SOCIAL MEDIA

"smart" mask

23. apríla 2020
Ahojte! 

Na túto recenziu som sa chystala už asi cez dva týždne. Vždy som si hovorila, že ju napíšem a predstavím vám jeden z nových kúskov, ktoré som skúšala a úprimne ma veľmi potešili. Lenže vždy, keď som sa už chystala, do toho niečo padlo alebo sa vsunulo. Ale, mohla som si s testovaním dať načas, aby som vám priniesla tie najlepšie poznatky. 

A o čo vlastne ide? Z ElNino.sk mi nedávno prišiel balíček, v ktorom som našla masku od značky [n]fibrecare. Bola som celkom natešená, pretože sa jedná o veľmi zaujímavú masku, ktorú som ešte nikdy nemala. 
Neviem či aj vy máte občas problémy, že klasické textilné masky sú strašne mokré a tečú. Mne sa stalo už niekoľkokrát, že som masku otvorila a už len ako som ju vyťahovala, mi tiekla po celých rukách. Akonáhle som si ju dala na tvár, tak celých 15-30 minút, ktoré som ju mala, som si musela utierať krk. Jednoducho to bolo nepríjemné. Nehovorím, že to robia všetky masky, ale väčšina z nich. Na jednej strane sa nečudujem - sú mokré a napité tekutinou. Na druhej strane je to však niekedy až príliš.

O maske

A tak som bola na túto masku zvedavá. Ide totižto o "smart" masku, ktorá je vytvorená z mikrovlákien a je suchá. Ako píšu na ich stránke, vlákno obsahuje dôležité a cenné aktívne látky, ktoré sa dokážu bezpečne a rovnomerne uvoľniť do pokožky. Súčasne vedia brániť kontaminácií vašej pokožky pred vonkajšími nečistotami. Maska [n]fibrecare vie dlhodobo hydratovať pleť a starať sa o ňu. Jej výhodou je taktiež to, že ju stačí mať na pleti len 8 minút, na rozdiel od iných masiek, pri ktorých je doba od 10 do niekedy až 30 minút. 

S maskou sa jednoducho zaobchádzalo, pretože logicky, bola suchá. Pre mňa osobne bolo veľmi výhodné, že som ju nemusela mať na tvári viac ako 10 minút. Pri maskách mi to vždy vadí, ak ich musím mať napríklad polhodinu. Hlavne vtedy, keď ide o textilné a pomaly si nemôžem dať ani okuliare 😅. 

Použitie

Naskytuje sa však otázka, ako si túto masku vlastne na pleť aplikovať? Ide to naozaj jednoducho. Na to, aby maska určitým spôsobom priľahla na vašu pokožku, si ju musíte navlhčiť. (Len tak mimochodom dáva sa na vyčistenú pleť ako väčšina masiek - ale to len pre istotu.) Pleť môžete navlhčiť tonikom, ktoré používate. To je aj najlepšie. Ak však tonikum nemáte alebo nepoužívate, pokojne použite aj vlažnú vodu. Akonáhle je pleť zvlhčená, masku si na ňu dajte. Nechajte pôsobiť 8 minút a následne dajte dole. 

Účinky masky sa podľa zadania na obale majä objaviť po určitých hodinách alebo dňoch. Najlepšie je, ak masku používate aspoň 1-2krát do týždňa. Tým pádom získate tie najlepšie výhody.

Výsledky

Poďme však už na samotné moje výsledky. V mojom prípade sa jednalo o masku Nanofibre Face Mask Moisturize & Rejuvenate. Išlo teda najmä o hydratačnú masku, ktorá má aj "omladzujúci" účinok. Mne išlo teda hlavne o hydratáciu. Všimla som si totižto, že aj keď mám veľmi dobrý hydratačný krém, nejako mám poslednou dobou zas veľmi suchú pokožku. Dokonca aj keď si ju krémujem pravidelne, ráno a večer (často aj po sprche, po cvičení, počas dňa) a posledný mesiac sa ani nemaľujem, keďže nikam nechodím. Takže mejkap, ktorý bol často dôvodom vysušenia pleti, nenosím. Neviem, čím to je, ale dúfala som, že maska mi pomôže. 

Musím povedať, že keď som ju po 8 minútach dala dole, necítila som sa ako "znovuzrodená", čo pri niektorých maskách môžete cítiť, keď si ich dávate dole - pretože sú mokré a majú taký svieži účinok. Úprimne, po tom, ako som si dala dole túto masku, som necítila nič. Nejaké prvé účinky alebo zmeny som si všimla v ďalšie ráno (dávala som si ju večer), kedy bola pleť vypnutá a veľmi jemná na dotyk. Na moje prekvapenie, bola hydratovaná aj bez toho, aby som si dávala večer ešte nejaký krém. Nechcela som už večer tvár krémovať po tom, ako som mala masku. 

Hydratačný účinok zostal aj po niekoľkých dňoch a pleť bola veľmi príjemná na dotyk. Rovnako som si nemusela dávať centimetrové vrstvy krému :D Stačilo naozaj trochu. A myslím, že pravidelným používaním tejto masky budú výsledky ešte lepšie. Ja som osobne teda veľmi spokojná a rozhodne vyskúšam aj nejaké ďalšie! :) 

Už ste o maske počuli? Skúšali ste? :) 

1 komentár :

  1. This is a really interesting concept! A dry mask is certainly different but I'm glad it worked out well for you!
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť