SOCIAL MEDIA

If I Could Tell You Just One Thing

16. apríla 2019
Neviem, či ste videli (možno to uniklo vašej pozornosti) jeden kratší dokument od známej herečky Priyanky Chopra. Na svoj youtube kanál zavesila video s názvom If I Could Tell You Just One Thing  Už len názov ma zaujal, a tak, keď daný dokument vyšiel, s radosťou som sa doň pustila. 
Ako už sám názov napovedá, jedná sa o dokument, v ktorom tri ženy - športovkyňa (zdá sa mi, že atlétka), herečka a módna návrhárka - hovoria o svojich skúsenostiach. Po krátkom rozhovore s Priyankou nakoniec povedia jednu vec, ktorú by chceli poslať ďalej. Z troch veľmi motivačných žien, ktoré si toho prežili celkom veľa (aj napriek tomu, že prvé dve majú ešte len pred tridsiatkou) ma veľmi zaujal výrok jednej z nich, herečky Awkwafina, ktorý znel: Life is a series of ups and downs. When you are up, the only way is down. And when you are down, the only way is up.

 Osobne mám veľmi rada citáty. To ste si mohli všimnúť už dávnejšie, keď sa tu na blogu objavilo niekoľko článkov s rôznymi citátami. 
Tento citát ma zaujal najmä kvôli tomu, že mnohokrát si myslím, v zlej situácií alebo keď mám zlú náladu či necítim sa práve najlepšie, že je to trvalé. Že to nezmizne, neodíde a ja budem vždy “dolu”. Lenže či už idete na to matematicky, logicky alebo hociktorou metódou, ktorú použijete, vždy pochopíte, že na to, aby ste mohli byť hore, musíte byť aj dole a naopak. Je to rovnováha, je to zákon prírody, nášho života. Jednoducho je to niečo, čo nepustí a takto to v živote je. 
Nehovorím o tom, že by som nebola šťastná. Svoj život milujem, mám ho rada. Lenže niekedy príde aj na mňa obdobie, kedy sa cítim zle, som smutná alebo mám menšie depky z toho, že mi niečo nevyšlo. Niečo, čo som napríklad dlhšie robila alebo čo som chcela. Prednedávnom som presne takéto niečo prežívala. Prišlo to z ničoho nič, odrazu som len bola stále duchom neprítomná, uvažovala som nad niečím iným a bola som akoby v “inej dimenzií”. Uvažovala som nad tým, čo všetko sa stalo, rozprávala som sa o tom s mojou Lolou, ktorá pri mne neustále stojí a za to som neskutočne vďačná (pretože ak by nebolo jej, nebolo by ani mňa. Tak ma vždy dokáže podržať) a čakala som kedy to pominie. Myslela som totižto, že to bude trvať jeden deň a dobrá nálada, slniečko, kvetinky a všetko toto ostatné, príde hneď na druhý deň. Nebolo to tak a ja som si týmto niečím musela prejsť. Aby som sa posunula znova ďalej a aby som pochopila, že s niektorými vecami jednoducho musím prestať a s niektorými zas začať. 
Život je plný výstupov a pádov, ale o tom to je. Ak by sme totižto išli po rovnej ceste, nebolo by to ono. Inak povedané, nebavilo by nás to. 
Pomaly sa však všetko dáva do normálu, prichádza slniečko, kvetinky a všetko to zlé odchádza :) 

A ako to máte vy? Všímate si niečo podobné na sebe samých? 

8 komentárov :

  1. souhlasím, když párkrát nespadneme na hubu tak ten život ani pořádně neprožijeme :-) Jinak moc krásné šatičky :-)

    RTĚNKY COLLISTAR

    OdpovedaťOdstrániť
  2. základom je niekde vnútorne nájsť motiváciu čo i len najmenšiu a pracovať an sebe. ako človek žijúci s problemámi mentálneho zdravia, som si to uvedomila len prednedávnom. vždy je to o tom aby sme sa neprestali snažiť. lebo len vtedy sa veci môžu zlepšiť.
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné zamyšlení, taky mám ráda citáty a souhlasím, že prostě život je prostě plný zklamaní, ale rozhodně by nás to nemělo odradit, ba naopak :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nice bloggg... Orange is such a lively colour
    https://www.stylebasket.in/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. veľmi pekne napísané :) a vveľmi veľká pravda :D

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Niečím podobným si prechádzam teraz aj ja a veľmi mi tovje slová pomohli ♥ máš úplnu pravdu:)

    OdpovedaťOdstrániť