SOCIAL MEDIA

too much

29. januára 2020
Niektorých vecí je niekedy príliš veľa. A to až tak, že síce k nim máte neutrálny postoj, odrazu sa vám akoby "zhnusia". O čom vlastne hovorím?

Dám vám príklad na reálnej veci, ktorá sa mne nedávno stala. Nikdy som nebola fanúšikom seriálu Game of Thrones. Bol to seriál, ktorý bol mimo mňa, dejom ma moc nezaujal, pretože na takéto seriály moc nie som. Nikdy som však nebola ani odporcom tohto seriálu. Nemala som proti nemu fakt nič.

Až prišiel rok 2019 a s ním posledná séria tohto seriálu. V období približne šiestich mesiacov som ohľadom tejto témy napísala asi 40 článkov, a to fakt nepreháňam. Písala som vtedy pre interez, kde sa o Game of Thrones neustále písalo a hovorilo. A ja, ako človek, ktorý ani jednu časť nevidel, som ich písala asi najviac :D Tie témy mi nejako pripadli.
Zo začiatku mi to fakt nevadilo. Veď téma ako téma. Napíšem. Keď som však každý týždeň napísala minimálne tri články ohľadom tohto seriálu, prestávalo mi byť všetko jedno.

Ja viem, seriál to bol veľmi dobrý, mal skvelé hodnotenie, obsadenie a aj dej. Sledovali ho milióny ľudí po celom svete a každý sa tešil na veľké grand finále. Ja chápem. Lenže niekedy je veľa propagácie, moc propagácie a namiesto toho, aby to človeka nejako pritiahlo seriál sledovať, to má úplne iný účinok. Viď mňa. Po skončení seriálu som, samozrejme, hneď medzi prvými písala o pocitoch ľudí z konca, čiže som videla, ako seriál, ktorý chodil niekoľko rokov a mal niekoľko sérií a desiatky častí, skončil. Úprimne, už len z dôvodu konca by som ten seriál už viac asi nepozerala.
A týmto siahodlhým opisom som len chcela povedať, že staré známe "Všetkého veľa škodí." sa zas a znova potvrdilo. Viem totižto, že podobný názor na boom zvaný Game of Thrones malo veľké množstvo iných ľudí, nielen ja.

Dopredu však hovorím, seriál nehejtujem ani nič podobné. Jediné o čo mi ide je, že mnohé veci, ktoré sú všade, majú na mňa často negatívny a zlý účinok.

3 komentáre :

  1. Serial ma neláka nikdy som tomu nejako nepochopila asi to len nie je môj štýl, no ani si ho neplánujem pozrieť :)
    leekralovaa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Souhlasím s tebou. Někdy méně je více a přesně u příkladu tohoto seriálu by mě díky jeho přehnané propagaci nenapadlo se na něj ani podívat.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já patřím k lidem, kteří GOT neviděli a jsem ráda. Propagace a boom kolem toho byl šílený!

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť