť si posledných pár mesiacov s mojimi najlepšími osobami v živote naplno.

16 komentárov :

  1. Poslední rok střední a přechod na výšku nejsou snadné. Vim, o čem mluvím. Ve ctvrtaku jsem mela pocit, ze nezvladnu odejit na VŠ a opustit kamose.. Věřila jsem, ze nase vztahy to vydrží. Nevydržely. Ale našla jsem si lepší přátelé. Ted jsem ale z VS odešla a i ta pevná přátelství, u kterých jsem věřila, ze jsou na život a na smrt, náhle skončila. Beru to těžko, ale Takový je život...neustále potkavam nové a nové lidi, zažívam nové situace a i když je ten dospělý život úplně jiný, i tak je to fajn a plné překvapení;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za krásny komentár! :) Musím povedať, že ja som to mala rovnaké počas prechodu zo základnej na strednú. Nejako som nechcela opustiť staré vzťahy, no našla som lepšie. Dúfam, že aspoň jedno priateľstvo mi zo starej školy ostane a nájdem nejaké ďalšie :)

      Odstrániť
  2. Já na střední nebyla šťastná, protože ta přátelství tam se nedala považovat za pravá, teď odcházím na VŠ a doufám, že si konečně najdu pravé přátele. Ale rozumím tomu, že tobě budou ti lidé chybět, ale máš ještě ten rok a určitě si ho užiješ :) předtančení, přípravu plesu, spousta dalších věcí :) té dospělosti se bojím snad více než VŠ jako takové, přijde mi, že všechno moc rychle uteklo a bojím se toho, jak mi uteče zbytek studentského života.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ako hovoríš. Ak by som nešla na vysokú, asi by som sa zbláznila. Takže teraz sa upokojujem, že ešte mám nejaké roky k dobru, kedy sa akoby pripravím na dospelácky život :D

      Odstrániť
  3. nikdy to nie je ľahké... ale to je život. život, ktorý ťa čaká. teraz si vravíš, že si iná a a vyspelejšia? počkaj si vek 23 rokov, posledné roky na vysokej a pocit toho, že absolútne netušíš, čo so svojim životom budeš robiť. to ešte bude pocit súženia, to, čo prežívaš teraz, je v postate stále tínedžerský pohľad na vec. nevysmievam sa, alebo neber to zle! práve naopak, prešla som si presne tým istým, takže len chcem poukázať na to, čo "horšie" ťa ešte len čaká.

    nenechaj si vziať tieto pocity. nie sú najpríjemnejšie, len to neber tragicky, nakoľko áno, na vysokej ťa čaká úplne iný život. však toto obdobie je pre mňa tým najlepším. o priateľov zo strednej som neprišla a poviem ti, stále sa stretávam aj s partiou spolužiačiek zo základnej! o priateľov sa báť nemusíš a prídu noví! :).

    takže užívaj si posledný rok strednej školy! zbehne rýchlo, ale bude to krásne zakončenie super obdobia a krásny nový štart do života, ktorý ťa ešte len čaká! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ĎAKUJEM za krásny komentár! Úplne chápem, ako si ho myslela. Kamarát, ktorý odišiel minulý rok na vysokú hovorí, že je to úplne iné a dokonca pre neho aj lepšie. Myslím, že na vysokej by to mohlo byť predsa len dobré, keď sa dostanem na tú, ktorú chcem :D
      Ja viem veľmi dobre, že toto je ešte také "nič" a budem sa sama sebe smiať, keď to budem o pár rokov čítať :D

      Odstrániť
  4. The best dress for that hot summer!
    I`m following your blog with a great pleasure via GFC
    Please follow me back - Sunny Eri: beauty experience

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherný kousek s ještě hezčím vzorem :)
    Na školu ráda vzpomínám..poznala jsem spoustu lidí, ale čím jsem dospělejší už těch přátel moc nemám..sakra, jak dřív bylo jednoduché si udělat přátelé. A teď? Je to těžké, ale nějak věřím v to, že to co se má stát..stane se a život ti ve správnou chvíli někoho vyšle :) Užívej si školy jak jen můžeš :) Vysoká škola ti toho nabídne ještě mnohem víc, možností je spoustu, neboj se toho! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za krásny komentár :) Získať si tých pravých priateľov nikdy nie je najľahšie, ani ja som ich nevedela akoby nájsť prvý rok a pol na strednej, až potom som pochopila, ktorí to sú :)

      Odstrániť
  6. Já tě naprosto chápu, protože jsem vlastně v úplně stejné pozici. Taky se toho děsím, ale na druhou stranu (sama nevím, kde se to ve mě vzalo) si říkám, že co se stane, tak se stane. Já vím, že se budu snažit o to, udělat maturitu a dostat se na vysokou, na 100%. A to stejné platí i o přátelství, které jsem si na střední vytvořila. A pokud to nevyjde? Pak prostě budu muset pracovat s tím, co mi zbylo. Hlavně nemá cenu nad tím smutnit teď. Nic to nezmění. Takže přesně jak říkáš ty - prostě si užít ten čas s přáteli co nejvíc teď, dokud můžeme. :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak! Užiť si posledný rok a neobávať sa zbytočností, ktoré možno ani len neprídu. Zábavné je na tom to, že ja si vždy robím obavy aj dopredu :D

      Odstrániť
  7. Overálek je krásný. Tohle je dilema a asi si tím projde každý.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. I loved this dress!

    www.blossomikebana.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. je super, že si sa trochu otvorila a napísala pár intímnych slov, to si u blogeriek vždy cením :) bude to ťažké, ale čo je v živote ľahké? ;) hlavné je bojovať za veci, za ktoré sa to oplatí robiť ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  10. O tie pravé priateľstvá neprídeš. Môj najlepší kamarát je na opačnej strane zemegule ale nič to na našom priateľstve nezmenilo. Všetko je to o tom, ako sa snažia obe strany ale myslím si, že to je niečo čo vieš a tak ti to len chcem pripomenúť. Že vzťahy, na ktorých obe strany pracujú vydržia aj vtedy, ak sa vyberiete do iných kútov sveta. Treba len chcieť. Treba len prijať nové podmienky, v ktorých to priateľstvo existuje. Celkom sranda je, ako si človek uvedomí ako sa zmenil keď končí strednú, ako dospel, ako si uvedomil veci a potom po vysokej sa ocitne v takom istom momente. Opäť dospelejší a múdrejší a pozerajúci sa na svoje o štyri roky mladšie ja, ktoré si myslelo po strednej, koľko vecí objavilo. Stále napredujeme,stále sa stávame múdrejšími pod vplyvom situácií ale jedna vec ostáva rovnaká - v živote budeme mať tých ľudí, s ktorými to nevzdáme aj keď to občas bude ťažšie. Je to ťažké, meniť prostredie, meniť tváre a tak trochu čeliť neznámemu, ale myslím že máš veľa vyhrané tým, že vieš akým smerom chceš svoj život smerovať.
    Btw, maturity sa neboj, nie je to nič také strašné. Fakt. Držím palce :).

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ja som bola rada že som zakladnu školu ukončila lebo to boli pre mňa muky, pokryky na moju osobu a proste pozname ake su deti zle, na strednej škole to bolo už iné kamarati skvely všetko.. nedá sa povedať že po strednej som o nich prišla stretávame sa aj nadalej aj ked nie tak často ako to bolo predtým kamarátstvo je tam stále aj keď sa stretneme po roku. Život ma hrozne rychlý priebeh a hrozne to všetko rýchlo uteká mne sa nechce ani veriť že už som zo školy vonku 6 rokov:) držim ti palce

    OdpovedaťOdstrániť