SOCIAL MEDIA

Mary Kay mask and micellar water

23. mája 2021

 Ahojte!

Dnes si povieme niečo o dvoch produktoch, ktoré mi prišli z Mary Kay. Ešte predtým však musím povedať, že v balíčku som našla perfektné veci, ktoré ma neskutočne potešili. Čokoláda, semienka na žeruchu, hlinu na jej zasadenie, Sencha čaj, oleje (o tých nižšie) a suroviny na vytvorenie špeciálneho nápoja Tibi, ktorý som ešte neskúšala, ale skúsim a dám vedieť!

Samozrejme, celou pointou balíka boli najmä tri produkty, ktoré s ním prišli, no mňa aj tieto "doplnkové" veci veľmi potešili. Tie vždy zahrejú pri srdiečku. A ja za ne ďakujem celému Mary Kay ďakujem. Vždy si totižto dajú záležať na týchto vecičkách.

Prejdime teda k hlavným hviezdam celého balíčka. Sú nimi micelárna voda, ílová maska a silikónový aplikátor. Začnime maskou, pretože poslednou dobou mám nejaké maskové obdobie. U mňa to znamená, že aspoň raz týždenne si nejakú dám. Je to možno preto, lebo sa mi ich doma objavilo viac a testujem ich. Alebo preto, lebo som si poslednou dobou uvedomila, aké je dôležité na chvíľku sa zastaviť, oddýchnuť si a dať telu poriadnu vitamínovú bobmu (ako zvnútra vo forme ovocia, tak aj zvonka vo forme masiek a krémov).

Ílovú masku doma mám, ale moc často ju nepoužívam, pretože ide o klasický prášok, ktorý musíte zarobiť s vodou a následne dať na tvár. Je to pomerne nepraktické a hlavne nie príliš príjemné. Na pleť si dávate skôr riedku zmes ako niečo hustejšie (krém alebo gél). Plus, veľmi vysušuje, čo mojej suchej pleti príliš nepomáha.

Masku som preto otvorila s nulovým očakávaním. Keď som však uvidela ružovú hmotu (vyzerá približne ako stredne hustý krém) s NÁDHERNOU vôňou (naozaj nepreháňam, tá vôňa je úžasná), okamžite som si ju dávala na tvár a vyzerala približne takto:

Celé nanášanie masky bolo uľahčené aplikátorom, ktorý sa v balíčku taktiež nachádzal. K tomu sa však dostaneme neskôr.

Maska je na tvári príjemná. Po zachnutí trochu ťahá, hlavne keď robíte nejaké "väčšie" pohyby s tvárou (ako zvraštenie obočia alebo veľký úsmev). Na tvári je dobré nechať ju 15 minút. Ja som ju nechala trochu dlhšie, pretože som stratila pojem o čase. Ale nijako mi neuškodila.

Dole ide jednoducho. Ja som sa išla sprchovať a umývať hlavu, takže mi nevadilo, že som si zamokrila celé vlasy aj všetko okolo 😄. Ak si dávate nejakú masku, odporúčam ju dávať dole pri sprchovaní. Nikde vám nič netečie a nespravíte mláku okolo umývadla. Čo sa, minimálne mne, stáva. Pravidelne.

Maska mierne vysušila, no nebolo to ako som popisovala pri inej maske, ktorú mám doma už nejaký ten piatok. Pleť bola suchšia, a preto som na ňu dala hydratačný krém. Čo robím vždy, keď si dávam masku. Dokonca aj takú, ktorá hydratuje.

Veľmi ma však prekvapilo, aká bola pleť hladká po použití masky. Veľmi podobne, ako po použití peelingu.

Ešte predtým, ako prejdeme na iný produkt, si povieme výhody tohto typu masky:

  • čistí
  • odstraňuje aj hĺbkové nečistoty
  • oživuje a regeneruje
  • zvláčňuje

Ak teda hľadáte ílovú masku, určite sa poobzerajte po ílovej maske od Mary Kay.



Keď sme už pri maske, povedzme si niečo o silikónom aplikátore. Ja si masky spravidla aplikujem štetcom určeným na tento typ produktov. V minulosti som si ich nanášala prstami, no pre mňa je tento spôsob veľmi nepraktický. Ruky mám celé špinavé. Všetko pochytám, vrátane produktu, ktorý je potom špinavý až dovtedy, kým ho nespotrebujem a nevyhodím. Nič pre mňa. Milovníka čistoty 😄.

Lenže, problém pri klasických štetcoch je ten, že pojmú strašne veľa produktu a ťažko sa čistia. Práve preto som dlhšie premýšľala, čo robiť s týmto problémom. Mary Kay ho vyriešila za mňa. Silikónový aplikátor je zázrak. Jednoducho s ním aplikujete masku na všetky, aj ťažšie dostupné miesta na pleti. Nezostane na ňom vôbec nič a jednoducho sa čistí aj vtedy, keď naň zabudnete jeden alebo dva dni.

Za mňa teda niečo, čo som mala mať doma už niekoľko rokov a musím ho zaobstarať sestre a každej kamoške, ktorá používa masky.

Posledným produktom, ktorý vám dnes zrecenzujem, je micelárna voda Mary Kay. Má taktiež nádhernú, podobnú vôňu ako maska. Sú, ak sa nemýlim, z rovnakej série. Micelárne vody používam na čistenie pleti pravidelne. Sú skvelé, príjemne chladia a veľmi dobre vyčistia každú nečistotu. Silné stránky tejto vody sú:

  • viaže na seba povrchové nečistoty
  • ľahko odstráni makeup
  • šetrne čistí pleť
  • zanecháva pleť hydratovanú
  • nie je potrebné oplachovať
A práve posledný bod je pre mňa dôležitý. Svoju pleť odličujem spravidla pri kozmetickom stolíku, ktorý nie je v kúpeľni. Ak by som si mala pleť po každom ošetrení ešte umývať, z mojej 20 minútovej rýchlej večernej rutiny by sa stala minimálne hodinová. V kúpeľni by som sa totižto určite zakecala s ďalším členom rodiny 😄.
Plus, voda veľmi suší a pleť je potrebné hydratovať väčším množstvom krému.

Micelárnej vody netreba príliš veľa. Stačí trochu nakvapkať na tampónik, prejsť po tvári a následne nechať vyschnúť. Keď je pleť suchá, aplikujte ďalšie produkty. U mňa je to často sérum a krém. Prípadne len krém. Všetko závisí od toho, ako sa mi chce 😄.

Pre mňa je toto jedna z najlepších micelárok, ktoré som mala. A to najmä z dôvodu hydratácie.

A čo vy? Skúšali ste už niektorý z produktov? :)

2 komentáre :

  1. The clay mask sounds great! It is always nice when a product smells really good :)
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Produkty vypadají skvěle, Mary Kay je určitě super značka. Ať jsi s nimi spokojená i nadále! :)

    OdpovedaťOdstrániť