SOCIAL MEDIA

food detective

4. júna 2016
Uvažovali ste niekedy o tom, či na niečo nie ste náhodou intolerantní? Možno je to čudná otázka, no ja som tento pocit už asi rok mala. Nechcela som s tým chodiť po rôznych vyšetreniach, pretože nie vždy som bola po jedle nafúknutá alebo ma bolel žalúdok, no niekedy to bývalo naozaj nepríjemné. Keď som na internete zbierala nejaké informácie, našla som aj Food Detective, pomocou ktorého by som si dokázala doma urobiť veľmi jednoducho test, či nemám intoleranciu na nejaké potraviny. A keď mi prišiel domov, okamžite som ho vyskúšala, pretože som bola veľmi zvedavá a už som nechcela ďalej čakať.
*** 
Do you think that you have intolerance for some food? I do. I try Food Detective and now I know, which food is not good for me.





Ako to funguje?
Celý proces je veľmi jednoduchý. Domov vám príde malá krabička, ktorá je plná rôznych roztokov a vodičiek. Určite si prečítajte najprv všetky základné informácie ako si máte urobiť test. Ako prvé si vydezinfikujete prst mokrou handričkou, ktorú dostanete k testu. Potom vezmete menší ružový obdĺžniček, ktorým budete jemne tlačiť a masírovať prst. Vyskočí z neho ihla, ktorá vás jemne pichne do prsta. Malou pipetkou naberiete dostatočné množstvo krvi a tú dáte do prvé ružovkastého roztoku. Počkáte kým sa krv úplne nerozpustí.


Potom ju vylejete na bielu podložku a počkáte 20 minút. Vylejete tekutinu, vypláchnete podložku roztokom a takto to zopakujete podľa návodu ešte s dvomi tekutinami. Ku koncu sa vám na bielej podložke objavia bledučko modré, stredne modré alebo tmavomodré guľôčky - na tieto potraviny ste intolerantní. Na tie, na ktoré nie ste, ostanú biele. Podľa príručky potom zistíte k čomu guľôčka patrí a akú potravinu by ste nemali jesť.


Dostanete aj príručku, kde je presne popísané čím nahradiť danú potravinu a ešte pod akým názvom sa objavuje v zložení v jedle, pretože niekedy majú potraviny také názvy, že by ste ani nepovedali, že to je presne tá potravina, ktorú by ste nemali.


Moje výsledky
Mňa tie moje výsledky ani moc neprekvapili. Nejako som aj čakala, že mi tam zasvieti kravské mlieko, pretože po ňom sa niekedy necítim dobre, ako som už spomínala v tomto článku. Intolerantná úplne na nič nie som, mala som iba stredne modré výsledky na kravské mlieko a čo ma prekvapilo, vajíčka. A úplne bledučko modré som mala kešu oriešky, pšenica a zázvor. Musím povedať, že všetkých päť potravín konzumujem dosť často a jediné kravské mlieko mi robí občas problémy, takže sa môže stať, že máte intoleranciu na nejakú potravinu a ani o tom neviete..

20 komentárov :

  1. Tak to je rozhodně zajímavý :) A je super, že se to dá udělat doma, protože lítat po doktorech je taky něco.

    Simply Janet
    Realash - sérum na růst řas GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. Keď som si pozerala, po akých všetkých doktoroch by som musela ísť tak ma až zamrazilo :D

      Odstrániť
  2. tak o tom jsem nikdy nepřemýšlela, ale je to zajímavé:)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  3. super článek. O intoleranci přemýšlím už delší dobu. I o tomto jsem už přemýšlela, ale stále jsem nevěděla, jak to může fungovat. Mám jen otázečku, dá se z toho udělat test i dvou lidem ? a na kolik potravin je děláný test? Díky moc :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ! Nie, test je na jednu osobu a testuje 59 potravín :) Na ich stránkach nájdeš aj testy s viacerými druhmi (dokonca tuším až 300), ale tie sú drahšie a myslím, že tento základný je najlepší, pretože v tých ďalších sú aj také potraviny, ktoré sa v našich končinách často nevyskytujú, alebo ich nejeme až tak často ako tieto základné :)

      Odstrániť
  4. Beautiful post my dear! Amazing blog! I will be very glad if you will come to me! Please write comments to posts that you like! http://blondelafemme.blogspot.ru/2016/06/elegant.html http://blondelafemme.blogspot.ru/2016/06/barn-wedding.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Interesting post! I think a lot of people suffer from food intolerance so this could be a very useful tool
    Julia xx
    http://www.thevelvetrunway.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nice post

    Love Vikee
    www.slavetofashion9771.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Great post

    New post
    Www.miharujulie.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Interesting post
    www.alessandrastyle.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. To je hodně zajímavé. Možná to taky někdy zkusím.
    Michaela
    K&M Style

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Milujem tvoje články, tá neskutočná energia, ktorá z nich vyžaruje ♥

    |SYDNEY SLEEK|

    OdpovedaťOdstrániť
  11. This sounds like a great thing for tracking down your allergies or what you're sensitive to! Xx

    www.thefashionfolks.com

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ja som si dávala robiť lekárske vyšetrenie a vyšlo mi iba mlieko. No na druhú stranu, vidím na sebe, že ak zjem veľa pšenice, tak sa mi objaví veľa vyrážok :/
    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť