SOCIAL MEDIA

tasty days with Deniska: oatmeal

1. marca 2020
A dnes tu je ďalší recept od mojej sestry. Tentokrát je to zdravší a omnoho jednoduchší recept, ktorý využije aj človek, ktorý nemá príliš veľa času.
Ahojte, dnes som si pre Vás pripravila veľmi jednoduchý recept na ovsenú kašu. Keď som ju prvýkrát chcela uvariť som si pozrela veľa receptov, no všetky boli zdĺhavé a náročné na prípravu. Niekedy sú však také dni, kedy potrebujete každú minútu (ako napríklad rána počas týždňa), a tak som si vymyslela vlastný recept. Vďaka tomu, že do nej môžete pridať rôzne ovocie či korenie, je vždy iná.

Na prípravu budete potrebovať: 

  • 50 g jemných vločiek 
  • 250 ml vody 
  • 250 ml mlieka 
  • 1čl škorica 
  • 1čl kakao 
  • med podľa potreby 
Postup: 
Do hrnca nasypte vločky a zalejeme trochou mlieka a vody. Nechajte chvílku odstáť, aby vločky nasiakli tekutinu a zväčšili svoj objem. Omnoho jednoduchšie a rýchlejšie sa tak vločky uvaria. Dolejte zvyšnú vodu a mlieko, pridajte kakao a škoricu. Varte tak dlho, až kaša nezhustne a nebude mať konzistenciu, ktorá vám vyhovuje. Pred koncom oslaťe medom alebo iným sladidlom (agáve, ryžový sirup..). Preložte do misky a ozdobte ovocím, čokoládou, orieškami, orechovým maslom alebo čímkoľvek, čo máte radi.
Ovsená kaša je skvelým začiatkom dňa, pretože je zdravá a má skvelé nutričné hodnoty. Vločky obsahujú veľké množstvo vlákniny, vďaka čomu podporíte zdravú črevnú flóru. Okrem toho je kaša aj sýta a vy nebudete určite hladní niekoľko hodín.
Dobrou správou je aj to, že ak nemáte radi sladké jedlá na raňajky, ovsenú kašu si môžete urobiť aj na slano.
Prvýkrát publikované: 2. 9. 2018

11 komentárov :

  1. Jojo, sezóna kaší už je zase tady :D :) Je pravda, že když si jí ráno dám, perfektně mě zasytí na celé dopoledne, což je vlastně základ :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak! :) Kaša sa perfektne hodí na také tmavé, sychravé a studené rána :)

      Odstrániť
  2. Kaše vypadá úžasně! Nedávno jsem měla u kamarádky jednu s kakaem a rozvařenými švestkami a ta byla taky naprosto výborná. Moje nejoblíbenější ale bude asi vždy skořicová s jablky. :)
    Kout světa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Kombináciu so slivkami a kakaom som neskúšala, ale znie to skvelo :) Škorica + jablká je taká klasická kombinácia, ktorá nikdy neomrzí :)

      Odstrániť
  3. Už se těším až kaši vyzkouším :) Vypadá moc pěkně.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No vypadá to skvěle, hned bych si dala, díky moc za tip :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jéééj, vyzerá to úžasne! Ovsenú kašu milujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ovesnou kaši mám moc ráda. Takové snídaně by se mi líbily, jen ne vždy na to mám čas. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mňam :) Kaše si ráda dělám a ráda zkouším nové varianty. :)


    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť