SOCIAL MEDIA

my spring look

3. mája 2021

 Ahojte!

Je to doba, čo som sa tu neprihovorila. Pracovné a školské povinnosti však prevážili (písanie bakalárky pri 10/12 hodinovom pracovnom režime nie je sranda), a tak som sa trochu odmlčala. Tentokrát sa však vraciam v "plnej sile" a prinášam vám rovno môj denný makeup look, ktorý teraz nosím úplne všade, kam chodím. Aj keď teda.. nechodím niekam príliš často 😄 Poslednou dobou sa ale líčim aj keď som len tak, doma.

nivea make up

Celý môj mejkap look je veľmi jednoduchý a ako stvorený na jar alebo leto, pretože ho máte hotový do 10 minút, potrebujete naň minimum produktov, vďaka čomu pleť dýcha a hodí sa úplne každému. Poďme teda na to.

Hneď na začiatok, pre tých, ktorí nevedia, poviem, že nemám problematickú pleť, a preto často nenosím žiadne mejkapy, púdre a iné "veci" na krytie. Keď nemám čo zakryť, zbytočne pleť nezaťažujem. Keď sa však líčim tak, že si dávam očné tiene, prípadne linky, musím mať nejaký základ. 

V zime tak nosím klasický mejkap, ale len v tenučkej vrstve, v lete zas presedlávam na Nivea Hyaluron Cellular Filler make-up v hubke. Mám odtieň Medium, čiže zlatú strednú cestu. Nekryje príliš, no pritom hydratuje a skvelo na pleti sedí. Dopredu však hovorím, aby ste nečekali nejaké zázraky v krytí. Má skôr zjednotiť pleť a mierne zakryť začervenanie, no rozhodne to nie je klasický mejkap.

Pre mňa, ako základ, úplne stačí. Milujem ho najmä preto, že mierne hydratuje, čo moja suchá pokožka nutne potrebuje. Keď teda mejkap mám, idem ďalej. Spravidla sa presúvam na obočie. Pri ňom používam dve techniky. Ak ponáhľam, prípadne vybehnem len tak do mesta, využijem farebnú kefku od Dermacolu, ktorá ho zafixuje a vyplní prázdne miesta. Je to jediná kefka, ktorá má dostatočne tmavú farbu pre moje obočie. Roky som používala staršie vyschnutejšie maskary, ktoré už farbili len menej, pretože som nedokázala nájsť dostatočne tmavú kefku na obočie. Táto ma však zachránila.

dermacol produkty na obočie

Druhý spôsob je vyplnenie farebným púdrovým tieňom. V tomto mi tiež pomáha Dermacol s jeho Powder Eyebrow Shadow. Je to niečo ako ceruzka, ktorú si však rozotriem ešte štetcom na obočie. Taktiež je to jeden z mála štetcov, ktoré majú dostatočne tmavú farbu a skutočne aj farbia. Následne obočie prejdem ešte priesvitným gélom, aby držalo.

Následne sa presuniem na kontúrovanie. Na to už roky používam (ďalší) produkt od Dermacolu - Blush Illuminator. V skutočnosti ide o lícenku, ktorá má však tak peknú tmavú farbu, že ju využívam na kontúrovanie lícnych kostí. Nič iné nekontúrujem (sama ani neviem ako na to, ak sa mám priznať 😄, nikdy som nič iné neskúšala kontúrovať. Ale raz to určite vyskúšam!).

Dermacol bronzer

A následne tu prichádza trik, ktorý pravdepodobne úplne každý poznáte, ale nechajte mi môj moment slávy a toho, ako vám prezradím veľké tajomstvo, bronzer použijem na líčenie očí. Wauuu, nehovor! To je novinka 😄 Okay, koniec srandy. Nie každý to vie, no ak použijete rovnakú farbu na lícne kosti (prípadne iné kontúrovanie) a aj na oči, vytvoríte peknú súhru, ktorá vyzerá ku koncu veľmi prirodzene.

Na oči následne použijem maskaru. Osobne mi je úplne jedno, ktorú. Všetky sa mi poslednou dobou zdajú rovnaké a majú veľmi podobný efekt. Vo väčšine prípadov používam dve naraz. Neviem, či je to placebo, alebo skutočnosť, ale zdá sa mi, že výsledný efekt je omnoho lepší.

jarný makeup look

Na pery použijem balzam - škoda rúžov pod tým rúškom alebo respirátorom teraz (prípadne si dám nude rúž, ako je aj na fotke). A môžem vyraziť. Niekedy celý look doplním jedným z tridsiatich piatich rozjasňovačov, ktoré mám. Inokedy nie.

Produkty som už dávnejšie kupovala na Notino, kde aj doteraz sú. Môžete to vidieť na nie príliš pekných a starších obaloch 😄

A čo vy? Aký je váš obľúbený jarný "look"?

5 komentárov :

  1. Hezký makeup, sluší ti:) Já si dávám podklad, makeup, bronzer, pudr, rozjasňovač, lehce zvýrazním tužkou obočí a dám řasenku. Jsem namalovaná taky tak za 10 minut, už to mám v ruce :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné líčení. Taky teď rtěnky vůbec nepoužívám.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkné kosmetické kousky. Já používám makeup kompletně, chodím na focení a navíc roušku venku nenosím, takže i rtěnku si dám ať jde pěkně vidět. :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten make-up od Nivei je pro mě novinka, ale vypadá skvěle a ráda bych ho také vyzkoušela. :) Krásné líčení!

    OdpovedaťOdstrániť