SOCIAL MEDIA

summer night skin care routine

13. augusta 2020
Ahojte!

Dúfam, že si užívate krásne teplé počasie. Ja som sa stihla už niekoľkokrát kúpať, opaľovať a užívať si voľno v kombinácií s prácou. Okrem toho som však vyskúšala aj zopár nových produktov, ktoré by som vám chcela predstaviť. Dnes by som vám však rada ukázala nielen zopár nových produktov, ale taktiež night skin routine, ktorú mám počas leta.

Neviem ako u vás, ale u mňa sa skin routine mení podľa ročných období. Napríklad, v lete nepoužívam mejkap a líčim sa len minimálne, takže nemusím používať silnejšie odličovacie a čistiace prostriedky.
Naopak, v zime je moja skin routine trochu iná. Najprv si musím odlíčiť mejkap, ktorého síce nie je príliš veľa, ale aj tak musí ísť dolu. A následne si musím odlíčiť aj ďalšiu dekoratívku ako napríklad maskaru či linku.

V lete je teda moja night skin care jednoduchšia a ľahšia. Používam menej produktov. Nechávam pleť vydýchnuť, no pritom sa o ňu starám.

Prvou vecou, ktorú počas mojej summer night skin care používam, je micelárna voda. Tou si pleť poriadne vyčistím a pripravím na ďalší produkt.
Občas však micelárnu vodu vymením a použijem nejaký čistiaci prostriedok (to znie čudne, ale rozumieme sa). Poslednou dobou som si obľúbila čistiacu penu Neutrogena Curcuma Clear. Keď som si nedávno z Notino objednávala nejaké kúsky, všimla som si túto kurkumovú radu a bola som zvedavá, aká je.
neutrogena

Netreba sa báť, pena nevonia ako nejaká kari omáčka. Práve naopak, má príjemnú a klasickú kozmetickú vôňu, ktorá je pri čistení príjemná. Nie je korenistá, o to sa netreba báť. Výhodou je, že pri dotyku s vodou perfektne pení a tým pádom sa s ňou skvelo narába.

Ak teda nepoužijem micelárku, spravidla používam túto penu.

Keď je pleť vyčistená, sú dva výrobky, ktoré na ňu ešte dávam. Tým prvým je Revolution sérum, o ktorom som pred nejakým časom tu na blogu písala. Krásne pokožku hydratuje a je to moje úplne prvé sérum, ktoré som si kedy kúpila. Dlhšie som nad ním rozmýšľala, pretože som chcela vyskúšať niečo nové.
Som rada, že som tak urobila, pretože moja suchá pokožka dostáva vďaka nemu dostatok hydratácie. Vidím aj jemné zmeny k lepšiemu, čo je pre mňa, ako človeka, ktorý neustále so suchou pokožkou bojuje, veľký pokrok.

revolution sérum
Sérum si do pokožky jemne zapracujem a chvíľku počkám, kým zaschne. Keď sa sérum do pokožky vstrebe, vezmem hydratačný krém a pokožku nakrémujem.
Za svoj "kozmetický život" som vyskúšala už niekoľko hydratačných krémov a musím povedať, že vždy sa vrátim ku klasickému krému od Nivea. Spravidla ide o ten klasický v modrej plechovičke alebo skúšam aj iné. Teraz mám otvorený Nivea Soft krém. Ten mi nesmierne vyhovuje, pretože nie je tak hustý a "tuhý" ako klasická Nivea. Príjemne sa s ním pracuje a skvelo hydratuje.
nivea soft
Týmto sa moja skin care routine počas leta končí. Nie je to pravdepodobne nič zaujímavé, no ak máte nejaký krok, ktorý využívate pri starostlivosti o pleť, určite mi dajte do komentárov vedieť :) Rada vyskúšam aj niečo nové! :)


3 komentáre :

  1. Z kurkumove řady mám krém/gel a zatím je fajn, časem bych chtěla vyzkoušet i další produkty z té řady

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ta kurkumová řada mě láká hodně :) Co se týká krému, také zůstávám věrná krémům Nivea :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. These products look really fantastic. Nivea has a lot of wonderful items.
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť