SOCIAL MEDIA

Home Spa

3. mája 2020
Neviem, ako ste na tom vy, ale ja si pri maskách vždy hovorím, že si ich dám potom, potom až nakoniec príde deň, kedy si jednu dám na tvár na krátky čas, popritom robím dvesto ďalších vecí a vôbec si neoddýchnem. A síce počas karantény pracujem bežne, ako v klasických dňoch, nemusím chodiť do školy ani do mesta, a preto si moja pleť perfektne oddýchla od všetkých nánosov mejkapu. Ale, kedže takto nemusím nikam chodiť a zostáva mi viac času, ktoré ušetrím, lebo nemusím cestovať, povedala som si, že si dám párkrát za určitý čas nejaké to "Home Spa".

Myslím, že každý si pri tomto predstaví niečo iné. Pre mňa sú to zapálené sviečky, maska na tvári, pohodlné oblečenie (najlepšie pyžko a župan), pohár vína a dobrý seriál. Keby doma nemáme veľký sprcháč, ale namiesto neho máme veľkú vaňu, tak by sa k tejto predstave pripojil aj bublikový kúpeľ.

A viete, ako sa hovorí. Na všetko potrebné si človek vie nájsť čas a to, že niekto povie "nemám čas" sú často výhovorky. A práve preto som sa rozhodla, že ja sa vyhovárať nebudem a do svojho, pomerne nabitého programu, som si vopchala aj moje Home Spa. Plus, pomocou produktov z Notino sa mi to robilo omnoho lepšie 😊.

A ako moje Home Spa vlastne vyzeralo? Začiatok bol zapáliť vonné sviečky, nájsť si najnovšiu časť môjho obľúbeného seriálu, naliať si pohár vína a následne si vytiahnuť všetky kozmetické produkty, ktoré budem potrebovať.

Hodila som sprchu, dala sa do pyžka a išla som zabalená v župane do svojej izby, kde ma už moja oáza pokoja čakala.

Začala som pleťou. Nezabudnite si vypnúť vlasy, aby vám nezavadzali. Ja som od mojej Loliny dostala skvelú čelenku (takú tú plyšovú), takže som použila tú.
Svoju pleť som pripravila tak, že som si ju dobre vyčistila. Najhoršie, čo môžete urobiť, je dať si masku na nevyčistenú pleť, nebodaj na pleť s nánosom mejkapu. Áno, maska má vyčistiť pleť, ale hĺbkovo. Takže čistenie pleti je v tomto prípade veľmi dôležité.
Na pleť som si dala čiernu masku od značka Ziaja. Tá je dobrá na hĺbkové vyčistenie pleti, jej hydratáciu a vypnutie.
ziaja jeju čierna maska


Následne, ako som si masku dala na pleť, som sa presunula na celé telo. Vzala som si telové mlieko, taktiež značky Ziaja, so samoopaľovacím efektom. Naozaj to pomáha a ak chcete, aby bola pokožka prirodzene tmavšia, tak sa rozhodne oplatí vyskúšať. Netreba čakať výsledky ako zo solárka, ale rozdiel si rozhodne všimnete. Veľkou výhodou je že, skvelo hydratuje moju suchú pokožku, čo je pre mňa veľmi dôležité.
Plus, telové mlieko si osobne dávam vždy aspoň 10-15 minút po sprche, kedy je telo už úplne vyschnuté. Mlieko sa dobre do pokožky vstrebe a vám sa nestane, že by ste si ho náhodou aplikovali na mokré miesta.
ziaja samoopalovacie mlieko

Po tom, ako som si nakrémovala telo, som sa trochu zasekla na seriáli a bez dychu som čakala, čo sa tam udeje. Nakoniec som sa však presunula k tomu, aby som si masku opláchla vlažnou vodou. Pri pleti ešte zostaneme, pretože po každej maske si ju musím hydratovať. Keďže bol už večer, stavila som na úplnú klasiku, ktorá ma sprevádza mojím kozmetickým životom od začiatku a tou je modrá klasická Nivea. Je veľmi hydratačná a na noc je pre mňa ako stvorená. Vyskúšala som už viac krémov, ale vždy som sa vrátila k nej.

Následne si odlakujem nechty (odlakovač mám nejaký z Jednoty, ktorý mi kúpila moja mamča pri nákupe potravín 😅) a nalakujem nejakým lakom. V tomto prípade som zvolila moju milovanú klasiku od Rimmelu - nude odtieň. Schne trochu dlhšie, no v tomto prípade mi to vôbec nevadilo, pretože som mala dostatok času. Čakali ma ešte nejaké tri časti seriálu 😄.
lak na nechty rimmel
Tým sa moje Home Spa skončilo. Ku koncu nezabudnite zahasiť sviečky, aby nedošlo k nejakej ujme! A treba ešte doplniť, že každý má inú predstavu o Home Spa a kroky sa môžu líšiť. U mňa osobne je to rôzne. Niekedy preskočím časť s nechtami, lebo som si ich robila zopár dní predtým. Inokedy si do celej mojej rutiny zakomponujem napríklad kúpeľ chodidiel alebo nejaké masky do vlasov, na ktoré taktiež často zabúdam.

A čo vy a vaše Home Spa? :)


4 komentáre :

  1. What a wonderful way to pamper yourself! I need to do something similar in the next few days.
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I need a home spa asap! thanks for sharing :)

    www.blossomikebana.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Taky si občas home spa dopřeji a já mám to štěstí, že máme i velikou vanu, takže rovnou i s vanou. Momentálně používám taky masku od Ziaji a jsem naprosto spokojená :) Ale nehty, to je něco, co mě poslední dobou vůbec nebaví :D

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Takovou domácí pohodu a "lázně" si občas také dělám, je to skvělý způsob jak se zrelaxovat! :))

    OdpovedaťOdstrániť