SOCIAL MEDIA

beauty tip: Olaplex

1. novembra 2020

 Ahojte! 

Dnes som si pre vás prichystala ďalší kozmetický článok. Ide o výrobok s názvom Olaplex, ktorý som ja osobne obchádzala na e-shopoch už pomerne dlho. Počula som naň skvelé ohlasy, no stále som sa nejako nemala k tomu, aby som si ho objednala. Dôvodom bolo najmä to, že doma som prípravkov na vlasy mala neskutočné množstvo. 

Rôzne masky, oleje, séra a iné výrobky, ktoré sa snažím pravidelne používať (samozrejme, s pauzami, aby vlasy neboli príliš namáhané). Nechcela som preto domov kupovať zbytočne ďalší produkt. Nedávno som však vyberala veci z ElNino.sk a v ponuke som si všimla aj spomínaný Olaplex. Rozhodla som sa preto siahnuť po ňom. 

Na začiatok je dobré povedať si, čo vlastne Olaplex je. Oficiálny popis znie takto:

"OLAPLEX je prostriedok na znásobenie väzieb, ktorý obsahuje jedinú aktívnu zložku, ktorou je bis-aminopropyl diglykol dimaleat. Olaplex vaše vlasy posilňuje, dodáva zdravý vzhľad a udržiava farbu sýtou, lesklú a chráni pred vymývaním a vyblednutím."

Inak povedané, ide o taký maličký zázrak, ktorý vám po pravidelnom používaní zmení vlasy na nepoznanie. Okay, možno preháňam, ale jeho účinky sú viac ako skvelé. 

Doma mám Olaplex No. 3, ktorý je vhodný ako pre zničené, tak aj pre normálne vlasy. Ja môžem povedať, že vlasy mám kvalitné. Pravidelne ich podstrihujem (a samozrejme, v minulosti som nosila približne dva roky stále krátke vlasy, ktoré som neustále strihala, takže boli neustále obnovované) a používam ako oleje na konce, tak aj nejaké masky. 

V prípade zničených vlasov by ste mali Olaplex používať 2 - 3-krát do týždňa. V prípade normálnych vlasov je dobré, ak kúru opakujete jedenkrát do týždňa. Ja som preto Olaplex skúšala trikrát za uplynulých približne troch týždňov. 

Keďže som s týmto prípravkom nemala žiadne skúsenosti, bola som trochu prekvapená, že sa má použiť ako prvý - ešte pred šampónom. V jeho inštrukciách je to drazne zvýraznené: "Use before shampooning: NOT a conditioner. It's a bond builder." 

A tak som Olaplex vždy aplikovala predtým, ako som si dala šampón. Musím povedať, že prípravok naozaj krásne vonia. Nečakala som takúto príjemnú vôňu. 

Aplikácia produktu je jednoduchá. Nie je príliš hustý, no na druhej strane, nie je ani príliš tekutý. Na vlasoch dobre drží. Z rúk nesteká. 

Po 10 minútach produkt jednoducho z vlasov vyumývajte a aplikujte šampón. Výhodou je, že Olaplex ide z vlasov veľmi jednoducho dole. Plus, keďže sa neaplikuje po šampóne, nestane sa, že by ste mali vlasy mastné. Mne sa občas stane, že keď si dám masku, zamastí mi už umyté vlasy. V tomto prípade je však postup opačný, a preto sa prípadnej mastnoty zbavíte šampónom. 

Výsledky z používania Olaplex sú naozaj skvelé. Osobne som z nich nadšená a boli vidno už po prvom použití. Vlasy sú hydratované a lesklé. Na dotyk sú veľmi príjemné. Myslím si, že ľudia, ktorí majú vlasy viac poškodené, uvidia ešte lepšie výsledky. 

V prípade, že máte farbené alebo odfarbované vlasy (poprípade zničené nejakým iným spôsobom) určite na Olaplex stavte. Je to jeden z najlepších produktov, ktoré som za poslednú dobu na vlasy vyskúšala. Výsledky sú totižto viditeľné takmer okamžite, už po prvom použití. 

Malá poznámka pod neexistujúcou čiarou: Ak chcete, aby boli zmeny viditeľné, je potrebné, aby ste Olaplex používali pravidelne - tak ako som to spomínala vyššie (1x týždenne pri bežných vlasoch, 3x týždenne pri poškodených vlasoch). Len tak sa dopracujete k tým najlepším výsledkom, ktoré vám produkt môže poskytnúť. 

3 komentáre :

  1. Pokud je na zničené vlasy, je to produkt pro mě jako dělaný! :D Nutně bych potřebovala nějakou regeneraci a možná tak dám na tvůj tip. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja viem, že toto mi kedysi dával kadernik vždy ked som u neho bola na farbenie... a bolo to fajn. Doma so to ale zatial ešte neskušala, ale nakolko mám farbené vlasy, tak by sa mi o asi celkom hodilo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak o tom slyším poprvé, že se dá něco podobného koupit i na běžných e-shopech, zkusím se někdy na to zaměřit.

    somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť