SOCIAL MEDIA

shampoo & conditioner

15. septembra 2020
Ahojte!

Dnes pre vás mám tip na dva produkty - na šampón a kondicionér. Osobne si zakladám skôr na maskách. Myslím, že šampón sa často len zmyje a je na to, aby sme si pomocou neho vlasy umyli. Kondicionér je už o niečom inom, ale moc ho nepoužívam.

Tentokrát som však chcela vyskúšať jeden typ šampónov a kondicionérov - na zvýraznenie tmavej farby vlasov.
Vybrala som si preto jeden z ElNino.sk. Na prvý pohľad ma zaujala najmä cena. Tá bola až podozrivo nízka. Už v minulosti som sa však poučila z toho, že Kallos masky sú lacné, no pritom vedia vlasy skvelo vyživiť.

A tak som si vybrala šampón a kondicionér značky Xpel, ktorú som videla prvýkrát v živote. Neviem, či ju poznáte. Ak áno, dajte vedieť. Plus, dajte mi vedieť aj to, aké máte skúsenosti. 

Pre tých, ktorí ma sledujú už dlhšiu dobu, nie je novinkou, keď poviem, že pred približne dva a pol rokmi som bola prefarbená na blond. Chcela som vyskúšať niečo nové. Zaujímalo ma to a viete, ako sa hovorí. Zmena vlasov často znamená aj nejakú zmenu v živote a mne sa vtedy dialo v živote zopár zásadných vecí. 
Po polroku som sa však vrátila k hnedej, pretože blond bola náročná na udržovanie a chcela som späť svoju tmavú farbu. Keď však raz máte odfarbené vlasy, musíte sa pravidelne farbiť na tmavo a o svoju farbu sa starať až dovtedy, kým vám blond neodrastie. 

Ja som sa po blond nafarbila raz. Profesionálne v kaderníctve. Nechcela som riskovať, že by mi na moje blond vlasy (taktiež urobené v salóne) hnedá sadla nejako nesprávne (napríklad so zelenými odleskami). Následne som si sa farbila ešte raz. Doma. Dala som si na seba tmavú, skoro čiernu s modrými odleskami, ktorá sa však vymyla do dvoch týždňov (neodporúčam). 

Odvtedy som sa nefarbila. Vlasy mám v mojej vrchnej časti odrastené (vlasy mi rastú rýchlo a asi 3/4 sú moje originál hnedé) a spodok je už trochu bledší (na slnku veľmi bledý). Ide o tie blond vlasy, ktoré na mojej hlave ešte sú (niektoré už išli dolu, keď som sa strihala) a nejako sa farbiť neplánujem. Vlasy si zbytočne ničiť nechcem, plus vyblednuté spodky vyzerajú celkom prirodzene a pekne (minimálne pre mňa). 

Aby sa mi však ešte nejaká tá tmavá farba na vlasoch (najmä na koncoch) udržala, povedala som si, že vyskúšam šampón a kondicionér na zvýraznenie farby hnedých vlasov. Zaujímalo ma, aký vlastne tento produkt je, čo všetko zvládne a podobne. 

Musím povedať, že keď na seba pozerám v zrkadle, osobne si nejaké zmeny nevšímam. Musím však povedať, že šampón je príjemne hustý a veľmi dobre vonia. Jednoducho sa s ním narába. Rovnako je na tom aj kondicionér. Ten je hustejší, no na vlasoch sa skvelo rozotiera. 

Po použití kondicionéru sú vlasy hebké a príjemné na dotyk. Vidno, že sú hydratované a vyživené. 
Výrobky spolu veľmi dobre spolupracujú. Šampón skvelo vlasy umyje. Nerobí lupiny, jednoducho sa vymýva a zbaví vás aj väčšej mastnoty (odskúšané po tom, ako som mala počas jedného dňa na hlave ricínový olej ako masku). 
Kondicionér tak má voľnú cestu na to, aby vlasy vyživil, hydratoval a "uzatvoril". 

K posilneniu hnedej farby. Osobne si myslím, že musím šampón používať dlhšie. Plus, najlepšie by bolo, ak by som si nafarbila vlasy a zistila, koľko farba vydrží. Myslím si však, že vďaka tomu, že šampón a kondicionér sú k vlasom šetrné, farbu nevymývajú tak, ako iné príliš silné prípravky. 

Osobne som mala jeden šampón, po ktorom mi vždy farba išla neskutočne rýchlo dolu. Preto som ho musela používať. 

V prípade, že máte farbené vlasy, rozhodne túto sadu vyskúšajte. Spolu vás vyjde na necelé tri eurá, čo je často cena jedného lacnejšieho šampónu, a uvidíte, že si ho budete pochvaľovať. Minimálne na zbavovanie mastnoty :). 

A mám pre vás ešte jeden tip. Značka Xpel má množstvo ďalších výrobkov na starostlivosť o vlasy a sú rovnako za skvelé ceny :) 

A čo vy a farbenie? Máte nejaké skúsenosti s podobnými šampónmi? 

5 komentárov :

  1. Taky jsem měla vlasovou kosmetiku od této značky a byla super.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuhle značku ani neznám, ale vypadá dobře. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ty jo, zrovna jsem si zítra chystala barvit vlasy :D díky za tip

    OdpovedaťOdstrániť
  4. These products sound really wonderful, especially for the price point. Thank you for sharing your thoughts!
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Také mám barvené vlasy a asi by mi tedy tahle řada sedla - budu nad tím uvažovat! :))

    OdpovedaťOdstrániť