SOCIAL MEDIA

yankee candle

3. októbra 2020

 Ahojte! 

Dnes som si pre vás pripravila recenziu dvoch produktov, ktoré sú mne srdcom veľmi blízke. Prišli mi už dávnejšie z Notino a používam ich pravidelne. Nehovoriac teraz, keď začína pravé jesenné chladné počasie. O aké produkty sa teda jedná? 

Ide o Yankee Candle aroma lampu a jeden z voskov. Poďme však najprv na aroma lampu. 

aroma lampa yankee candle

Od značky Yankee Candle som veľmi dlho nič nemala, aj napriek tomu, že som milovníčkou sviečok. Vždy som totižto mala doma milión iných sviečok a ďalšie som si zakazovala kúpiť. Nedávno, pred asi dvomi mesiacmi, som sa však zásobila jednou veľkou a dvomi menšími. 

Musím povedať, že lepšie sviečky som nikdy nemala. Vyskúšala som už rôzne značky, rôzne veľkosti sviečok, no to, akú krásnu a silnú vôňu má Yankee sa jednoducho nedá opísať. 

Keď som si na Notino všimla, že tam okrem sviečok predávajú aj vosky a dokonca aroma lampu (za neuveriteľne perfektnú cenu!) neváhala som a lampu som vzala. Perfektne sa mi totižto hodí na môj pracovný stôl k jednému rámčeku a počítaču (#aestethic). 

Aroma lampa je spracovaná veľmi kvalitne. Spodná čas je kovová a do industrálneho štýlu. Vrchná, keramická časť je odetá do jemnej púdrovej ružovej, ktorá skvelo rozbíja celý tmavý a čierny vzhľad (a to nielen sviečky, ale aj môjho "kútika" na stole). V prípade, že by sa vám táto farba nehodila alebo nepáčila, v ponuke nájdete aj iné farebné varianty. 

vosk yankee candle

Lampa má na spodnej časti miesto na malú čajovú sviečku, ktorá tam skvelo sadne. Nie je príliš ďaleko ani príliš blízko. Po zapálení sa vosk v aroma lampe veľmi rýchlo rozpustí. Výhodou je, že aj po dlhšom horení nie je lampa na spodnej časti horúca. Môžete ju jednoducho posunúť alebo presunúť z miesta na miesto. 

Lampu teda hodnotím na 10 z 10. Nikdy som nemala krajšiu a môžem vám povedať, že doma som už mala asi tri. 

Poďme na druhú časť, ktorou je vosk. Pri výbere som sa zámerne vyhýbala vanilke či škorici a podobným bežným vôňam, ktoré mám doma vo forme asi desiatich sviečok. Chcela som niečo originálne a niečo zaujímavé, čo som doteraz ešte nemala. 

A keďže som milovníkom upršaných dní a celkovo jesene, vzala som vosk s názvom Autumn Glow. Netušila som, čo od vône očakávať, pretože som si vôbec nepozerala nejaké "zloženie". Keďže som však veľmi neschopná v opisovaní vôní, idem to pre vás pozrieť a rovno vás o ňom informujem, pretože vôňa je neuveriteľná. Bála som sa, že sa mi nebude páčiť, že by bola príliš korenistá alebo citrusová, no opak je pravdou. 

Vôňa mi naozaj pripomína akúsi atmosféru jesene. Nie je príliš sladká, no na druhej strane nie je ani príliš korenistá. Je presne taká, aká má byť. Je sýta a veľmi silná, čo sa mi páči. Mnohé sviečky ma totižto často sklamali v tom, že ich po zapálení nebolo vôbec cítiť. Takéhoto niečoho sa však ani pri vosku, ani pri sviečke nemusíte báť. 

aroma lampa značky yankee candle

A aké je teda zloženie vosku? 

Hlava - citrusy 

Srdce - bylinky, kvetinové tóny 

Základ - fazule tonka, ambra, pačuli

Plus, vôňa je zaradená do citrusových vôní. Plus, mám pre vás skvelú správu. V prípade, že nemáte doma aroma lampu, pokojne si kúpte vôňu vo forme sviečky. 

Ja som z tejto vône naozaj príjemne nadšená. Vonia krásne a je úplne iná ako tie klasické, ktoré doma mám. Dávam jej hodnotienie taktiež 10 z 10. 

A čo vy aroma lampy? Využívate ich? :) 

7 komentárov :

  1. Yankee je klasika, která nezklame. Miluju jejich vůně! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miluji Yankee, většinou kupuji vosky a nebo votivky. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám ráda Yankee. Teď taky pálím pravidelně, ale většinou kupuji votivky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Oh wow, this sounds wonderful! I haven't had anything from Yankee Candle in a long time but I remember really liking the candle scents.
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Yankee Candle miluju <3 A tuhle aroma lampu mam také, kupuji většinou vosky ;)
    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Musím souhlasit, že svíček, které jsou tak intenzivní, voňavé a mají takový výběr vůní je málo a Yankee v tomhle vede. Co mě rozčiluje je fakt, že se v Česku prodávají za šílené ceny, oproti tomu, za kolik si je kupuji já v Anglii, ale alespoň mi nikdy nedojdou tipy na dárky pro mou mamku a nejlepší kamarádku!
    Lampička vypadá krásně a minimalisticky, oni prostě umí! :D

    OdpovedaťOdstrániť