SOCIAL MEDIA

we are all made of stars

5. decembra 2021

Veta, ktorú som použila ako nadpis, je naozaj krásna a má celkom hlboký zmysel. Ja osobne si myslím, že je pravdivá. Podľa mňa, človek je v skutočnosti z niečoho krásneho a úžasného. Niečoho, ako hviezdy. A aj keď by sa na túto tému dalo polemizovať naozaj veľmi dlho, v článku budem písať o niečom inom.

Niečom inom, čo sa ale mne s touto vetou spája.
V mojej izbe, hneď ako do nej vojdete, si môžete na jednej zo stien všimnúť veľkú nálepku. Mám ju tam uýž zopár rokov. Pamätám si, že som o nej písala dokonca aj tu na blogu. Myslím, že keď sa prehrabete históriou tohto blogu, ten článok určite nájdete.

Táto nálepka je celá tmavá, má biele hviezdy, veľkého vlka a túto vetu na chrbte tohto vlka. Túto nálepku vidím každý jeden deň. Pozerám na ňu, keď vstanem, vidím ju, keď idem spať, prechádzam okolo nej keď idem do alebo z izby. Taktiež, keď sedím za stolom, je na pravej strane odo mňa. Mám ju teda na očiach neustále.

Nedávno som sedela vo svojej izbe a nad niečím som premýšľala. Pozerala som len tak do prázdnej steny až mi zrak padol na túto nálepku. Pozrela som na ňu a prečítala som si túto vetu, ktorú mám každý jeden deň pred svojimi očami.
Ako som ju prečítala, úplne ma to akoby až zasiahlo. Nechcem teraz znieť ako nejaký filozof alebo človek, ktorý píše citáty a hovorí o rozvoji mysle a neviem čoho. Nie som ten typ, ktorý by dával takéto rady. Skôr mi ide o inú myšlienku.

Koľkokrát vo svojom živote máme desiatky vecí, ktoré si ani neuvedomujeme, že ich máme. Proste, berieme ich ako samozrejmosť. Nejako neriešime to, čo by sme robili bez nich vo svojom živote. Rovnako to je aj s ľuďmi v našom živote. Mnohokrát si neceníme ostatných a neuvedomujeme si, akí sú pre nás dôležití.
A síce pre mňa to bola len nálepka, ktorú mám každý deň pred očami a nejako som si ju už ani nevšímala, pre iných to môžu byť dôležité osoby, ľudia alebo nejaké veci. Môže to byť napríklad aj zdravie.

A preto si myslím, že je dôležité dbať na maličkosti a ľudí, ktorých máme vo svojom živote. Pretože niekedy si môžeme niečo uvedomiť a bude príliš neskoro.

1 komentár :

  1. Maličkosti mnohdy dokáží zázraky a člověk by měl být často velmi pozorný - nikdy se nic nedá vrátit zpátky a je důležité to mít na paměti. :)

    OdpovedaťOdstrániť