SOCIAL MEDIA

Vely: chutné zdravie (recenzia)

31. januára 2022

 Ahojte!

V dnešnom článku som si pre vás pripravila možno trochu menej tradičnú tému, ktorú tu na blogu preberám. Dnes si totižto povieme niečo o výživových doplnkoch určených pre vlasy, vnútorný pokoj a energiu značky Vely.

Ešte predtým, ako sa pustím do samotnej recenzie si povieme niečo o značke. Vely je slovenská značka, ktorá na trh prináša zaujímavý koncept výživových doplnkov, ktoré vám robia radosť z toho, že ich užívate. Namiesto toho, aby ste každý deň len prevaľovali očami, že musíte prehltnúť väčšiu alebo menšiu tobolku, sa tešíte na to, že si idete dať chutný vitamín so sladkou príchuťou.

Typy produktov

Vely má v ponuke viacero typov výživových doplnkov. Delia sa na Teen, Twenty, Pregnant a Mature. Každý sa odlišuje tým, aké zložky a v akom množstve obsahuje. Ja osobne som testovala verziu Twenty v krásnom, tyrkysovom prevedení, ktorá bola ako šitá pre moje potreby. Poďme sa teda na ňu spoločne pozrieť.

Silné vlasy

Prvým výživovým doplnkom z rady Twenty, o ktorom si povieme, je produkt určený na silné vlasy. A kto by predsa len netúžil po silných, zdravých a lesklých vlasoch?

Moje vlasy sú od prírody husté a zdravé, no mala som obdobie, kedy padali (a prišla som takmer o všetky). Doktorka mi v tomto období spravila testy a zistila, že som mala veľký deficit vitamínu D. Netreba sa čudovať. Veľa času na slnku, bohužiaľ, netrávim. Preto som nasadila vitamín D v klasických tobolkách a div sa svet, všetko sa vrátilo do dvoch týždňov do poriadku.

Vitamín D však nie je jediná zložka, ktorá je pre telo dôležitá. Okrem nej je nutný aj biotín, ktorý sa stará o krásu, jód pre udržanie zdravej pokožky, vitamín C prispievajúci k správnej tvorbe kolagénu, vitamín E chrániaci bunky pred predčasným starnutím a inozitol, ktorý pomáha pri problémoch s vypadávaním. A presne toto, plus niečo navyše, obsahuje doplnok Vely určený pre pevné vlasy.

V nádobke nájdete 60 toboliek, pričom beriete vždy dva denne. Nie je potrebné zapíjať ich vodou, takže sú vhodné aj na cesty.

Poďme však na samotné výsledky. Ako prvé som si na vlasoch všimla väčší lesk. A to aj bez toho, aby som vôbec zmenila šampón alebo začala používať nejaké špeciálne produkty. Druhým bodom bolo vypadávanie vlasov. S tým som už síce nemala problémy, ale tentokrát mi denne vypadlo (pri česaní) maximálne 10 – 20 vlasov, ak vôbec. Bola som veľmi pekvapená, pretože som bola zvyknutá na iné množstvo.

Teším sa, čo všetko mi doplnky prinesú po ďalšom užívaní, pretože už teraz, kedy som spotrebovala viac ako 3/4 vidím perfektné účinky.

Jahodová príchuť nie je príliš sladká. Pre mňa bola akurátna a doplnok bol takým mojím "dezertom".  Nikdy som naň nezabudla.

Vnútorný pokoj

Viete, čo pre mňa znamená január? Keďže som stále študentkou vysokej školy (aj napriek tomu, že "len" externou), znamená to skúškové obdobie. Keď to spojíte s kvantami práce (viac ako 10 hodín denne), je veľmi pravdepodobné, že budete bojovať s nepokojom a stresom. Niekedy dokonca žartujem, že stres je mojím "novým kamošom". A síce to nie je vôbec zdravé, iné riešenie som dlhú dobu nevedela nájsť. Bola som však už zúfalá, pretože výhliadka na koniec školy je ešte ďaleko (len teraz som začala II. stupeň).

Výživové doplnky vnútorný pokoj mi preto prišli ako na zavolanie. Pokoj a relax sú totižto posledným, čo mám a na čo myslím, v tieto týždne (alebo mesiace). Aby ste si vedeli predstaviť, čo všetko vám poskytnú a aké zloženie majú, prikladám pre informáciu aj to:

Konopný olej s obsahom vitamínu E, ktorý prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom, l-theanín, ktorý podporuje sústredenie, koncentráciu a pocit vnútornej pohody + znižuje nervové vypätie, GABA navodzuje efekt relaxácie a ashwagandha priaznivo ovplyvňuje duševné zdravie.

Poďme teraz na výsledky. Prvé dni si moje telo na výživové produkty zvykalo. Cítila som mierne zmeny, no tie najvýraznejšie prišli až po približne týždni, kedy som si fakt uvedomila, že sa cítim pokojne a dobre. A to dokonca aj v situáciách, kedy by som inak vybuchla. 

Čučoriedkova príchuť bola moja najobľúbenejšia. Výživové doplnky nie sú príliš sladké, no sú veľmi príjemné a dobre "osviežia". Vždy som sa na ne veľmi tešila.

Energia

Kto by nechcel mať viac energie? Ja, prosím! Niekedy sa mi zdá, že na to všetko, čo chcem urobiť, by som potrebovala aspoň 48 hodín, nie "iba" 24. A toto platilo hlavne posledné týždne, keď som riešila školu, prácu a cestu do New Yorku. Poviem vám, táto trojkombinácia ma neskutočne vyšťavila. A síce sa neskutočne teším na celú cestu, celé toto vybavovanie ma nebavilo.

Výživové doplnky na energiu mali sviežu príchuť bobuľového ovocia. Zloženie je tiež skvelé. Doplnky obsahujú vitamín B6 a B12, ktoré sú dôležité pre správnu látkovú premenu, vitamín C, ktorý chráni bunky pred oxidačným stresom, vitamín D podporujúcim správne fugovanie svalov a zdravie kostí, kyselinu pantoténovú prispievajúcu k zdravej duševnej výkonnosti a vitamín A + kyselinu listovú, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu pri fungovaní imunitného systému.

Pri užívaní týchto vitamínov som si všimla zmenu takmer najrýchlejšie. Ráno som vstávala akási svieža, počas dňa som nezívala a pri pracovaní som sa vedela sústrediť dostatočne aj v neskorých poobedných hodinách, s čím som mala predtým problémy, pretože som bola už unavená (vstávam pomerne skoro, okolo 5/6 a okamžite sadám za počítač, odkiaľ sa postavím väčšinou až večer).

Balenie

Okrem skvelých účinkov netreba zabúdať ani náááádherné a veľmi praktické balenie. To stačí jednoducho "odkrútiť", vybrať si výživový doplnok a následne zatvoriť. Balenie je originálne spracované a pevné, takže si ho určite ukladám a následne si doň dám nejaké ďalšie doplnky, prípadne niečo úplne iné. Pretože nádobka vyzerá ako krásny doplnok na poličku 😍.

Záverečné zhrnutie

Výživové doplnky Vely sú niečím, čo som nevedela, že potrebujem. Majú skvelé účinky, ktoré si človek všimne už po pár dňoch používania. Nehovoriac o tom, že sú veľmi chutné a sú v originálnom a kvalitnom balení, ktoré sa zapáči každej milovníčke detailov. Ja som sa do týchto doplnkov zamilovala a stávam sa pravidelnou zákazníčkou 😍

3 komentáre :

  1. It seems a good product!
    Have a nice week:)
    xoxo
    https://stylishpatterns.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O těchto doplňcích jsem už slyšela a vypadají dobře, určitě je super něco takového užívat pravidelně. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Click here, voslot game has received international standards and is guaranteed to be safe in both aspects. The games on our website have beautiful graphics and interesting gameplay. We develop and select quality games for everyone to enjoy to the fullest. Break the old rules of playing slots games to make it more modern and interesting.

    OdpovedaťOdstrániť