SOCIAL MEDIA

eye makeup

19. marca 2020
Dnešný týždeň je taký celokozmetikový. Nejako som si vybrala výrobky, ktoré mi sedia a rada vám ich tento týždeň predstavujem! Tak dúfam, že vás aspoň trochu inšpirujem. Poďme teda na ďalšie z mojich obľúbencov za poslednú dobu, ktorými sú výrobky od značky Mary Kay.
Neviem ako vy, ale Mary Kay je podľa mňa jedna z veľmi kvalitných značiek. Jej produkty mi vždy perfektne sadli a musím povedať, že aj vždy dobre držia. Poďme však k jednotlivým kúskom, aby ste vedeli o čom hovorím a čo by ste mohli vyskúšať :) 

Dnes sa tu v článku objavia tri nové výrobky (pre mňa) a jeden (pre mňa) výrobok, s ktorým sa mi spájajú moje, teoreticky, začiatky v kozmetike. Alebo presnejšie pri líčení očí. Poďme na to. 
Prvým výrobkom, ktorý tu dnes mám pre vás, je ceruzka na obočie. Musím sa priznať, že osobne ceruzky nevyužívam takmer vôbec. Väčšinou na obočie používam tiene alebo nejaké tie gély. S ceruzkami som doteraz nemala vôbec dobré skúsenosti. 
To, čo ma však zaujalo na tejto je, že to nie je bežná ceruzka, ktorú musíte strúhať. Práve naopak. Ide o akoby "tuhu", určite viete o čom hovorím (a ak nie, uvidíte na fotke!). Druhá vec, ktorá ma zaujala, boli recenzie na ňu. Mnohé baby hovorili, že je precízna a presná. A práve to som potrebovala od ceruzky, ktorú chcem používať na začiatok obočia. Práve s ním často bojujem. Snažím sa, aby vyzeralo čo najprirodzenejšie. A práve táto ceruzka mi v tom naozaj pomohla. 
Je precízna, veľmi jednoducho sa s ňou kreslí a vôbec ňou nemusím tlačiť. Je to veľká výhoda, pretože obočie vyzerá prirodzene a skvelo splynie s ostatkom. Ak teda hľadáte nejakú ceruzku, rozhodne vyskúšajte túto. 
A vidíte, nesmiem zabudnúť ani na to, že ceruzka je skvelo pigmentovaná a dokonca aj ja, čo mám veľmi tmavé obočie, som si našla farbu (čo sa mi hľadá vždy veľmi ťažko a obočie mám skôr "ryšavé" ako tmavé) 
Druhým výrobkom je špirála. Táto je síce novým produktom, ale špirála od Mary Kay sa mi celkovo spája s minulosťou v kozmetike. Pred niekoľkými rokmi som mala od tejto značky perfektnú špirálu. To, ako mi urobila mihalnice, som fakt nevidela u žiadne inej špirály. Stačilo si dať asi tri vrstvy a mihalnice boli prečesané, zahustené a predĺžené. Väčšinou používam dve špirály - zdá sa mi, že poskytujú lepší efekt. Pri tejto to naozaj nebolo možné. Ako som ju dopoužívala, obal som si nechala, aby som vedela, ako vyzerá a keď tak si ju znova kúpila. Bohužiaľ, odvtedy som mala doma samé špirály a nedostala som sa k nej. 
Po rokoch mi prišla od Mary Kay ďalšia špirála, ktorá ma rovnako dostala ako tá predtým. Neviem, ako to robia, ale sú to dve špirály po sebe, ktoré mám od nich, a obe sú neskutočné. Majú krásnu sýtu čiernu farbu. Na mihalniciach nezanechávajú hrudky, držia po celý deň, neopadávajú a hlavne, nemusím používať dve špirály, ale stačí jedna, ktorá ich prečesie, zahustí a predĺži. Ak teda hľadáte kvalitnú a dobrú špirálu, mám pre vás tip! 
Treťou vecou je jeden skvelý štetec. Neviem či sa držíte takého pravidla aj vy, ale podľa mňa štetcov nie je nikdy dosť. Hlavne tých kvalitných. A jedným z takýchto štetcov je aj tento. Presnejšie je určený na podkladovú bázu. Štetce však môžete využívať aj podľa seba a toho, ako sa vám hodia. Ja som potrebovala nejaký kratší štetec, ktorým by som si mohla aplikovať mejkap. Používam totižto nielen hubku, ale občas aj štetce. Mám doma od Mary Kay taký "kefkový" štetec. Ten je naozaj perfektný, ale chcela som vyskúšať aj bežný. A ako je na tom tento? 
Musím povedať, že lepšie ako som očakávalo! Skvelo mejkap drží, nevsiakne ho do seba a je veľmi precízny. A to aj vďaka tomu ako je skosený. Je veľmi príjemný na pokožke, pretože je jemný. Jednoducho sa používa, čo je veľkou výhodou. Mejkap vie skvelo rozotrieť. Nerobí šmuhy, čo niektoré štetce áno. Pre mňa je to jeden z najlepších štetcov, ktoré som za poslednú dobu objavila. 
A poslednou vecou je presne tá, s ktorou sa mi spája moja história v maľovaní očí, presnejšie liniek. Ešte niekedy, keď som si začínala kresliť linky, som siahala po fixkových očných linkách a všetkým babám, ktoré s linkami začínajú, to aj odporúčam. Dôvod je ten, že klasické tekuté očné linky, ktoré si "namáčate" do farby, sú dosť mokré a na začiatok pre vás môže byť dosť ťažké s nimi pracovať. Ja som teda začínala fixkovými, ktoré mi neskutočne vyhovovali (vymenila som ich za spomínané tekuté preto, lebo osobne si robím veľké linky a fixky som po približne dvoch týždňoch celé spotrebovala a neustále som kupovala nové linky :D). A práve úplne prvou fixkou bola u mňa táto očná linka od Mary Kay.
Má krásnu sýtu farbu, skvelo na očiach drží a hlavne, nerozmazáva sa. Práve preto sa mi s ňou na začiatku, ako som si linky kreslila, veľmi dobre pracovalo. Má aj skvelý tenký hrot, vďaka ktorému si spravíte linku precízne. Pritom však nie je až príliš tenká (čo ja osobne nemám rada, pretože príliš tenké linky vám peknú výslednú linku neurobia a ani si nimi linku nevyplníte) a jednoducho sa prispôsobuje vašim líniám pri očiach. Ja som z nej bola veľmi nadšená a doma som mala viac ako 7 kusov určite. Preto ma veľmi potešilo, keď mi táto linka prišla v balíčku. Je to taká spomienka na moje "linkové" začiatky :D A úprimne, myslím, že vrátiť sa ku klasike, nie je nikdy zlé. Minimálne na chvíľku. Ak teda začínate s linkami, rozhodne vám odporúčam fixky. Sú presné, jednoducho sa s nimi pracuje a "netečú". Pri bežných tekutých linkách si musíte dávať pozor, koľko farby naberiete. Ak jej máte veľa, oko budete mať zaručene celé rozmazané a čierne. Keď jej máte málo, linku nenamaľujete :) 

A čo vy a tieto produkty? Alebo linky? Nosíte/nenosíte? :) 

1 komentár :

  1. Já bych si strašně moc ráda dělala linky, ale vůbec mi to nejde :D Už několikrát jsem si oční linky koupila, ale vždycky to skončilo jen u pokusů doma, které jsem dřív nebo později vzdala ;)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť