SOCIAL MEDIA

beauty tip: AVENE HYDRANCE UV RICH SPF30

27. júna 2021

 Ahojte!

Dnes som si pre vás pripravila článok s recenziou na jeden špeciálny krém. Pre mňa je špeciálny hlavne preto, lebo som si ho plánovala kúpiť už veľmi dlhú dobu, no stále som ho nejako obchádzala. Nakoniec som si však povedala, že už nesmiem čakať. Prečo? Pretože ide leto a musím svoju pokožku správne ochrániť.


O čom vlastne hovorím?

O SPF kréme AVENE HYDRANCE UV RICH SPF30, ktorý mi nedávno prišiel z ElNino.sk. O kréme s SPF som premýšľala veľmi dlho. Chcela som svoju pokožku ochraňovať, a to nielen v lete. Pretože ako istotne viete, tak UV lúče žiaria stále. Aj vtedy, keď je zatiahnuté. Lenže vždy som to odkladala. Mala som mejkap, ktorý SPF mal a ten som počas dní v meste alebo v škole nosila pravidelne (aj keď len vo veľmi tenkej vrstve). 

S príchodom korona obdobia som však mejkap prestala používať takmer úplne. Doma mi bol zbytočný, a keď som niekde narýchlo vybehla, mala som rúško. Nehovoriac o tom, že na tvári nemám čo mejkapom zakrývať, spravidla ho nosím kvôli tomu, aby som s ním vytvorila určitý "základ" na kontúrovanie, očné tiene, linku alebo rozjasňovač.

V lete vo všeobecnosti mejkapy nenosím. Zväčša si nelíčim ani linky a nekontúrujem tvár. Snažím sa, aby som toho mala na pokožke čo najmenej, a preto používam len hydratačný krém. Lenže problém bol ten, že som doteraz doma nemala žiaden, ktorý by mal ochranu SPF.

Tentokrát som to však už vybavila a doma mi pristál krémik AVENE HYDRANCE UV RICH SPF30, ktorý som si zamilovala hneď od prvého používania. Začnime konzistenciou, pretože tá je základom toho, aby sa produkt dobre používal.

Hustota krému je stredná, možno trochu hustejšia. Na to, aby ste na tvári nemali biele fľaky, je potrebné viac ho zapracovať. Inak sa s ním pracuje veľmi dobre. Na tvári nezanecháva nepríjemný mastný filter a pokojne naň môžete aplikovať aj mejkap.

Krém je určený pre suchú pleť. Skvelo hydratuje počas celého dňa, krásne vonia a dobre sa dávkuje. Vytlačíte si len toľko, koľko potrebujete.

Ochrana SPF je v hodnote 30. Ide o strednú ochranu, ktorá je vhodná na bežné nosenie. Mne osobne stačí, no niektorí by mohli vyhľadávať aj vyššiu, napríklad ochranu 40 alebo 50.

Krém je okrem suchej pokožky vhodný aj pre citlivú a podráždenú, a pre všetky vekové kategórie.

Od Avene som mala zatiaľ len termálnu vodu, s ktorou som bola veľmi spokojná a musím povedať, že tento krém sa dostáva na tento zoznam tiež. Má skvelé funkcie, veľmi dobre sa s ním pracuje a stal sa základom mojej dennej starostlivosti. Veľkým benefitom je ochrana proti UV, ktorá je dôležitá pre zdravý, sviežy a mladistvý vzhľad.

Ja som teda nadšená a ide o spoločníka, ktorého budem využívať nielen počas leta, ale aj počas celého roka.

A čo vy a táto značka, prípadne ochrana proti UV lúčom? Riešite alebo nechávate "len tak"? :)

2 komentáre :