SOCIAL MEDIA

slow & fast

18. novembra 2020

Ako ovplyvnila celá korona situácia váš život? 

S touto otázkou som sa nedávno stretla v jednom článku a musím povedať, že som sa nad ňou dovtedy príliš nezamýšľala. Všetky dni a celé toto obdobie som brala tak, ako prichádzalo. Nepatrím k ľuďom, ktorí nadávajú na vládu, búria sa proti opatreniam alebo neprijímajú nosenie rúška. Nikto nevie, ako proti takémuto problému bojovať a ja rozhodne nie som odborník na to, aby som mohla povedať, toto je zlé a naopak, toto je dobré. Keď teda prídu nové opatrenia, poslušne prikývnem a riadim sa nimi. Pretože, čo iné sa dá v tomto období robiť? 

Keď sa pozriem sa svoj rok, vidím veľké množstvo vecí, ktoré sa udiali aj napriek tomu, že tak "normálne" sme žili len do marca. Áno, úprimne sa priznávam, že som sa na rok 2020 celkom tešila. Mal priniesť nový štart, novú dekádu. Za sebou sme zanechali 10 dlhých rokov, počas ktorých sme dospeli, naučili sa niečo nové, našli sme nových ľudí a stratili tých starých. Mali sme sa dostať do ďalej éry. Pracovať na sebe a dosahovať naše ciele. 

Situácia, ktorá však nastala, nám ukázala, že aj napriek tomu, že si myslíme, že máme určitú kontrolu nad svojim životom a môžeme si robiť čo chceme, nie je to tak úplne pravda. Jedna "maličkosť", ktorá sa udiala na druhej strane našej planéty, ovplyvnila životy úplne každého jedného z nás. Ja osobne som nepanikárila. Dokonca, v januári, keď o tom ľudia začali polemizovať a báli sa, o čo vlastne ide, som sa vydala spolu s mojou sestrou a kamarátkou Simou do New Yorku. V marci sme s mojou sestrou, dva dni pred lockdownom, spievali Renegades a Hey Child na koncerte X Ambassadors. A potom, odrazu a z ničoho nič, sa všetko zmenilo. 

Vírus, ktorý sa šíri neskutočnou rýchlosťou som brala ako vec, pred ktorou musíme mať rešpekt, ale netreba ju zveličovať. Marec, apríl a máj som prežila na online vyučovaní, ktoré viac nebolo ako bolo. Skúšky som porobila, ako sa hovorí, na kolene, a modlila som sa, aby som v októbri mohla nastúpiť normálne do školy, pretože ma čakal posledný, tretí ročník a písanie bakalárky. A teraz, sedím za počítačom, v takmer 3/4 semestra, s načatou bakalárkou a pokojom. Aj napriek všetkému, čo sa udialo a čo sa ešte udeje, to beriem stále s určitou pohodou.

Vráťme sa však k otázke, ktorou som celý článok otvorila. Ako ovplyvnila celá korona situácia môj život? 

Spočiatku nijako. Na začiatku marca som prestala chodiť do školy, no úlohy, ktoré sme mali urobiť, zostali, a preto som okrem práce robila aj na veciach do školy. Moje dni boli rovnaké s rozdielom, že som nechodila do školy a s priateľmi sme sa namiesto kaviarní stretávali na Facetime. Počas leta sme s kamarátmi behali len po Slovensku, večery boli vyhradené pre spoločenské hry a leto bolo zasvätené domácej piňa colade. Život sa mi spomalil a pritom zrýchlil. Sama neviem, kde sa podelo leto alebo obdobie letného semestra pred letom samotným. 

Bežný život, ako chodenie po obchodoch s mojou bff Lolinou, kávičky v kaviarňach, pohár vína v piatok večer alebo cestovanie do zahraničia mi chýba. Veľmi. Ale ja verím, že táto celá situácia odíde. Síce neviem, za aký čas, ale viem, že raz odznieť musí. A potom sa z takého pomalo-rýchleho a jednoduchšieho života, ktorý trávime teraz viac menej doma, stane znova ten komplikovaný, rýchlo-rýchly život, kedy beháme z miesta na miesto a nestíhame ani žiť. 

To, čo mi však chýba z toho "bežného" života je aj vytváranie pekných outfitov a nosenie nového oblečenia. Pretože neviem ako vy, ale mne sa počas tohto roka nahromaždilo veľké množstvo nových kúskov, ktoré som na sebe nemala ešte ani raz. A to je veľká škoda. 

K týmto kúskom sa radia aj krásne šaty z Bonprixu, ktoré mi nedávno prišli (a veľmi zálusk si na ne robí aj moja mamča, ktorej ich budem musieť požičiavať viac, ako sa mi páči 😄) a musím povedať, že som z nich nadšená. Na fotke to síce nie je vidno, no majú také biele pruhy (po kliknutí na odkaz uvidíte lepšie). Pri objednávaní som sa trochu bála dĺžky, pretože som celkom vysoká a väčšinu šiat si musím buď vyskúšať alebo objednať s rizikom, že mi bude vidieť aj to, čo by som nechcela. Dĺžka je však skvelá a materiál ešte lepší. Je mäkký a hrubší. Na jeseň a zimu ako stvorený. Neviem ako vy, ale ja počas zimy nosím šaty a sukne asi častejšie, ako v lete. V kombinácií s masívnejšími topánkami vyzerá outfit perfektne. 

Musím povedať, že zo šiat som veľmi príjemne prekvapená a zaraďujú sa k mojim obľúbencom na túto jeseň/zimu. Dúfam, že ich znosím viac ako raz počas tohto roka! 

4 komentáre :

  1. Predne tak. Toto celé nám ukázalo aký malý človek oproti prírode je a že nemôžeme a asi ani nikdy nebudeme schopný kontrolovať prírodu. Mimochodom veľmi pekné šaty.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I think it is wonderful that you are obediently following the rules and protocols. If everyone did that, the world would be much safer for all. You look gorgeous <3
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mě popravdě celá tahle situace už začíná lézt na nervy. Člověk nemůže normálně fungovat a sehnat i takovou banalitu, jako je nevánoční dárková taštička na dárek je problém. :D Jsou to kraviny, ale když se vše nahromadí, značně to omezuje život. Snad už to bude brzy za námi..

    OdpovedaťOdstrániť