SOCIAL MEDIA

kefa na vlasy: Cactus Bleo

2. augusta 2020
Ahojte!

Dnes som si pre vás pripravila recenziu jednej kefy, ktorú som nedávno objavila na ElNino.sk. Doteraz som o nej ani nevedela, no som veľmi rada, že už viem, pretože poslednou dobou som celkom bojovala s tým, čím sa česať.

Tak ako veľké množstvo iných žien, aj ja som mala doma kefu Tangle Teezer (plus obyčajné hrebeň). Tangle som používala veľmi dlho a zo začiatku som s ním bola spokojná. To nevyvraciam, pretože na blogu nájdete jednu alebo aj dve recenzie na Tangle. U nás sa ich doma vystriedalo niekoľko. Okrem mňa ho používala a dodnes používa aj moja sestra.

Častom ako som však kefu používala, som bola menej a menej spokojná. Najprv to bolo kvôli tomu, že Tangle nemá rúčku a nie vždy sa vám češie dobre s kefou, ktorá sa len drží v ruke (bez rukoväte).
Plus, keď som mala krátke vlasy, nejako som česanie ani neriešila. Spokojná som bola s každým typom hrebeňa, pretože sa nejako špeciálne nezamotávali. Stačilo ich prebehnúť raz alebo dvakrát a bolo to.

Lenže, za posledný rok, odkedy som si naposledy ostrihala vlasy, mi poriadne dorástli (nie, nemám žiadne tajomstvo rastu, proste len genetika) a ja som si začala všímať, že Tangle mi jednoducho nestačí. Občas sa mi taktiež zdalo, že štetiny z neho mi neprejdú celými vlasmi a akoby očešú len "povrch". Samozrejme, môže to byť len môj pocit.
Tangle je podľa mňa super kefa, no mne po čase prestala vyhovovať.
To bol aj dôvod, prečo som presedlala na úplne bežný hrebeň (kúpený za zopár eur v prvej drogérii, ktorú som mala po ruke pred asi rokom). Tým som si teda vlasy každý deň česala. Keď som však dostala echo na kefu značku Cactus, bola som prekvapená. Vraj je to celkom veľký konkurent Tangle Teezeru.

Tak prečo ju nevyskúšať?

Po prvé, ten minimalistický dizajn kefy - môžeme si dať zaň minútu ticha? Tak pekný, jemný, elegantný a ženský dizajn som fakt nevidela na žiadnom Tangle Teezeri.

Keď prejdeme z dizajnu na nejaké praktické funkcie, prvou vecou je rukoväť. KONEČNE kefa, ktorá má dostatočne dlhú a veľkú rukoväť, za ktorú sa dobre drží pri česaní.

Následne celkovo hlavica, ktorá je veľká a masívna. Dokáže na jedenkrát očesať veľkú časť vlasov. Po hlave sa kĺže veľmi dobre a neťahá. Vlasy taktiež netrhá a skvelo ich upravuje.

Štetiny v nej sú dvojakej dĺžky. Niekde som čítala, že je to lepšie, pretože o vlasy sa lepšie stará a rozčeše ich hneď na prvé očesanie. Plus, tým, že sú štetiny dlhé, sa dostávajú hlbšie do vlasov a ja nemám pocit, akoby mi kefa česala len vrch (alebo ako Lola hovorí, akoby ma tá kefa len hladkala 😄).

Vlasy po očesaní nie sú mastné, práve naopak. Vydržali mi dlhšie ako pri česaní s klasickým hrebeňom. Taktiež nie sú nijako vyťahané alebo inak zničené.

Ja som osobne z kefy nadšená. Používam ju už viac ako týždeň a je to moja favoritka. Rozhodne nahradila Tangle, ktorý smeroval k mojej sestre. Tá je s ním spokojná :).

A čo vy a kefy? Aké používate?

2 komentáre :