SOCIAL MEDIA

chocolate crinkles

16. decembra 2014
Sľúbila som ešte jeden článok z Budapešti, ale predtým sem ešte hodím recept na úžasné čokoládové koláčiky, ktoré som robila tento rok na Vianoce prvýkrát. Chcela som skúsiť niečo nové, tak som si vybrala pár nových receptov, ale samozrejme sa držíme doma aj klasiky.

Potrebujete : 
horká čokoláda 225g
maslo 60g
cukor 100g
vajcia 2ks
hladká múka 225g
kypriaci prášok 1 KL
Na obaľovanie : cukor kryštálový a práškový



Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo s čokoládou a nechajte trochu vychladnúť. Vyšľahajte vajcia s cukrom a pridajte rozpustenú čokoládu. Vymiešajte a pridajte múku s kypriacim práškom. Vytvarujete cesto (je lepivé) a dajte na pár hodín do chladničky, alebo na celú noc. Pripravte si dva taniere, do jedného dajte kryštálový a do druhého práškový cukor. Vytvarujte malé guľky vo veľkosti vlašského orecha. Obaľujete najskôr v kryštálovom a potom v práškovom cukre. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, ale nie na tesno, lebo ešte narastú. Dajte piecť pri 170 stupňoch približne 10 minút. Vrch sušienok je chrumkavý a mal by popraskať a vo vnútri by mali byť vláčne.
Chuťovo sú úžasné !




6 komentárov :