SOCIAL MEDIA

magazines

3. marca 2020
Celkovo by ma zaujímalo, koľko ľudí dnes ešte číta noviny, magazíny alebo nejaké časopisy v tlačenej forme. Nedávno som si totižto kúpila magazín EMMA. Vždy si ho kupujem, keď cestujem. Pravidelne si ho kupujem v lete, keď idem pri more. Skvelo sa tam číta.
Naposledy som si ho však kúpila len pred pár týždňami, keď som išla do New Yorku. Myslela som si, že dlhá cesta lietadlom bude úmorná a nebudem mať čo robiť. Poviem vám, ušlo to tak rýchlo, že som neotvorila nielen Emmu, ale ani knihu, ktorú som pri sebe mala či Spotify v mobile.

Pred niekoľkými rokmi som však Emmu pravidelne odoberala. Každý mesiac som sa tešila na nové číslo, ktoré som dychtivo prečítala. Neskôr, ako sa objavilo viac povinností a médiá sa neustále rozširovali na internet, som čísla nejako nestíhala čítať. Nakoniec som magazín prestala odoberať s tým, že som ho jednoducho nestíhala čítať. Bolo toho veľa. Plný internet noviniek a sociálne siete so zaujímavými článkami mi jednoducho časopis nahradili. Vždy, keď sa k nemu však vrátim, pochopím, prečo som ho tak rada čítala. Tak kvalitné články a hlavne zaujímavé, dnes na internete nenájdete.

Pretože internet má určité zákonitosti. Diktuje kvantitu namiesto kvality. Každý, kto už aspoň raz písal články to vie. Za deň nenapíšete jeden kvalitný článok alebo stĺpček, ktorý bude uverejnený v novinách alebo v magazíne. Musíte napísať minimálne 5 článkov, aby ste stíhali za ostatnými. A ani to niekedy nie je dostatok.
Niektoré webstránky zamykajú svoj obsah a nechajú vás ho čítať len po zaplatení. Mnohokrát som sa však stretla s tým, že aj keď som si za článok zaplatila, nebol tak kvalitný a dobrý. Pretože v redakciách dnešných (niektorých) webov pracujú neskúsení ľudia. Často sú to ľudia, ktorí píšu len tak, pre zábavu. Takéto články by však mali byť napísané profesionálom, niekým, kto naozaj zaručí kvalitu.
A síce na to, aby som si každý mesiac kupovala nejaký magazín, nemám čas a ostal by len tak stáť v poličke (ako aj tohtomesačná Emma), si myslím, že sa stále oplatí takéto magazíny kupovať. Minimálne Emmu a Evu áno. Pretože sú zárukou dobrých a kvalitných článkov, ktoré vás pobavia, prinesú dôležité informácie a vy si pri nich môžete oddýchnuť.

4 komentáre :

  1. Souhlasím :) Časopisy si nekupuji pravidelně, ale občas je to můj způsob relaxu, uvařím si kafe, sednu si k pracovnímu stolu a čtu, inspiruji se. To samé mám ale s knížkami. To, že se rozmáhá trend elektronických čteček a e-booků mě nechává úplně chladnou. Protože nic není víc než vůně papíru, když člověk čte :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I miss the days when print was valued. When articles were able quality and sharing something special or interesting. Now companies barely pay their writers and still expect them to write in bulk! It's disappointing to say the least.
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já jsem dřív odebírala několik let ELLE, ale postupem času mi přišlo, že jsem toho v časopisu četla méně a méně až jsem ho vždy jen prolistovala a to bylo vše.. teď si koupím časopis jen výjimečně, především, když je k němu přibalený nějaký super dárek :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Súhlasím, že v časopisoch je obsah kvalitnejší, než niekde na webe. Ja som voľakedy mala veľmi rada EVU. A úplne najradšej som ju mala vtedy, keď k nej bol nejaký darček :D ..Inak mňa by celkom zaujímalo, koľko ľudí dnes číta blogy, bo aj v tých je obsah po väčšine celkom kvalitný.

    zlatý fénix

    OdpovedaťOdstrániť